in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Catrice Nude Illusion Foundation

Met pijn in het hart hebben we vorige maand afscheid moeten nemen van een aantal Catrice producten (BB Cream en Prime and Fine Translucent Powder: we missen u), maar Catrice heeft onmiddellijk voor opvang gezorgd door nieuwe producten te lanceren. Ik was uiteraard het meest benieuwd naar de twee nieuwe foundations. De Velvet Finish Foundation heb ik nog niet gevonden, maar de Nude Illusion Make Up Foundation heb ik al uitgebreid kunnen testen.

IMG_2469

Wat belooft Catrice: Nude Illusion Make-up is een lichte foundation met een optimale matterende dekking. Dankzij de zachte, lichtreflecterende pigmenten zorgt de foundation voor het gewenste soft focus effect en voor een gezonde teint. De formule is geweldig: hydraterend, langhoudend en met beschermende UVA- en UVB-filters. De finish: egaal en natuurlijk. 

Eerst wat algemene weetjes: de foundation zit in een glazen fles met een plastic dop. Verpakkings-gewijs krijg je zeker waar voor je geld! Je krijgt ook 30 ml. product. De foundation komt in vijf kleuren. Zoals steeds kan het kleuren-aanbod beter. Voor mij is #020 – Rose Vanilla te roze. Alles daarboven is te donker. Daarom heb ik #010 – Nude Ivory moeten kiezen. Momenteel is hij wat te licht, maar tijdens de winter zal het oké zijn.

Catrice Nude Illusion #010 - Bourjois Healthy Mix #051 - MAC Moisture Cover Concealer NC 20
Catrice Nude Illusion #010 – Bourjois Healthy Mix #051 – MAC Moisture Cover Concealer NC 20

Catrice is een prima copycat: de inspiratie voor de verpakking van de mono’s is gehaald bij Shu Uemura. Prime and Fine is Olé en Prep and Prime is Leo. Bij deze foundation verwachtte ik dan ook een kopie van Dior Nude Foundation. Als je ook hierop hoopte, dan zal je teleurgesteld zijn.  Dior Nude heeft een lichte dekking en is best wel dewy. Catrice Nude Illusion is daarentegen mat en heeft medium dekking. De omschrijving van Nude Illusion is heel misleidend, maar is het daarom een slechte foundation? Zeker en vast niet!

Catrice Nude Illusion wordt jouw beste vriend als je een gecombineerde tot vette huid hebt en ook wat onzeker bent over onzuiverheden. Nude Illusion brengt makkelijk aan door de vloeibare textuur, en droogt daarna tot een poederige finish. Met één pompje krijg je al een goeie medium dekking. Qua finish en textuur kan je Nude Illusion de minder geavanceerde versie van Chanel Perfection Lumière Velvet noemen.

IMG_2322-001

Catrice belooft ook UVA en UVB bescherming, maar op het flesje staat nergens vermeld hoeveel bescherming je krijgt. Op het ingrediëntenlijstje bengelen iron oxide en titanium oxide onderaan de lijst, dus veel bescherming moet je niet verwachten.

Op mijn gecombineerde huid bleef hij een aardige tijd zitten. Hij is niet de beste qua oil control, maar het kan slechter. Nude Illusion is ook niet de meest long wearing foundation op de planeet, maar een korte werkdag moet hij overleven. Met een setting powder erop gaat het uiteraard stukken beter. Op droge huid gaat hij patchy, maar voor de rest vervaagde hij op een aangename manier. Hier kan je hem op mijn huid zijn.

Licht-reflecterend, soft focus, hydraterend: het zijn allemaal termen die ik niet aan deze foundation zou verbinden. Daarom laat een droge huid deze foundation best links liggen. Maar als je op zoek bent naar een goeie, matte en budget-vriendelijke foundation: kijk niet verder.

Prijs
7.59 euro (gaan de prijzen van Catrice stiekem naar omhoog, of beeld ik me dit in?)
Waar te koop
Kruidvat
34 Comments
 1. BeautyLoves

  20/09/2014 08:07

  Wacht… de Prime and Fine Translucent Powder is afgeschaft? Hoe erg! Dat was eigenlijk wel een hele goede budgetdupe van de MAC Prep and Prime. Boo!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/09/2014 08:26

   Ja, ’t is inderdaad erg! Ik begrijp de keuzes van Catrice toch niet altijd.

 2. svenja

  20/09/2014 09:11

  Klinkt als een prima foundation!

 3. Ellen

  20/09/2014 10:03

  Jammer genoeg heb ik soms last van droge plekjes, helaas deze foundation is dus niet ideaal voor mij. Klinkt anders wel een fijn product voor deze prijs!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:41

   Dan zou ik ‘m ook links laten liggen. Hij houdt niet van droge huid!

 4. Chinouk

  20/09/2014 10:42

  Leuke review, ik heb de Velvet Finish wel gezien in een groter Kruidvat filiaal, samen met de concealer & poeder. Ik ben eigenlijk daar ook best wel benieuwd naar, maar ik heb al way too much in mijn lade liggen haha.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:41

   Oew, ook een nieuwe concealer? Wist ik zelfs niet! Een nieuwe zoektocht kan beginnen

 5. Michaela

  20/09/2014 11:03

  Hij klinkt zeker niet slecht! Zelf ben ik ook heel benieuwd naar de velvet foundation die Catrice in het nieuwe schap heeft zitten!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:42

   Ja, ik ben ook heel benieuwd naar die! Ik moet hem nu nog enkel vinden

 6. Anouk

  20/09/2014 11:59

  Klinkt als een goede foundation! De meningen hierover zijn overigens wel erg verschillend. Zelf ben ik niet zo van de matte foundations, dus deze laat ik liggen!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:43

   Ja, mensen met een droge huid zullen hem vreselijk vinden. Op een vette huid kan hij werken als je setting powder gebruikt. Ik begrijp de verschillende meningen volledig

 7. Femke

  20/09/2014 13:32

  Wat een fijne, uitgebreide review. Ik vind Catrice ook altijd bijzonder goede foundations hebben (en mooi verpakt). Deze heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar het wordt nu wel héél verleidelijk…

 8. Jasmine

  20/09/2014 16:17

  Het lijkt me toch een fijne, nou vooral omdat hij zo licht is (soms zijn de lichtste kleuren echt nog veel te donker). Mooi flesje en inderdaad, de prijzen lijken omhoog te gaan.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:44

   Heel licht is hij nog altijd niet. Ik zou zeggen ergens tussen een NC15 en NC20, maar dan met minder geel pigment.

 9. Lys

  20/09/2014 20:37

  Jammer dat deze niet geschikt is voor de droge huid, voor de rest klinkt hij niet slecht!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:45

   Tijdens de winter zal ik ‘m ook niet meer moeten gebruiken. Hij blijft echt op droge huid plakken. Ik heb eigenlijk geen idee waarom Catrice deze foundation in de herfst gelanceerd heeft. In de zomer ging hij meer succes hebben.

 10. Lien

  20/09/2014 22:36

  Zou een ideale foundation zijn voor mij, moest ik niet telkens tussen de lichtste en tweede lichtste kleur vallen bij Catrice.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:46

   Da’s vervelend, hé. Maar als je de twee kleuren mengt, kan je hem ook wel dubbel zo lang gebruiken.

 11. Runway World JL

  21/09/2014 00:29

  Mooie en eerlijke review heb je gegeven, heel fijn! Zelf heb ik een gecombineerde huid maar heb toch wat een dubbel gevoel bij deze foundation. Wel heel budgetproef!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:47

   Ik heb ook een gecombineerde huid, en ik heb echt wel setting powder nodig. Als je geen droge plekjes hebt, zou hij waarschijnlijk wel voor jou moeten werken!

 12. Kiss & Make-up

  21/09/2014 12:28

  Jaaaa, zo erg van het poeder eh Snif snif… Deze foundation klinkt wel oke.

 13. Birte

  21/09/2014 12:44

  Hij is erg mooi bij jou, maar ik ben toch niet helemaal overtuigd…

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:48

   Verwacht alleszins geen high end foundation! Maar voor zijn prijs is hij goed

 14. Mjay

  21/09/2014 17:31

  Hmm deze moet ik echt overslaan met mijn droge huid. Hopelijk meer succes met de velvet foundation!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:49

   Ja, op een droge huid zie ik ‘m totaal niet werken. Hopelijk krijg ik de velvet foundation algauw te pakken!

 15. Annelies

  22/09/2014 20:08

  Ik heb deze foundation zelf ook al willen kopen, maar was nooit overtuigd… Bedankt voor je eerlijke review! Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   26/09/2014 11:00

   Graag gedaan! Hopelijk kan je nu de knoop doorhakken!

 16. Lieselot

  22/09/2014 21:08

  Hmmm, het klinkt als een heel erg aantrekkelijke foundation voor mijn huid! Ik hou heel erg van een matte finish en voor die prijs hoef je het natuurlijk ook niet te laten hé :)! Maar ik beeldde me inderdaad toch ook in dat hij ietsje goedkoper was :p!

  • Jasmijn Cherubijn

   26/09/2014 11:01

   Ja, had de prijs ook wat lager verwacht! Hij is inderdaad mat, maar als je het een hele dag mat wil houden, zal je een poeder nodig hebben.

 17. DQ

  23/09/2014 12:22

  Ik heb deze al in mijn handen gehad maar twijfelde. Deze review komt voor mij dus goed getimed xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.