in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Lente aan de voeten – mijn lenteschoenen

Morgen begint officieel de lente en dat betekent: de dagen worden langer, de krokussen beginnen in de tuin te groeien, maar vooral: gedaan met die dikke winterjassen en zware winterlaarzen. Kom maar op met die ballerina’s!

Dit zijn de vijf paar schoenen die ik de komende lente waarschijnlijk het meest zal dragen (tenzij een nieuw paar achter een vitrine om mijn aandacht schreeuwt)!

1. Marc by Marc Jacobs Mouse Flats

marc jacobs studded mouse flats

… want elke vrouw heeft een paar ballerina’s nodig.

marc jacobs studded mouse flats

Ik wil al járen een paar MBMJ Mouse Flats, maar 250.00 euro voor een paar koddige ballerina’s vond ik erover. Oorspronkelijk wou ik de gewone muis-ballerina’s zonder studs (want die hebben een staartje en snorhaartjes), maar toen ik in januari dit paar in solden zag staan op de website van Selfridges, moest ik ze wel kopen. Voor ongeveer 130.00 euro heb ik ze op de kop kunnen tikken. Het is nog steeds een hoop geld, ik weet het, maar tijdens de lente leef ik in ballerina’s. Brogues en loafers vind ik heel mooi, maar bij mij staan ze ronduit slecht. Daarom blijf ik ballerina’s dragen.

Deze mouse flats zijn vervaardigd uit heel zacht en duurzaam lamsleer. En op de koop toe zijn ze gewoon heel erg mooi. Dit exacte paar kan je hier nog in solden kopen. De zwarte variant vind je hier.

2. Isabel Marant Bobby Sneakers

isabel marant blossom bobby

… want elke vrouw heeft een paar schoenen met haar nodig, op een dag wanneer er weinig haar op je tanden staat.

isabel marant bobby blossom sneakers

Iedereen kent de Isabel Marant Bekket wedge sneakers, maar de Bobby’s zijn minder bekend. Waarom weet ik niet, want dit paar vind ik eleganter dan de Bekket. Bobby’s zijn wedge sneakers die veters hebben in plaats van velcro. Ze zijn minder robuust en lijken me daarom een prima lente-compagnon.

En ja, je ziet het goed: op dit paar sneakers staat er haar. Daarom mogen ze technisch gezien geen Bobby’s genoemd worden, want Isabel Marant heeft ze de naam Blossom gegeven. Dit paar heb ik ook tijdens de voorbije solden kunnen kopen aan – 50 %. Ik begreep niet waarom mijn maat 38 (waarschijnlijk de meest courante maat) nog voorradig was, maar ik denk dat veel mensen zich lieten afschrikken door het haar. Misschien had ik ze ook liever zonder haar gehad, maar eigenlijk vind ik het nog grappig. Wanneer krijg je anders de kans om schoenen te aaien?

Dit paar is nog steeds aan soldenprijs te koop bij La Garçonne (opgelet voor importkosten, want het is een webshop uit VS). De haarloze Bobby vind je nu “het goedkoopst” bij Matches Fashion.

3. Ash Titan Boots

ash titan boots

… want ook in de lente kan het regenen.

ash titan boots

Dit zijn de laarzen die ik de voorbije winter het meest gedragen heb. Ik heb gigantische blaren van deze botten gekregen. Het leer was zo hard dat ik dacht dat ik ze nooit zou kunnen inlopen. Maar ik laat me nooit verslaan door een paar schoenen! Uiteindelijk heb ik de strijd gewonnen en zijn ze nu mijn favoriete enkellaarzen.

Ze zijn niet elegant, ze zijn zeker niet vrouwelijk, maar ik voel me zo stoer wanneer ik deze botten draag . Ik denk dat ik ze nog veel zal kunnen dragen op drassige festivalweides. Gelijkaardige modellen kan je hier nog kopen.

4. New Look Black Ankle Strap Heels

new look heels

… want elke vrouw heeft een paar schoenen nodig waarmee ze eigenlijk niet kan wandelen.

new look heels

Herinner je nog de Zara-rage vorig jaar? Toen iedereen een paar strappy, open toe sandalen/pumps droeg? Ik wou die ook dragen, maar helaas pindakaas, ik heb brede voeten en kon onmogelijk mijn voet in één van die Zara-schoenen wurmen. Dit jaar zag ik dat New Look een paar in hun Wide Fit-afdeling had. Ik heb ze onmiddellijk besteld en wonder boven wonder: mijn voet kan erin!

Ik had ze liever in leer gehad en met één bandje rond de tenen in plaats van twee, maar hé, ik ben al blij dat ik erin kan. Heb je ook brede voeten? Koop dan hier jouw paar.

5. KG Kurt Geiger Open Toe Bow Pumps

kurt geiger

… want elke vrouw heeft een paar schoenen nodig waarmee ze eigenlijk niet kan wandelen, ook in ’t nude.

kurt geiger

Dit paar heb ik wederom in de solden gekocht (ik ben nogal een verwoede soldenshopper). En dit keer niet online, maar in Selfridges London. Geloof het of niet: dit was het paar met de laagste hak dat ik daar gevonden heb. Ik ben geen fan van een pump met plateau vooraan, omdat ik dan helemaal geen voeling met de grond meer heb.

Dit paar is gemaakt uit heel zacht leer. De gouden studs en het strikje maken het wat speelser en minder formeel dan een standaard pump. De volle pot ging ik er nooit voor betaald hebben, maar voor 50.00 pond zijn het uitstekende pumps.

Welke schoenen zullen deze lente aan jouw voeten pronken?

4 Comments
 1. Kim

  30/03/2014 19:14

  Mooie pumps, zeker die laatste. Ik zal blij zijn als ik eindelijk mijn sandaaltjes weer kan bovenhalen.

  • Jasmijn Cherubijn

   30/03/2014 19:25

   Bedankt! Ik kan ook niet wachten totdat ik weer sandalen kan dragen. Nog een paar maanden geduld en dan is het eindelijk zover

 2. Liselotte

  29/07/2016 15:32

  Hey Jasmijn, ik zou graag een paar Ash Titan boots kopen, maar weet niet goed welke maat. Ik zit tussen 38 en 39… Zitten ze ruim, of vallen ze eerder klein?

  • Jasmijn Cherubijn

   04/08/2016 15:42

   Dag Liselotte, ik twijfelde ook tussen een 38 en 39, maar uiteindelijk voor de 38 gekozen. De verkoper zei dat het leer nog kon uitrekken, en dat is zeker het geval. Het duurt eventjes vooraleer je ze ingelopen hebt, maar daarna zaten ze als gegoten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.