in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Pay Days are the best days – Te veel geshopt in Rijsel

Ne keer zot doen op pay day, daar haal ik veel plezier uit! Ik werk hard en dan verdien ik af en toe een beloning. En waar kan je zotter doen dan in Rijsel/Lille? Met 2 Sephora’s, 1 Lafayette, 1 Printemps, 2 Kiko’s, ontelbaar veel parapharmarcies en massa’s sfeer is Rijsel mijn favoriete shopping-bestemming dicht bij huis. En op de koop toe heb ik altijd een beetje het gevoel alsof ik op reis ben. En wie houdt nu niet van reizen?!

sephora haul

In Rijsel had ik drie doelen:

 1. mijn wishlist afwerken.
 2. mijn 25 procent – kortingsbon van de Sephora optimaal benutten.
 3. back-ups inslaan.

En ik heb alle doelen behaald (feest!), met dit als resultaat:

rijsel lille haul

Parapharmacie

Mijn shopping-trip begon in Euralille. Op het gelijkvloers recht tegenover de Carrefour zit de parapharmacie die ik altijd bezoek. In België bestaat het begrip “parapharmacie” niet echt, maar voor zover ik het begrijp, kan je in een parapharmacie huidverzorging en medicatie zonder voorschrift kopen. Je kan het vergelijken met de iU.

Franse huidverzorgingsmerken (Bioderma, Embryolisse, Avène, La Roche Posay …) zijn er steevast goedkoper dan in België, dus telkens ik in Rijsel ben, sla ik in op mijn huidverzorgingsproducten. Ditmaal heb ik meegebracht:

parapharmacie haul

Sephora

En dan was de Sephora aan de beurt, oftewel mijn make-up mekka. In Rijsel zijn er twee Sephora’s: één in Euralille en één op de Place du Général de Gaulle. Die in Euralille is ietwat groter qua oppervlakte, maar de Sephora op de Grand Place verkoopt meer merken (bijvoorbeeld Bobbi Brown. Vroeger verkochten ze Armani, maar blijkbaar is die nu verdwenen. Hopelijk keert hij terug!)

Ik had een bon voor 20 procent korting, maar twee dagen vooraleer ik naar Rijsel vertrok kreeg ik een mailtje dat ik 25 procent korting bij aankoop van minimum 2 producten kreeg. En laten we eerlijk zijn: twee producten is nooit een probleem . En zo voelde ik me minder schuldig toen ik me in de Sephora uitleefde. In mijn mandje heb ik met veel liefde gelegd:

sephora lille haul

Ja, ik had blijkbaar veel behoefte aan nieuwe foundations en neutral eyeshadow palettes. De NARS Instant Line & Pore Perfector heb ik niet gekocht, omdat ik het domweg vergeten ben. Dit betekent wel dat ik een goed excuus heb om nog eens naar Rijsel te gaan .

Maar ik ben waarschijnlijk nog het meeste blij met mijn Sephora ♥ Marc Jacobs zak :-)
Maar ik ben waarschijnlijk nog het meeste blij met mijn Sephora ♥ Marc Jacobs zak

Kiko

 De laatste make-up stop werd Kiko. Ik ben vroeger nog naar de winkel in Euralille geweest, maar aangezien ik altijd verdwaald loop in Euralille, bezoek ik nu steeds de winkel in Rue de Béthune (de straat van de Lafayette).

Eerder heb ik geschreven dat ik een Clics-palette met 24 pans wou en zou kopen, maar in Rijsel waren deze palettes helaas uitverkocht. Wat ik wel heb gekocht, is:

kiko lille haul

 • 9 Clics-palette met de oogschaduwen 202 Pearly Light Gold, 212 Pearly Hazelnut, 213 Mat Cocoa, 214 Mat Desert Sand, 215 Sparkling Brown, 236 Pearly Champagne, 237 Mat Cappuccino, 241 Pearly Taupe (I do love my taupes) en 287 Satin Taupe Grey.
 • Super Color Mascara (staat niet op de foto, want is voor de mama en ik denk dat ze tevreden is)
 • Eyebrow Marker
 • Nagellak in 281 Mango

Toen ik naar de kassa ging, dacht ik: ‘jah, dit wordt weer een duur uitje’. Uiteindelijk moest ik maar 57.30 euro in Kiko betalen (de oogschaduw stond toen in solden en kostte 3.90 euro ipv 4.90 euro). Voor dezelfde producten in MAC zou je vast en zeker het dubbele mogen betalen!

Aangezien ik Rijsel op een zaterdag met prachtig weer bezocht, was het ontzettend druk. De meeste winkels in Rijsel zijn open tot 20 uur en dit betekent dat het volk de ganse middag blijft toe stromen. Daarom (en ook omdat ik een liter Bioderma aan het meesleuren was) zag ik het niet meer zitten om de Lafayette, de Printemps (daar zit à propos een MAC en Laura Mercier counter) en andere kledingwinkels te bezoeken. Desondanks noem ik het een heel geslaagd uitje!

Wat willen jullie graag in een review zien passeren? En hebben jullie af en toe ook deze behoefte om een obscene hoeveelheid make-up te kopen?

PS: pas toen ik deze blogpost aan het schrijven was, besefte ik werkelijk hoeveel ik gekocht heb . Bij deze wil ik duidelijk maken dat ik deze shoplog niet gedaan heb om te stoefen/pochen/hoe-jij-het-ook-noemt, maar enkel en alleen om mijn vreugde met jullie te delen! Als het jullie stoort, mag je dit zeker laten weten en dan doe ik geen shoplogs meer. 

PS 2: tegen de aandachtige lezer die tot het einde van deze blogpost geraakt is, wil ik ten eerste proficiat zeggen en ten tweede: Sephora heeft opnieuw een actie gelanceerd! Tot en met 12 april krijg je online en in de winkel 15 procent korting bij aankoop van 2 producten en 20 procent korting bij aankoop van minimum 3 producten. De code voor 15 procent is FRBE15 en voor 20 procent FRBE20. Als je de bon wil om naar de winkel te gaan, mag je me contacteren of een comment nalaten en stuur ik het naar jou door. Laat je gaan, zou ik zeggen! 

24 Comments
 1. Eva

  07/04/2014 09:15

  Dat is nog eens flink geshopt! Ik zie heel veel leuke dingen maar misschien ben ik wel het meest benieuwd naar de By Terry foundation en Kiko nagellak

  • Jasmijn Cherubijn

   07/04/2014 17:31

   Komt eraan! Ik kan je nu al zeggen: de By Terry foundation is niet voor gevoelige neuzen. Amai, die is serieus geparfumeerd!

 2. Mme Sophistique

  08/04/2014 09:48

  haha fantastisch dit! ik vertrek morgen naar parijs, losgeheeen

  • Jasmijn Cherubijn

   08/04/2014 18:22

   ’t Zal wel zijn! Geniet ervan in Parijs en vier maar stevig het einde van je stage!

 3. BeautyGlitter

  08/04/2014 10:02

  Wauw wat een aankopen, heerlijk om je zo te laten gaan! Ik ben heel erg benieuwd naar de Marc Jacobs producten en de CHANEL blush En dat Kiko palette met matte neutrale kleuren is geweldig, en toch erg goedkoop. Voor die prijs zou je bij MAC een palette samenstellen met maar 4 kleuren!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/04/2014 18:25

   Ja hé, Kiko is prijsgewijs veel interessanter dan MAC! En op de koop toe krijg je een halve gram meer product en bij oogschaduw kan dit wel tellen

 4. svenja

  09/04/2014 19:11

  Wat een hoop mooie spulletjes heb je gekocht!

 5. Chahrazad

  10/04/2014 21:36

  Wauw. Wat ben jij toch goed geslaagd. Poeh! Leuke spullen allemaal.

 6. alexaslovelyworld

  13/04/2014 11:31

  wat een super leuke aankopen vooral je naked palette!!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/04/2014 12:22

   Dankjewel! Ik ben heel tevreden van mijn Naked 3 palette, het is een aanrader!

 7. chitchatontherocks

  13/04/2014 17:46

  OMG! Zalig, vooral je buit van bij de Sephora. Ik woon maar op 20 minuutjes van Rijsel – tegen Kortrijk – en toch kom ik er bijna nooit. Dringend verandering in brengen blijkbaar ;-).

  • Jasmijn Cherubijn

   13/04/2014 18:07

   Hah, dat is toevallig, ik woon ook tegen Kortrijk! Rijsel is echt wel een aanrader. Je hebt dezelfde merken zoals hier, maar ook luxe-winkels zoals Louis Vuitton, Hermès en Printemps. En op de koop toe hebben ze twee Sephora’s! Wat kan een mens meer wensen

  • chitchatontherocks

   13/04/2014 18:09

   Niet veel, inderdaad! Waar woon je ergens tegen K-town? Ik in Stasegem!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/04/2014 18:16

   Ik in Waregem! Iets verder van Kortrijk dan Stasegem, maar nog steeds in de buurt

 8. Evelien

  21/04/2014 16:41

  Leuke Haul! Verkopen ze Tarte in de Sephora in Lille??

  • Jasmijn Cherubijn

   21/04/2014 16:56

   Bedankt! Tarte wordt in geen enkele Franse Sephora verkocht . In Europa kan je Tarte enkel bij QVC UK kopen, maar ze hebben niet het volledige assortiment (bijvoorbeeld geen Amazonian Clay Blush).

  • Evelien

   21/04/2014 22:52

   oke bedankt hoor!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/04/2014 09:19

   Geen probleem

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen