in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

My Skincare Stash | Cleansers & Make-Up Removers

Vandaag mag je weer in mijn skincare stash komen snuffelen. Mijn serums en oogcrèmes heb ik in een vorige blogpost getoond. Vandaag zijn de cleansers en make-up removers aan de beurt. Eigenlijk moest ik deze producten eerst getoond hebben, want de cleanse/tone/moisturize-procedure is de basis van elke huidverzorging. Twee keer per dag doe ik de volledige routine en vaak is het één van de hoogtepunten van mijn dag. ’s Ochtends krijgt mijn huid een opkikker en ’s avonds kan ik mijn huid in de watten leggen. Want geloof het of niet: ik behoor tot het zeldzame ras dat heel graag haar make-up verwijdert. Zat, moe, ziek: het kan me niet schelen. Plichtbewust reinig ik elke avond mijn gezicht.

Mijn cleansers kan je grofweg in twee categorieën verdelen: die om make-up te verwijderen en die om mijn huid te reinigen. Wanneer ik mijn make-up verwijder, doe ik het altijd in twee stappen. Eerst verwijder ik de make-up en daarna reinig ik mijn poriën om alle brol eruit te krijgen. Om mijn make-up te verwijderen gebruik ik:

 • MAC – Cleanse Off Oil

IMG_8519 (Copy)

Mijn favoriet sinds jaren. Een oil-based cleanser verwijdert heel snel make-up. Je brengt het aan op droge huid. Daarna masseer je alles los. Tot slot neem je een nat washandje en verwijder je alles van de huid.

 • Bioderma – Sensibio

IMG_8532-001

Micellair water gebruik ik nooit om alle make-up te verwijderen. Ik gebruik het na de Cleanse Off Oil, wanneer ik die dag veel make-up gedragen heb. Eerst verwijder ik de grootste hoop met Cleanse Off Oil, maar meestal blijven er restjes van waterproof producten (zoals mascara of kohl) op mijn gezicht plakken. Om die te verwijderen, gebruik ik Sensibio.

 • Emma Hardie – Cleansing Balm

IMG_8507 (Copy)

Ik heb weer de meute gevolgd, en de Emma Hardie Cleansing Balm gekocht. Ik verkies nog steeds mijn Cleanse Off Oil, omdat die veel sneller werkt. De Cleansing Balm is heel hard van textuur, en moet je goed in de huid werken. Het verwijdert evengoed alle make-up, maar je bent wel een tijdje bezig.

En de cleansers die ik gebruik om mijn huid te reinigen, zijn:

 • Avène – Cleanance

IMG_8552 (Copy)-002

Bij mijn cleansers wissel ik vaak af, maar ik blijf meestal plakken bij mijn Heilige Drievuldigheid, oftewel Avène, La Roche Posay en Bioderma. Momenteel gebruik ik weer Cleanance van Avène. Ik denk dat ik deze cleanser al meer dan tien jaar gebruik. Onderweg zijn de ingrediënten en de textuur veranderd, en dat stemde me niet heel blij. Ik verkies nog altijd de oude versie, maar die is helaas nergens meer te vinden.

De nieuwe versie is een vloeibare gel cleanser. Het is een milde cleanser, die geschikt is voor de gevoelige huid. Hij zou ook matterend werken, maar daar merk ik eerlijk gezegd weinig van op.

 • Paula’s Choice – Moisture Boost

IMG_8822 (Copy)

Mijn favoriete cleanser tijdens de harde wintermaanden. Wanneer het koud wordt, gaat mijn huid zot. Ik blijf last hebben van acne, maar mijn kaken en voorhoofd raken gedehydrateerd. Om alles in evenwicht te houden, gebruik ik de Paula’s Choice Moisture Boost Cleanser. Dit is een heerlijk romige cleanser, die aanvoelt als een reinigingsmelk, maar met betere reinigingscapaciteiten. Mijn huid is proper, maar voelt helemaal niet droog aan.

 • Peter Thomas Roth – BHA Acne Wash & Glycolic Acid Facial Wash

IMG_8589 (Copy)

Ik was ontzettend benieuwd naar cleansers die AHA of BHA bevatten. Zoals jullie waarschijnlijk al weten, ben ik een grote fan van deze exfoliërende ingrediënten. Maar bij deze cleansers moet ik toegeven: je betaalt veel geld voor weinig resultaat. Cleansers blijven niet lang op de huid zitten, dus de AHA of BHA kan eigenlijk weinig doen. Na twee minuten was je het gewoon af. Qua reinigingscapaciteiten deden ze het heel goed, maar er zijn andere cleansers die hetzelfde doen voor minder geld.

 •  Clarisonic – MIA 2

De Clarisonic: ik wist niet in welke categorie ik hem moest steken, maar bij cleansers zit ie wel op zijn plek, denk ik. Ik gebruik mijn Clarisonic al ongeveer twee jaar. Ik heb ‘m gekocht in Sephora, toen hij nog niet in België te koop was.

IMG_8786 (Copy)

De Clarisonic vind ik heel moeilijk om te beoordelen. Bij reviews hou ik ietwat rekening met prijs/kwaliteit, en bij de Clarisonic is de prijs aan de heel hoge kant. Laat het me zo zeggen: ik gebruik bijna elke dag mijn Clarisonic en doe dit met heel veel plezier, maar ik weet niet of ik een nieuwe zou kopen als de mijne kapot zou gaan. Hij maakt mijn leven een stuk gemakkelijker, maar je kan dezelfde resultaten manueel bekomen.

Eigenlijk is de Clarisonic een fancy schmancy reinigingsapparaat. Niets meer, niets minder. Maar het is nu eenmaal zo dat onze handen ook prima reinigingsapparaten zijn. De meeste mensen reinigen niet goed genoeg met hun handen. Ze maken hun gezicht nat, brengen wat cleanser aan en zijn misschien tien seconden bezig met het in de huid te werken. Da’s veel te weinig! Als je het goed wil doen, moet je minimum een minuut bezig zijn. Zo lang doet de Clarisonic erover, en die draait rondjes als een zot. Met de handen zou je dus eigenlijk nog langer bezig moeten zijn.

IMG_8430 (Copy)

Het is ontegensprekelijk belangrijk om je huid af en toe een goeie massage te geven, en de Clarisonic is daarin een pro. Met zijn circulaire bewegingen stimuleert hij de bloedsomloop, maar wederom: je kan dit ook met je handen doen. Check de video van Lisa Eldridge als je de massagetechnieken onder de knie wil krijgen.

Daarnaast zijn de resultaten afhankelijk van de cleanser die je met de Clarisonic gebruikt. Hij kan niet in de poriën kruipen, maar de cleanser wel. Het is dus niet de Clarisonic die je huid exfolieert, want hij kan alleen op de bovenste huidlaag werken. Maar aangezien je huid heel deftig gereinigd is, kunnen producten wel veel dieper indringen.

IMG_8792 (Copy)

Ik heb eerlijk gezegd nog geen wereldschokkende resultaten met mijn Clarisonic behaald. Ik was al een hardcore cleanse-mens voor de Clarisonic, en daarom viel ik waarschijnlijk niet van mijn stoel. Hij is goed, hij maakt je huid heel proper, maar zonder zou ik het ook overleven.

Voilà, ik beloof dat de volgende blogpost over moisturizers zal gaan, maar ik vond het logischer om eerst cleansers te bespreken.  Laat maar weten in de comments welke cleansers jullie favorieten zijn!

30 Comments
 1. rachel

  21/11/2014 11:46

  erg mooie producten meid ik ben zo gek op je lay-out! love it! liefs

 2. Kiss & Make-up

  21/11/2014 13:06

  Leuk om te zien. Je gebruikt – zoals verwacht – hele mooie producten.

 3. DQ

  21/11/2014 18:55

  Ik twijfel altijd zo, ik wil denk ik nog wel eens een Clarisonic kopen. Lijkt me echt fijn alleen toch wel prijzig voor iets wat ik nu (gratis) met mijn handen doe. X

  • Sylvana

   08/12/2014 18:38

   Ik sluit me hier volledig bij aan inderdaad.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:00

   Als je elke dag manueel op de correcte manier reinigt (meer dan een minuut bezig zijn), dan heb je inderdaad geen nood aan een Clarisonic. Hij maakt het werk gewoon veel gemakkelijker. Je drukt op het knopje en kan een minuut in zombie-modus je gezicht reinigen .

 4. Chinouk

  21/11/2014 21:35

  Ik ben gek op reinigingsproducten, dus ik heb dit artikel met veel plezier gelezen! Ik gebruik micellair water om mijn gezicht te ontdoen van make-up, maar mijn mascara laat ik ermee zitten. Ik pak daarna het liefst een reinigingsmelk/crème en masseer dit over mijn hele gezicht, incl. ogen! Daarna spoel ik het af en klaar is kees. Mijn gezicht voelt gereinigd, maar niet kurkdroog en strak van de dehydratatie. Ik gebruik nu een olie van Shu Uemura, opzich ook erg fijn, maar de textuur is iets minder naar mijn zin. Jij gebruikt geen tonic of iets? Ik ook niet! Alles plakt bij mij, grrrr.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:01

   Interessant dat je een reinigingsmelk gebruikt! Vroeger gebruikte ik dat ook, maar ik vond dat ie toch niet goed genoeg mijn huid reinigde. Misschien is de technologie ondertussen verbeterd? En een tonic vind ik overbodig, maar misschien heb ik nog geen goeie gevonden .

 5. Maaike

  22/11/2014 16:57

  Superleuk om te zien! Ik zoek nog een nieuwe cleanser, die van Avène onthoud ik! Ik twijfel zó over de Clarisonic. Misschien is het iets leuks voor kerst!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:02

   Woeh, duur kerstcadeautje! Maar hij doet zijn werk wel heel goed.

 6. Jessica

  22/11/2014 18:09

  Mijn twee favoriete cleansers zijn de Toleriane cleanser van La Roche Posay en de Ultra Facial Cleanser van Kiehls.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:02

   Ben heel benieuwd naar die van Kiehl’s! Dankjewel voor de suggestie!

 7. Jasmine

  22/11/2014 19:04

  Een harde cleansing balm, nou dat wist ik nog niet. Verder klinken ze allemaal wel fijn en wel opvallend dat je producten zo’n verschillende werking hebben voor hetzelfde resultaat.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:04

   Nu ik ouder word, draait mijn huid een beetje door, haha! Tijdens de winter kan mijn huid extreem droog zijn, maar tijdens de zomer is het één vettige zone. Om mijn huid gelukkig te maken, moet ik verschillende texturen gebruiken.

 8. Laura

  23/11/2014 15:56

  Wat gebruik jij fijne producten zeg! De Clarisonic zou ik ook best wel in mijn bezit willen hebben, dat wordt sparen! Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:05

   Ik zou wachten tot de Ici Paris XL 20 procent korting geeft. Dat scheelt heel veel bij de Clarisonic .

 9. Ik was al een tijd heel benieuwd naar de Clarisonic. Hmmm, thanks voor je eerlijke review hierover…Ik wacht nog effe met kopen.

  Fijne removers gebruik jij en een hoop verschillende schaam mij bijna hier met mijn “als mijn washgel op is dan pak ik gewoon de douchegel toch”.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:06

   Waah, douchegel voor je gezicht? Reageert je huid daar niet op?

 10. Sara - Window On My Wardrobe

  23/11/2014 21:24

  Interessant om te lezen met welke producten jij te huid reinigt. Ik gebruik zelf graag micellair water en de risaliac cleanser van La Roche-Posay!

  X Sara

 11. Birte

  24/11/2014 21:07

  Ik ben momenteel helemaal into de Rosa Centifolia Cleansing Gel van REN. Echt seriously good stuff!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:08

   REN vind ik ook een fantastisch merk! Zouden die eigenlijk slechte producten hebben?

 12. Lys

  25/11/2014 20:58

  Ik kende zowat de helft van je lijst nog niet! De balsem van Emma Hardie klinkt interessant (ga toegeven dat het mede door de populariteit in de UK is) maar mijn huid zou waarschijnlijk niet blij worden van de textuur.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:09

   Hij is speciaal . Maar ik moet wel toegeven: nu het kouder wordt, vind ik ‘m een ware verwennerij voor mijn huid. En nu is hij ook wat minder hard, maar dat komt waarschijnlijk door de verwarming.

 13. Laura

  27/11/2014 10:52

  Wat een fijne post! Ik was juist opzoek naar een nieuwe cleanser:) X Laura

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:10

   Hopelijk hebben mijn suggesties je vooruit geholpen .

 14. Nesrin

  10/12/2014 14:01

  Alles oke woman?

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:11

   Haha, ja, ik leef nog! Ben de voorbije weken ziek geweest (eerst een ontsteking aan de rug en daarna een bronchitis), maar nu ben ik weer volop aan het bloggen . Superlief dat je ongerust was!

 15. Lieselot

  16/12/2014 00:17

  Ik ben blij dat je je eerlijke mening hebt gegeven over de Clarisonic! Ik ben al een tijdje aan het twijfelen of ik der mij eentje zou aanschaffen maar de torenhoge prijs hield me tot nu toe tegen. Ik denk dat ik ga passen en eens de goedkopere alternatieven bekijken :)! Top-artikel, Jasmijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.