in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – MAC Quite Natural Paint Pot

MAC Paint Pots: ik heb er maar twee, maar het zijn beide echte must-haves in mijn make-up arsenaal. De eerste Paint Pot die ik ooit kocht, was Painterly. Dit is een matte, nude beige kleur die een uitstekende oogschaduw-primer voor mijn oogleden is. Ik heb namelijk hooded monolids. Dit betekent 1) dat ik geen crease heb, en 2) dat de huid van mijn ooglid over mijn wimperrand valt. Dat stukje huid dat onder die plooi zit, heeft ook veel plooien en oogschaduw blijft daar nooit lang op zijn plaats. Na vele primers te hebben uit geprobeerd, heb ik ontdekt dat MAC Paint Pots het best werken op mijn oogleden. Daarom een review over mijn andere Paint Pot-favoriet: Quite Natural!

mac quite natural

Paint Pots zijn MAC’s interpretatie van cream eyeshadows. Ze zijn mijn persoonlijke favoriet, want ze hebben een hardere textuur, maar je kan ze nog steeds makkelijk blenden en ze blijven uren op hun plaats zonder creasen.

MAC Quite Natural is een permanente kleur die in een standaard MAC verpakking zit: rond, glazen potje met zwart plastic dekseltje. Je krijgt 5 gram product (ter vergelijking: bij Maybelline krijg je 4 gram product in de Color Tattoos). Uit ervaring kan ik zeggen dat de glazen potjes tegen een slag of stoot kunnen. Je mag ze één keer laten vallen, hé, zelfs twee of drie keer. Bij pakweg de vijfde val wordt het riskant en loop je het risico dat je potje in stukken uiteen valt (dit was een heel pijnlijk moment bij mijn MAC Studio Sculpt Concealer).

De Paint Pots zijn een stuk groter dan de Fluidlines (klein potje onder Paint Pot).
De Paint Pots zijn een stuk groter dan de Fluidlines (klein potje onder Paint Pot).

De potjes van MAC kan je altijd heel goed dichtdraaien en het is ook heel belangrijk dat je dit doet. Paint Pots zijn namelijk cream producten en die kunnen heel snel uitdrogen als je er niet goed zorg voor draagt.

Ik breng Quite Natural het liefst aan met mijn vingers, aangezien hij heel snel droogt. Daarna blend ik het product met mijn synthetische Zoeva 227 Soft Definer Vegan borstel. Ik doe oog per oog, want als het product droog is, kan je het onmogelijk blenden.

zoeva 227

Deze Paint Pot is, zoals de naam doet vermoeden, best wel natuurlijk. Quite Natural is een matte en en neutrale medium-bruine kleur. Wanneer je hem voor het eerst aanbrengt, zal je schrikken van de intensiteit. Deze Paint Pot lijkt veel donkerder wanneer hij pas aangebracht is dan wanneer hij droog is.

Wanneer je één laag aanbrengt, krijg je een heel natuurlijk schaduw-effect. Daarna kan je opbouwen tot een rauwe grungy look (mijn persoonlijke favoriet). Smudge wat kohl rond je wimperlijn en breng tonnen mascara aan en je bent in vijf minuten klaar om naar een rock-concert te vertrekken. Daarnaast is het een prima oogschaduwbasis bij een donkerbruine smokey eye en kan je hem zelfs gebruiken om je wenkbrauwen bij te kleuren. Van multifunctionaliteit gesproken!

Van links naar rechts: 1 laag droog - 1 laag nat - 3 lagen droog
Van links naar rechts: 1 laag droog – 1 laag nat – 3 lagen droog.

Op de dag dat ik dit artikel schreef, was het 20 jaar geleden dat Kurt Cobain overleden was. Daarom heb ik extra mijn best gedaan om een grunge make-up look te maken (Kurt Cobain draait zich nu waarschijnlijk om in zijn graf).

20140405_150623-001

IMG_5707-002

Het kohl-potlood dat ik gebruikt heb, is MAC Smolder. Guerlain BB Cream is de foundation van dienst. Op de lippen draag ik Chanel Rouge Allure in Mythic (grunge-mensen dragen waarschijnlijk geen Chanel, maar bon).

Je had het waarschijnlijk al door: ik heb niets dan lof voor deze Paint Pot! Welke Paint Pot is jullie favoriet?

MAC Paint Pot Quite Natural – 19.00 euro. Te koop bij MAC Cosmetics.

4 Comments
 1. BeautyGlitter

  11/04/2014 21:14

  Op je ogen ziet de paint pot er echt prachtig uit, ook gemakkelijk te combineren met andere kleuren! Hoe bevalt de Guerlain BB cream je trouwens? Wilde die ook proberen

  • Jasmijn Cherubijn

   12/04/2014 19:56

   Hij is heel goed! Op sommige dagen vind ik hem net iets te dik, maar je krijgt heel goeie dekking en een mooie glow. Ik kan hem ten zeerste aanraden!

 2. Saskia

  13/04/2014 14:01

  Zelf heb ik nog geen paint pot maar wil er wel heel graag een! Deze kleur vind ik erg mooi. Zelf gebruik ik regelmatig de color tatoo en die zijn ook zo fijn!

  • Jasmijn Cherubijn

   13/04/2014 14:06

   Color tattoos vind ik ook heel fijn! Persoonlijk werk ik nog liever met Paint Pots, omdat ze harder en minder korrelig zijn dan Color Tattoos. Ze zijn wat duurder, maar gaan werkelijk jaren mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.