in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Single op Valentijn – What to do?

Ben je gelukkig in je relatie? Dan lees je best niet verder. Ben je ongelukkig in je relatie? Dan mag je verder lezen. Ben je alleen? Dan kun je dit best lezen.

Het is bijna weer zover: 14 februari, de dag van de liefde. Als je een relatie hebt, heb je waarschijnlijk allerlei leuke dingen gepland: een citytrip, naar de cinema of op restaurant.

Maar als je single bent, liggen de kaarten anders. Als Valentijn je in een slechte bui brengt, wil je die dag het liefst niet uit je huis komen, je op de zetel smijten en een Bridget Jones-marathon bekijken, te veel comfort food naar binnen werken en als het mogelijk was: jezelf naar Pluto katapulteren. Ja, ik weet hoe het voelt. Maar meisjes, dames, jonkvrouwen: laat al die gelukkige koppels je niet uit je lood slaan! 14 februari is evengoed een feestdag voor jou, een dag waarop je kan doen wat je wil en aan de wereld kan tonen dat ‘happy singles’ geen mythe zijn. Of om het met de gevleugelde woorden van deze Britse poëet/heet kanon te zeggen:

zayn malik

Dus hier zijn mijn top tips en activiteiten voor een geslaagd Valentijn voor zowel gelukkige als ongelukkige singles:

 • Bezoek de love hotspots: bioscoop, restaurant … Maak er een date met jezelf van of spreek met je single vrienden/vriendinnen af om naar die ene film te gaan kijken. Wil je de koppels een loer draaien? Reserveer dan een love seat in de Kinepolis. Geef je zelfvertrouwen een extra schop onder haar kont door je volledig op te tutten: laat die gêne achterwege en breng die smokey eyes aan, contour like there’s no tomorrow, haal die krultang naar boven en draag die waanzinnige hakken.

shoes

 • Ben je overdag vrij? Verwen jezelf en doe iets wat je leuk vindt: ga shoppen, laat een manicure doen, bezoek een museum …
 • Doe iets zot en onromantisch, zoals muurklimmen, paintball, dropping, kamperen …
 • Doe iets belachelijk en onromantisch, zoals bowlen of karaoke.
 • Koop jezelf een cadeau (want je verdient het!), of koop met je single vriendinnen een cadeau voor elkaar.
 • Smijt die alcohol naar binnen. Hou een drankfeestje bij je thuis en laat die cocktails non-stop komen.
 • Doe een citytrip. Misschien vermijd je best Parijs, maar ga bijvoorbeeld naar Londen, laat je gaan in Harrods, bezoek Tate Modern, doe de Harry Potter-wandeling en ga naar een musical.
 • En als alles toch zou mislukken: wees niet droevig. Je zal heus wel je dekseltje vinden.
5 Comments
 1. Kim

  08/02/2014 18:42

  Leuk artikel!

 2. Dana

  10/02/2014 07:10

  Leuk artikel, ik heb wel erg gelachen bij sommige dingen :’)

  • Jasmijn Cherubijn

   10/02/2014 19:10

   Dankuwel! Ik ben blij dat je het hier en daar grappig vond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.