in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Setting Powder

Een vette T-zone: ’t is geen geschenk. Ik hou van de dewy finish die sommige foundations geven, maar ik kan nooit met een gezicht vol dew  mijn huis verlaten. Na een uur verandert mijn T-zone in een rampgebied, en gaat de foundation zijn eigen gangetje. Rond mijn neus schuift hij in mijn neusplooi, en op mijn kin doet hij ook acrobatische toeren. Een setting powder is voor mij een must. Mijn kaken en voorhoofd laat ik met rust. Zelfs onder mijn ogen moet ik de concealer niet setten. Maar mijn neus en kin: die moeten een goeie lading poeder krijgen. Dit zijn mijn favoriete setting powders!

MAC – Set Powder in Invisible

Ik hou van MAC, ik ben gek op transparante poeders en ik kan niet leven zonder een setting powder. Geen wonder dat ik grote fan ben van dit poeder! Het Set Powder is een PRO-product, maar iedereen kan het kopen in de PRO-store (in België zit er één in Antwerpen) en online. Het lijkt heel hard op het losse Prep & Prime-poeder, maar het kost een heel stuk minder. Voor 30 gram betaal je 26.00 euro (ter vergelijking: het Prep & Prime-poeder kost 21.50 euro voor 8 gram).

IMG_8690 (Copy)

Ik gebruik heel graag transparante poeders. Zo kan ik het hele jaar door hetzelfde poeder gebruiken, en ik ben zeker dat de kleur van mijn foundation niet zal veranderen. Poeders met een tintje (bijvoorbeeld MAC MSF Natural) beginnen op mijn huid heel snel te oxideren. Daarom is het voor mij heel moeilijk om de juiste kleur te vinden.

Set Powder is een los poeder. Dit betekent dat je een klein beetje product uit de pot schudt en het daarna aanbrengt met een borstel of puff. Als ik de keuze krijg tussen een pressed en een los poeder, dan zal ik gegarandeerd voor het losse poeder gaan. Je kan veel beter doseren hoeveel en waar je poeder wil aanbrengen. Op mijn neus heb ik bijvoorbeeld best wel veel poeder nodig. In plaats van tien keer over een pressed powder te gaan, kan ik meer los poeder uit de pot schudden.

IMG_8702 (Copy)

Een los poeder werkt ook een stuk hygiënischer. Je hoeft niet elke keer het volledige poeder aan te raken. Omdat mijn foundation vaak nog niet helemaal droog is wanneer ik poeder aanbreng, distribueert mijn poederborstel dus onbewust een laagje vet op mijn pressed powder. Daardoor begint het poeder te verstenen: er komt een harde en onbruikbare laag op het poeder te liggen. Die laag moet je eerst verwijderen vooraleer je de rest van het poeder kan gebruiken.

IMG_8700 (Copy)

Maar nu terug naar het Set Powder: dit is één van de weinige poeders die mijn make-up hardcore fixeert. Mijn foundation blijft relatief vlekkeloos op zijn plaats tot het einde van de dag. Daarnaast heeft hij een blur-effect: mijn poriën lijken minder prominent aanwezig. Dit is het poeder dat ik tot het einde van mijn dagen zal blijven gebruiken.

Chanel – Poudre Universelle Libre in Clair

Wederom een fantastisch los poeder, maar dit keer met een tintje. Het Poudre Universelle Libre komt in vijf kleuren, waarvan 20 – Clair de lichtste kleur is. Aangezien het poeder niet wit is, heb je minder kans op flashback-toestanden. Als je dus honderd procent zeker wil zijn als je naar een feestje gaat: Poudre Universelle Libre is een excellente keuze.

IMG_8596-001 (Copy)

Clair is een neutrale tint voor een lichte tot medium huidskleur. Op mijn huid oxideert hij lichtjes, en maakt hij me wat donkerder. Ik heb al erger meegemaakt, maar het is iets waar ik rekening mee houd. Als ik voor de geisha-met-rode-lippenstift – look ga, zou ik nooit dit poeder gebruiken.

IMG_8618 (Copy)

Het Poudre Universelle Libre houdt ook mijn T-zone urenlang prima onder controle. Door de foto-reflecterende pigmenten lijkt je huid minder mat dan met MAC Set Powder, maar hij doet zijn werk ook heel goed. Wederom een topper van Chanel!

Hourglass – Ambient Lighting Powder in Dim Light

En dan nog een pressed powder om voor wat afwisseling te zorgen. De Ambient Lighting Powders zijn pure magie. Ze zijn ontzettend fijngemalen, bevatten licht-reflecterende deeltjes en geven je huid die Photoshop-look. Poriën verdwijnen, lijntjes vervagen en je huid straalt.

Ik heb het Ambient Lighting Palette. Van links naar rechts zie je Dim Light, Incandescent Light (LE) en Radiant Light
Ik heb het Ambient Lighting Palette. Van links naar rechts zie je Dim Light, Incandescent Light (LE) en Radiant Light

In het begin stond ik heel sceptisch tegenover dit poeder. Hoe kan een poeder in godsnaam mijn huid mat houden en tezelfdertijd doen stralen? Ik weet nog altijd niet hoe de Ambient Lighting Powders het doen, maar met Dim Light bereik ik dat effect. Mijn T-zone blijft mat, maar heeft ook een soft focus glow. Heel bizar!

IMG_8653 (Copy)

Dim Light is een neutrale peachy-beige kleur voor een lichte tot medium huidskleur. Ik vind ‘m net dat tikkeltje te donker op mijn huid, maar ik heb al erger meegemaakt. Het probleem is dat Hourglass deze kleur niet in een lichtere tint maakt. De andere poeders hebben een shimmery effect, en dat wil ik nu niet echt op mijn T-zone. Diffused Light is wel nog een geschikte kandidaat, maar ik heb al veel gemengde gevoelens over deze kleur gelezen.

Voilà, dit waren mijn top tips voor een matte T-zone! Gebruiken jullie een setting poeder? En welke zijn jullie favorieten?

33 Comments
 1. Mjay

  19/11/2014 08:32

  Ik heb eigenlijk maar 1 setting powder, de prep en prime van MAC.. Dus handig om te weten dat de Set Powder goedkoper is!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:02

   ’t Zal wel zijn! Spaart je prijs/hoeveelheid-gewijs een pak geld uit.

 2. Manon

  19/11/2014 08:43

  Ziet er goed uit, ik heb nog nooit een set powder gebruikt.

 3. Denise

  19/11/2014 09:27

  Wat een fijne review heb je weer geschreven ! Ze lijken me alle drie heel erg fijn. Ik gebruik op dit moment geen poeder omdat ik vaak bang ben voor een cakey effect. Maar die van MAC wil ik wel eens gaan proberen, bedankt voor de tip ! X

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:03

   Heel lichtjes aanbrengen, zou ik zeggen. En als je te veel poeder op hebt: een spray zoals MAC Fix+ gebruiken. Die verwijdert het poederig effect.

 4. Thanks for sharing! Mijn t-zone komt en gaat. Ik gebruik momenteel geen poeder maar zou wel mogen want het is weer raak glimhead all over.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:03

   Ja, tijdens de zomer is het ook veel erger bij mij. Nu moet ik weer veel minder poeder gebruiken.

 5. Anouk

  19/11/2014 15:25

  Het Ambient Lighting palette wil ik echt zo graag eens proberen! Pretty!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:04

   ’t Is echt een aanrader! En alle kleuren zijn heel bruikbaar.

 6. Lys

  19/11/2014 15:34

  Ik heb zelf Diffused Light van Hourglass en vind ‘m super! Maar ’t is natuurlijk normaal dat niemand daar hetzelfde over denkt.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:05

   Dan zal ik ‘m waarschijnlijk ook goed vinden, aangezien ik ongeveer altijd akkoord ga met jouw smaak ‘k Zou hem eerst eens in het echt willen zien, maar spijtig dat ze Hourglass niet in België verkopen, hé.

 7. Chahrazad

  19/11/2014 19:02

  Ik heb veel goede verhalen gehoord over zowel die van MAC als die van CHANEL.

  x

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:05

   Ze zijn allebei heel goed! En bij beide krijg je ook heel veel product.

 8. Mayara Esther

  19/11/2014 20:36

  Ik ga denk ik de Set Powder van MAC kopen als ik de mogelijkheid krijg, die spreekt mij het meeste aan.

 9. Julie

  20/11/2014 00:23

  Erg fijn artikel meid! Het MAC poeder spreekt me het meest aan… De prijs is ook belangrijk!

 10. Jasmine

  20/11/2014 17:43

  Een soft focus photoshop finish klinkt wel enorm interessant! En dat simpelweg met een poeder. Dewy is nog oke, maar gewoon vettig bestrijd ik met een simpele ELF poeder. Alhoewel ik er in de winter niet al teveel last van heb en zeker niet nu ik bio-oil op mijn gezicht gebruik.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 21:07

   Ja, ’t is echt ongelofelijk. Hourglass is da bomb dot com!

 11. Kirsty

  20/11/2014 19:01

  Wat een fijn artikel! Mijn t-zone is ook vettig, vooral mijn kin en neus en het poeder van MAC lijkt mij wel heel fijn!

 12. Nathalie

  20/11/2014 19:01

  Zien eruit als drie fijne producten!

 13. Kim

  20/11/2014 21:30

  De poeder van MAC lijkt me erg fijn! Handig artikel.

 14. Esra

  21/11/2014 02:14

  Leuk artikel, ik gebruik eentje van Essence die heel fijn werkt! X

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:12

   Essence heeft inderdaad een paar toppers in hun assortiment zitten!

 15. bymarlayne

  23/11/2014 10:58

  Ik gebruik altijd de transparante setting powder van Essence. Die vind ik echt prima werken en is goed betaalbaar!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:12

   Dankjewel voor de suggestie! Zal ik ook eens proberen!

 16. Jana

  27/11/2014 00:11

  De laatste tijd gebruik ik eigenlijk niet meer zo vaak setting powder omdat het niet echt nodig is in combinatie met de foundations die ik nu gebruik. Naar die poedertjes van Hourglass ben ik echt enorm benieuwd en ook het poeder van MAC lijkt me wel interessant. Ik heb nog geen los poeder gebruikt maar ik wil het wel eens proberen.

  • Jasmijn Cherubijn

   13/12/2014 10:14

   Voor mij is Hourglass ideaal tijdens de winter. Ik heb geen hardcore oil-control meer nodig, maar mijn neus kan toch een beetje beginnen te glimmen. Met het Ambient Lighting Powder behoud ik een glowy skin, maar mijn neus krijg ik ook onder controle .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.