in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Rimmel Match Perfection Foundation

Als je denkt dat enkel studenten springuren hebben, denk dan opnieuw. Ik werk en heb regelmatig springuren. Vroeger vond je me dan op café of in de voormiddag in Het Salon. Nu ga ik naar den Delhaize om mijn avondeten en word ik op mijn terugweg elke keer opnieuw door het Kruidvat binnengelokt. Vorige week was het weer zover en kwam ik buiten met 2 foundations: Rimmel Match Perfection en NYC Skin Matching Luminizer.

rimmel match perfection nyc luminizer

Zinnige mensen denken twee keer na vooraleer ze een nieuwe foundation kopen. Ze tellen hoeveel foundations ze thuis hebben en vragen zich of ze een nieuwe nodig hebben. Dit mechanisme ontbreekt bij mij. Als ik een foundation zie, denk ik: kopen! Om je een idee te geven van hoe slecht het met mij gesteld is :

foundation stash

Vandaag review ik Rimmel Match Perfection Foundation in de kleur 100 Ivory.

rimmel match perfection

De verpakking vind ik oké. Toen ik deze foundation zag, had ik geen luxegevoel. De pomp en de glazen verpakking zijn pluspunten, maar de gekozen tint smurfenblauw vind ik niet mooi. Een diepe marineblauwe tint (denk Dior) ging zoveel meer aantrekkelijker geweest zijn.

rimmel wake me up en match perfection

Rimmel Wake Me Up Foundation is één van mijn favoriete foundations. Het resultaat doet me denken aan YSL Le Teint Touche Eclat (één van mijn top 3 foundations).
Deze foundation heeft geen fijne glitter zoals Wake Me Up, maar maakt wel gebruik van het Sapphire Radiance Complex om je huid te doen stralen en gebruikt Smart Tone-Technologie om de foundation aan je huidskleur aan te passen.

Links: Match Perfection 100 Ivory - Rechts: Wake Me Up 100 Ivory
Links: Match Perfection 100 Ivory – Rechts: Wake Me Up 100 Ivory

Toen ik de foundation aanbracht, paste hij zich minimaal aan en werd de kleur minder grauw (best wel interessant om te zien). Deze foundation heeft meer dekking dan Rimmel Wake Me Up Foundation, maar dat vind ik niet erg, want het effect is zeer natuurlijk. Nadat de foundation wat tijd gehad heeft om in te zinken, krijg je een mooie satin finish. De textuur is minder vast dan Wake Me Up, maar is nog steeds niet waterig.

Waar deze foundation een echte ster blijkt in te zijn, is langdurigheid. Ik heb deze foundation 14 uren door weer en wind gedragen en was serieus onder de indruk van zijn blijfkracht. Qua textuur, dekking, effect en langdurigheid doet Match Perfection me denken aan Armani Luminous Silk en dat is nooit een slechte vergelijking.

Rimmel Match Perfection is een schot in de roos. Op dagen wanneer mijn huid zich gedraagt, blijft Wake Me Up mijn eerste keus, maar op alle minder glamoureuze dagen kan ik steun zoeken bij Rimmel Match Perfection.

Rimmel Match Perfection Foundation – 12.99 euro. Te koop bij Het Kruidvat en Feel Unique.

3 Comments
 1. Mandy

  11/02/2014 12:42

  Lijkt me een fijne foundation!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2014 17:52

   Bedankt voor je comment! Dat is ie ook, voor zijn prijs is het een echte topper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.