in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Een bezoekje gebracht aan MAC Cosmetics & The Body Shop

Vorige week ben ik gaan shoppen. Jazeker, ik heb een uitzondering gemaakt en deze keer niet online geshopt. Die dag heb ik me lijfelijk naar Gent verplaatst en me in die paskotjes gehesen. Ik had wat lentekleding nodig (die ik à propos niet gevonden heb. Ik heb wel nog een aantal leuke winterspullen uit het soldenrek kunnen meepikken), maar wou ook mijn geliefde MAC Cosmetics bezoeken. Ik had een nieuwe Cleanse Off Oil nodig, maar ik ben er wederom niet in geslaagd enkel dit te kopen.

mac body shop haul

Het oogschaduwrek zag er opnieuw verrukkelijk uit, dus ik heb 3 nieuwe oogschaduwen in pan-vorm gekocht: Soba, Star Violet & Charcoal Brown.

MAC Soba - MAC Star Violet - MAC Charcoal Brown
MAC Soba – MAC Star Violet – MAC Charcoal Brown

Een vrouw kan nooit voldoende bruine eyeshadows hebben! Ik vind het altijd een beetje vreemd wanneer iemand in de MAC of Ici Paris XL zegt: ‘ik zoek een bruine oogschaduw’. Er zijn zoveel tinten, ondertonen, texturen, finishes …

mac soba

MAC Soba (13.00 euro) is een satin oogschaduw. Het is een warme, medium bruine tint met een goudgele glans. Dit lijkt me een heel makkelijke kleur om over het volledige ooglid te gebruiken om wat diepte te creëren. Aangezien het een warme tint is, zal hij – hopelijk – goed bij mijn huidskleur passen.

mac star violet

MAC Star Violet (13.00 euro) is een Veluxe Pearl. Het is een medium paarse kleur met een roze/roodbruine ondertoon. Ik heb bij Star Violet even getwijfeld, omdat hij me doet denken aan een gemuteerde versie van Cranberry. Cranberry zie ik heel graag, maar ik vind hem soms te fel en te rood. Ik moet al voor een heel specifieke look gaan vooraleer ik Cranberry zal gebruiken. Daarom vreesde ik dat Star Violet ook té voor mij zou zijn. Uiteindelijk vond ik Star Violet zo schoon dat ik het er toch op gewaagd heb.

mac charcoal brown

MAC Charcoal Brown (13.00 euro) is een donkere, koele, matte bruine oogschaduw. Ik heb deze oogschaduw gekocht, omdat ik op zoek was naar een donkere versie van MAC Omega. Met deze oogschaduw hoop ik makkelijk een cut crease te kunnen tekenen.

mac young punk

Ik heb altijd de pan van MAC Beautymarked prachtig gevonden. Beautymarked ziet eruit als een donkerpaarse kleur met een zwarte basis en roze/paarse glitter, maar telkens als ik hem swatch, zie ik enkel de donkerpaarse/zwarte basis en is de glitter verdwenen. Ik zei dat tegen de MUA en zij raadde me MAC Mineralize Eyeshadow in Young Punk aan (21.00 euro). En ojee: deze oogschaduw is volledig wat ik van Beautymarked verwacht had! Als je hem droog gebruikt, krijg je relatief weinig shimmer, maar als je hem nat gebruikt, krijg je een showstopper effect. Dé perfecte oogschaduw voor een avondje uit!

MAC Smolder - MAC Young Punk - MAC Charcoal Bron - MAC Soba - MAC Star Violet
MAC Smolder – MAC Young Punk droog – MAC Charcoal Brown – MAC Soba – MAC Star Violet

Tot slot kocht ik nog twee producten die ik echt nodig had, aangezien ik mijn vorige opgebruikt heb: MAC Smolder Eye Kohl (mijn favoriete kohl-potlood aller tijden) (15.50 euro) en de Cleanse Off Oil (mijn favoriete make-up remover aller tijden) (24.00 euro).

mac cleanse off oil

Daarna passeerde ik langs The Body Shop en zag dat mijn favoriete body butter in promo stond. De grote pot Shea Body Butter kostte 10.00 euro ipv 16.00 euro, dus ik heb 2 potten gekocht. Tot slot kocht ik ook nog mijn favoriete douchegel, namelijk de Mango Shower Gel (je kan nooit voldoende reserve hebben).

the body shop

Interesse in een review van het één of het ander?

5 Comments
 1. BeautyGlitter

  14/03/2014 08:42

  De oogschaduws zien er echt prachtig uit! Moet binnenkort ook maar weer wat losse pans kopen om mijn palette te vullen

 2. Jasmijn Cherubijn

  14/03/2014 18:38

  Bedankt! Ik vind dat het zoveel voldoening geeft om een nieuw pan in je palette te steken Laat je weten welke jij gekozen hebt?

 3. Kiss & Make-up

  15/03/2014 21:24

  Oh my, geweldige haul! Vooral die MAC oogschaduws, oooh la la.

  • Jasmijn Cherubijn

   16/03/2014 14:31

   Dankuwel! Ik ben ook tevreden van mijn keuze Het enige probleem: ik wil altijd meer en meer oogschaduw. Slechte verslaving!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.