in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Het magische duo | MAC 217 x 239

Deze blogpost begin ik met een boodschap van algemeen nut . Om de één of andere reden doet mijn Akismet spamfilter de laatste tijd te hard zijn best. Dit betekent dat een aantal van jullie leuke reacties zomaar in mijn spamfilter belanden. Uiteraard vind ik dit heel spijtig, omdat ik heel graag jullie reacties lees. Mochten jullie dus een reactie plaatsen en die niet onmiddellijk zien verschijnen onder de blogpost, dan mogen jullie dit zeker laten weten via mail, Twitter, Facebook of in het dagelijkse leven. Dan vis ik jullie reactie uit mijn spam. Of mocht je weten waarom Akismet momenteel een beetje moeilijk doet: laat het ook gerust weten!

En dan nu: de blogpost voor vandaag! Op mijn blog heb ik een “Cult products” – afdeling, omdat dit producten zijn waarnaar ik altijd ontzettend benieuwd ben. Wanneer ik “holy grail” of klassieker hoor, moét ik dat product proberen. Toen ik nog maar net met make-up begon (da’s inderdaad rond dezelfde tijd toen de dieren nog spraken), hoorde ik constant de naam van twee make-up borstels: de MAC 217 en de MAC 239. Jaren geleden heb ik geïnvesteerd in deze twee werktuigen. Sindsdien krijg ik zo nu en dan de vraag: welke borstels raad je me aan voor oogschaduw. Dan hoor ik mezelf altijd zeggen: de 217 en de 239. Daarom vandaag een eerbetoon aan dit magische duo!

IMG_3385

In de wereld van de oogschaduw-borstels heb je twee belangrijke soorten: de platte, stevige kwasten om oogschaduw op je ooglid te duwen, en de fluffy, zachte kwasten om oogschaduw te blenden. Wanneer je deze twee kwasten hebt, kun je ontelbaar veel verschillende ooglooks creëren.

Toevallig heeft MAC het beste van beide soorten in hun assortiment zitten. De platte, stevige kwast is de MAC 239. De fluffy, blending kwast is de MAC 217.

De MAC 239 Eye Shader Brush is gemaakt van geitenhaar en heeft een houten steel. Natuurlijk haar heeft als voordeel dat het heel goed poeder opneemt en distribueert. Synthetische haren zijn daarentegen beter voor cream producten.

IMG_3463

De 239 is kort, plat, stevig en heeft een lichte dome-shape. Over deze borstel is nagedacht: door de korte en stevige haren kun je serieus veel pigment in één keer op je ooglid krijgen. Maar gelukkig zijn de haren zacht genoeg, zodat ze je huid niet irriteren. Door de kleine vorm is hij ook multifunctioneel: je kunt hem gebruiken om oogschaduw over je volledige ooglid aan te brengen, maar ook om oogschaduw onder je ogen te smudgen, oogschaduw in de crease aan te brengen, een highlight onder je wenkbrauw te zetten, een stevige outer V te stempelen enzovoort enzoverder.

IMG_3420

Dit is de borstel die ik gebruik, wanneer ik het volle pigment uit een oogschaduw wil halen. Hij is ook heel handig om te gebruiken bij producten die fall-out geven, zoals glitter, losse pigmenten en oogschaduwen die korrelig zijn.

De MAC 217 is waarschijnlijk mijn favoriete borstel aller tijden. Zoals iedereen zo abstract zegt: hij doet het werk voor je. Als je deze borstel nog nooit hebt gebruikt, kan je onmogelijk vatten wat deze MAC 217 allemaal kan. Hij is ook uit geitenhaar gemaakt, maar de haren zijn veel langer en ze zitten ook minder strak tegen elkaar. Dit betekent dat de 217 minder stevig is, en dus de ideale blending brush vormt.

IMG_3481

Maar naast blenden kan de 217 nog zoveel meer. Met de platte zijkant kan je evengoed oogschaduw aanbrengen over het volledige ooglid, met de andere zijkant breng je vervolgens highlighter aan, en met de punt kun je gedetailleerd oogschaduw in de crease of outer V aanbrengen.

IMG_3494

De 217 gebruik ik ook heel graag om gedetailleerd af te poederen (bijvoorbeeld onder de ogen en rond mijn neus), om een contour te zetten én te blenden (bijvoorbeeld op mijn neus) en zelfs om concealer aan te brengen.

Ik zou eerlijk gezegd verloren lopen zonder mijn 217 en 239. Als je – net als ik – het maximum uit je oogschaduw wil halen, dan zijn deze twee borstels onmisbaar. Ze kosten een stuk meer dan borstels van Zoeva of de HEMA, maar ze zijn het ook wel waard. Mijn eerste 217 en 239 heb ik ondertussen zes jaar, en ze zijn nog zo goed als nieuw.

Hebben jullie al de MAC 217 en 239 in jullie bezit? En welke borstels gebruiken jullie het liefst?

Prijs
MAC 217 – 22.00 euro | MAC 239 – 27.00 euro
Waar te koop
16 Comments
 1. Sonia

  24/11/2015 09:05

  De Mac 217 is voor mij ook een super borstel,ik heb lang getwijfeld vanwege de prijs ,maar heb er zelfs nog een tweede bij gekocht ,de 239 heb ik nog niet uitgeprobeerd!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/11/2015 18:31

   Het begon bij mij ook met één, en ondertussen heb ik er drie. Hij is zo handig in gebruik, hé!

 2. Kirsty

  24/11/2015 09:25

  Deze moet ik echt nog een keer aan gaan schaffen, ik denk dat ze superfijn zijn!

 3. Sarahdise

  24/11/2015 09:36

  De 217 is hier ook een grote favoriet, en de 239 gaat dadelijk op mijn christmas wishlist ;))

 4. Manon

  24/11/2015 15:05

  Lijken me hele fijne kwasten!

 5. Marijke

  24/11/2015 21:06

  Ik gebruik deze twee ook dagelijks! Toppers!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/11/2015 18:33

   Wow, dagelijks? Ik ben al blij als ik ’s ochtends mijn foundation semi-deftig op mijn gezicht krijg Ik wou dat ik ook de moed had om elke dag oogschaduw aan te brengen!

 6. Mjay

  25/11/2015 08:39

  Sinds dat ik make-up gebruik (en de dieren ook nog konden praten ;-)) heb ik geweigerd om 217 te kopen. Want hey, hoe goed kan een borstel zijn voor 22 €?? Desondanks bleef ik wel naar vergelijkbare -goedkopere- kwasten zoeken bij Zoeva en RT. Tot ik onlangs terug bij The Company Store stond en ik ergens ver weg, in een potje met andere verdwaalde kwasten, de 217 vond voor 16 €. Ik zag het als een teken, heb hem meegenomen en sindsdien niet meer in de steek gelaten
  Mss moet ik de 239 dan ook een kans geven

  • Jasmijn Cherubijn

   25/11/2015 18:34

   Allez zeg, wat een goeie deal! Ik moet ook echt een keer een uitnodiging voor de Company Store te pakken krijgen. Ik ga waarschijnlijk zot in die winkel

 7. Natasja

  25/11/2015 18:15

  Oehhh, de MAC 217 klinkt als mijn nieuwste blending -en kan alles- brush

 8. Jasmijn Cherubijn

  25/11/2015 18:35

  Haha, dat is ie ook voor mij

 9. Chahrazad

  26/11/2015 11:15

  Ah, prachtige kwasten. Deze moet ik onthouden. Welke kwast raad jij aan het aanbrengen van je blush?

 10. Jasmijn Cherubijn

  07/12/2015 20:55

  Beetje afhankelijk van hoe je je blush aanbrengt. Persoonlijk vind ik de RT Multi-Task Brush heel goed als ik gewoon blush wil aanbrengen: niet te veel, niet te weinig. Daarnaast gebruik ik graag een kleine stippling brush wanneer ik heel geconcentreerd blush wil aanbrengen. Voor echt felle kaken ga ik naar een MAC 109.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.