In de hoogdagen van de ziekenhuisseries konden we kijken naar top-programma’s zoals ER, Grey’s Anatomy en House M.D. Maar voor mij was er eentje die eruit sprong en die ik tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete serie noem. Een serie met absurde humor, maar ook met een dokter met aardbei-blonde haren en vrouwen met ballen aan hun lijf. Ik stel je met trots voor: Green Wing!

Green_Wing
© Channel 4

Green Wing is een – uiteraard – Britse serie die zich afspeelt in een ziekenhuis. De serie werd gecreëerd door Victoria Pile; dit is de geniale vrouw die ook Smack the Pony geschreven heeft. Er zijn twee seizoenen en één special uitgebracht (uiteraard vind ik dit veel te weinig, maar wat doe je eraan). In België werd Green Wing lange tijd geleden uitgezonden op Canvas.

© Channel 4
© Channel 4

Kort samengevat: de nieuwe stagiaire Caroline Todd wordt verliefd op de knappe chirurg, doctor Mac. Terzelfdertijd laat Martin Dear – de naïeve en niet zo clevere geneeskundestudent – zijn oogje vallen op Caroline. Maar gevaar op komst, want de Zwitserse anesthesist/ladies man (opgelet: geen ladyboy) Guy Secretan heeft ook zijn zinnen gezet op Caroline. En om het nog ingewikkelder te maken: de Schotse ombudsvrouw Sue White wil kost wat kost doctor Mac voor haar winnen. Verwacht dus weinig geneeskundige problemen, maar wel veel gepeperde humor met de liefde in de hoofdrol.

Om jullie in de stemming te brengen, zijn hier een aantal fragmenten uit Green Wing:

Geloof me vrij: als je in een slechte bui bent, sluit je dan een volledige dag op, bekijk een Green Wing-marathon en je bent weer een zonnetje .  En wanneer je dat gedaan hebt, laat me dan weten wie jij zou kiezen: Mac of Guy?

Green Wing – onder andere te koop via Bol of gratis te bekijken op YouTube