in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Mijn bijzondere Spotify-playlist

Ken je dat gevoel: je staat op, en vanaf het moment dat je nog maar één voet op de grond geplaatst hebt, loopt alles fout. Er zit geen yoghurt meer in de frigo, je trekt je nylonkousen kapot, de brandweer zet de straat naar het station af en daarom moet je om 7 uur ’s ochtends een sprintje trekken om vervolgens net je trein te missen. En da’s nog maar het eerste uur van je kersverse dag.

Ken je dat gevoel? Wel, doe dat gevoel maal 16 uur, maal 28 dagen, en da’s ongeveer hoe mijn voorbije maand geweest is. Topper!

Gelukkig heb ik altijd één trouwe vriend op zak: Spotify. En Spotify heeft de voorbije maand overuren mogen draaien. Als ik furieus ben, moet ik ‘ik haat de wereld en iedereen haat mij en ik ben weer de emo-gothic van 16 jaar geleden en ik wil kohl-potlood rond mijn ogen’ – muziek hebben.

En door die muziek word ik weer kalm. Maar dan word ik een beetje verdrietig, want: het is echt wel een kak-dag geweest. En dan heb ik behoefte aan ‘ik ben zo’n gevoelig meisje en ik wil mee kwelen met de muziek en mijn tranen de vrije loop laten, maar dat gaat niet, want ik sta op een openbare plaats, en ik huil alleen onder de douche’ – muziek.

Door mijn gespleten muziekvoorkeur moest ik constant van de ene playlist naar de andere switchen. Ja, da’s lastig Maar vandaag heb ik een inspanning gedaan, en mijn eigen playlist gecreëerd, toepasselijk getiteld: soms is de wereld dikke kaka.

Hoe is deze playlist opgebouwd: in den beginne heeft u de ‘als tiener luisterde ik elke dag naar deze muziek’ – liedjes. Sommige deuntjes zijn al meer dan twintig jaar oud (maar hé: dat ben ik ook). Dit zijn ook de ‘als ik meer spieren had, dan smeek ik iets kapot’ – liedjes.

Het hoogtepunt van mijn gothic-tijd. Wat dat stuk haar daar deed: ik zou het niet weten.

Het dieptepunt vindt u op nummer 9: Hatebreed. Dat is echt een liedje uit mijn gothic-tijd, ik was het helemaal vergeten, en Spotify heeft het nu zelf voorgesteld! Wat een slim programma.

Dan een hoop Placebo. Als ik kon, dan smeet ik al hun liedjes in deze playlist.

Vervolgens worden we triestig: bleit-liedjes à volonte. Soms om persoonlijke redenen, soms omdat het echt een triestig liedje is (River flows in you: tranen aan de lopende band).

Tot slot proberen we weer blij te worden. Eerst dramaqueen-boyband liedjes (brengen me altijd aan het lachen) en dan een paar stevige hiphop-platen om weer menselijk te worden.

Als je ook ooit een slechte dag hebt: maak gerust gebruik van mijn Spotify-playlist! Het zal je dag waarschijnlijk niet beter maken, maar zoals Spotify zelf zegt over hun ‘Life Sucks’ playlist: “these songs will probably only make you feel worse, but at least they’ll let you know you’re not alone”. Gotta love Spotify ♥

4 Comments
 1. Mjay

  09/03/2018 16:32

  Love love love de playlist! Alleen durf ik hem nu, ik zit met TGIF-momentje, niet te draaien Eerstvolgende maandag zet ik hem op.

  • Jasmijn La Rive

   29/03/2018 22:57

   Hopelijk heeft het je maandag beter gemaakt

 2. Jasmine

  16/03/2018 08:33

  Okey geweldig dat het begint bij hard rock en metal en dan overgaat in Sam Smith en Ed Sheeran, zelfs een classical nummer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen