in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Hermès Un Jardin Sur Le Toit EDT

Jaren aan een stuk was DKNY Be Delicious (oftewel, de groene appel) mijn signature geur. Maar toen begon deze geur heel populair te worden en rook ik in den Delhaize hetzelfde als 10 andere vrouwen. Daar kon ik niet mee lachen. Ik weet het, parfums zijn een resultaat van massa-productie, maar toch vind ik ze een expressie van een individu. Je laat als het ware een geur-stempel na, waaraan de wereld je kan herkennen. Dus ik moest op zoek naar een nieuwe geur. En dan nog liefst eentje die niet iedereen kende. Maar ook één die rook als een volwassen versie van de appel.

En toen werd ik in een parfumerie geparfumeerd door een parfum-dame. Ze spoot wat Hermès – Un Jardin Sur Le Toit in het rond en ik was verkocht. In der tijd was ik nog een arme student, en moest ik wachten tot ik hem cadeau kreeg voor Kerstmis (de koper in kwestie kon enkel de naam onthouden door het woordspel van Hermès en herpes). Sindsdien is hij mijn nieuwe signature geur geworden.

c700x420

Un Jardin Sur Le Toit maakt deel uit van Les Jardins-reeks van Hermès. Er zijn vier Eau de Toilette-geuren, waaronder Un Jardin en Méditerranée, Un Jardin sur le Nil, Un Jardin après le Mousson en deze Un Jardin sur le Toit. Zoals je in mijn wishlist zag, wou ik eigenlijk Un Jardin sur le Nil kopen, maar domweg vroeg ik in de Ici Paris XL om Un Jardin sur le Toit.

Hermès omschrijft deze geuren als unisex, maar ik denk niet dat veel mannen deze geuren willen dragen. Ze ruiken inderdaad heel fris en niet te bloemig, maar een stoere hengst zal toch een andere geur willen kiezen.

jardins-collection1

De vier geuren zijn ontworpen door parfumier Jean-Claude Ellena. Ze zijn geïnspireerd op ontmoetingen tussen Ellena, de geest van Hermès en de ziel van een speciale locatie. De heilige drievuldigheid, dus! Hermès zegt dit over Un Jardin sur le Toit: “dit parfum vertelt over een geheime tuin, genesteld in het hart van de stad, in Parijs. Een hangende tuin, bovenop het dak van het gebouw van het huis Hermès, op 24 Faubourg Saint-Honoré. Een appelboom, een perenboom en een magnolia verspreiden hun geur in Parijs. Van onkruid creëren ze dit parfum van licht en plezier, krokant en opgewekt.”

Een mooi verkooppraatje, maar weet je wat: die tuin is er echt! Op het dak van de Hermès-tempel is inderdaad een prachtige tuin met peren -en appelbomen. Un Jardin sur le Toit opent daarom met de frisse geur van peer en appel. Daarna krijg je een hint van rozen en magnolia. In het hart vind je de aardse geuren van gras en groene kruiden.

Hermes_garden-001

1002556-le-jardin-secret-de-la-maison-hermes-001

Jean-Claude Ellena is een waar kunstenaar en zijn geuren kan je aquarel-schilderijen noemen. Hij laat alle geuren organisch in elkaar overvloeien. Maar tezelfdertijd zijn alle geuren individueel sterk genoeg om je fantasie op hol te laten slaan. Ellena is de Monet van de parfum.

Un Jardin sur le Toit is mijn favoriete geur tijdens de lente en zomer. Fris, fruitig en onweerstaanbaar. Waar DKNY – Be Delicious monotoon blijft bij de geur van appel en citrusvruchten, krijg je bij Un Jardin sur le Toit een volledig boeket aan geuren. Dit is een geur vol splendeur.

Hermès – Un Jardin sur le Toit EDT. 58.60 euro voor 50 ml. en 83.20 euro voor 100 ml. Onder andere te koop bij Ici Paris XL

16 Comments
 1. Oum Feerozah

  10/07/2014 09:23

  Ben heel erg benieuwd naar de geur!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/07/2014 09:48

   Je moet zeker eens aan dit parfum ruiken! Ik denk dat alle Ici Paris XL-winkels hem hebben.

 2. Fashion meets Beauty

  10/07/2014 14:56

  Erg leuk geschreven! Ken deze geur nog niet maar hij lijkt mij erg lekker!

 3. Birte

  10/07/2014 21:55

  Hahaha, de groene appel is echt iederééns go to-parfum geweest he?!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/07/2014 09:46

   Hah, spijtig genoeg wel! Voor die prijs is het ook wel een goeie geur.

 4. Chahrazad

  11/07/2014 01:33

  Lijkt me een heerlijk geurtje!

 5. Kim

  11/07/2014 11:15

  Lijkt me onwijs lekker! Wat grappig, zo’n tuintje

 6. alexaslovelyworld

  11/07/2014 12:55

  ziet er goed uit!

 7. Kirsty

  11/07/2014 14:31

  Dit lijkt me een bijzondere geur! Ik weet niet of de geurnoten mijn ding zijn, dat zou ik moeten ruiken, maar ik ben wel iemand die een hekel heeft aan monotone geuren en wat meer diepgang zoekt in een parfum, dus ik denk dat dat me in dit parfum wel aan zal spreken!

  • Jasmijn Cherubijn

   14/07/2014 18:31

   En de geur blijft ook heel lang hangen! De andere Jardin-geuren ruiken ook heel lekker!

 8. Ilse

  22/07/2014 12:38

  Nog een Hermes-fanaat! Ik draag tegenwoordig steevast Jour d’Hermes overdag. Zeker ook eens ruiken (als je dat nog niet zou gedaan hebben:)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.