in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Mijn favoriete SS/18 trends

Ik ben dit winterse weer kotsbeu. Het is nog nooit mijn favoriete seizoen geweest, maar deze winter is toch een heel vervelende periode geweest: sneeuw in november én in maart, met daartussen ijzige wind en liters regen.

Maar hoop doet leven, want de lente is officieel begonnen! Dat zie ik in mijn tuin (dag krokusjes, altijd blij om jullie terug te zien), maar ook in de winkels. De nieuwste trends hangen in de winkelrekken, en ik kan niet wachten om ze te proberen.

Dit zijn mijn favoriete trends voor Spring/Summer 2018!

 • The return of the bum bag

Als je ongeveer zo oud bent als ik, dan liep je 18 jaar geleden ook met een heuptas van Eastpak over je schouder rond. Nooit gedacht dat deze trend zou terugkeren, maar Gucci is erin geslaagd om de bum bag weer fashionable te maken.

Ik zou ‘m niet meer over mijn schouder dragen, wel in mijn taille. Het lijkt me een leuke manier om de taille te accentueren. Deze lente wordt deze Esprit heuptas de mijne.

© Esprit
 • Denim everywhere

Denk: Britney en Justin in matching tenues anno 2001, maar dan de smaakvolle variant. Denim is deze lente niet uit het straatbeeld weg te denken. Je kan het subtiel houden en een high waisted spijkerbroek dragen, of je kan all the way gaan in double denim.

Ik heb al verschillende stukken in mijn kast hangen, en kan niet wachten om ze te dragen (en ondertussen niet te bevriezen).

 

 • Bold and beautiful colors

De voorbije maanden was de kleur rood in elke winkel aanwezig. Deze zomer zijn ongeveer alle kleuren ‘in’: kanariegeel, fuchsiaroze, grasgroen … Noem maar op, zolang de kleur (en jij) opvalt. Ik ben verliefd geworden op deze rode Esprit blazermantel.

Durf je geen kleren in felle kleuren te dragen? Probeer dan kleur in je nagellak of lippenstift te gebruiken. Girl About Town van MAC is nog altijd één van mijn favorieten.

 

 • Florals for spring? Groundbreaking

De beste quote uit ‘The Devil Wears Prada’ (blijft één van mijn favoriete films), en deze lente is het weer zover: overal bloemen! Je ziet ze op jurken, blouses, denim … Bij winkels, zoals Esprit, vind je zeker je gading.


Een gewaagde trend is het niet, maar ik vind het plezant om een brave bloemenjurk met stoere accessoires te combineren. Denk: grote ketting, leren perfecto en sandalen met blokhak.

Weet je nog niet of je een bloemenmeisje bent? Probeer dan eerst oorstekers met bloemen te dragen.

Er zijn nog veel andere trends die de komende maanden zullen opduiken, maar dit zijn mijn favorieten. Welke trend zal jij deze lente/zomer uitproberen?

4 Comments
 1. Sonia Lejeune

  26/03/2018 14:28

  Leuke tips,bedankt

 2. Jasmine

  26/03/2018 20:07

  Lente en bloemen zijn nu eenmaal met elkaar verbonden Dat bloemenjurkje is leuk, bloemenpatronen zijn ongeveer ook de enige prints die ik wel draag.

  • Jasmijn La Rive

   29/03/2018 22:56

   Bij mij ook, niet echt een print-persoon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen