Gouden pennetje, panda-ogen-wegwerker, 10-uren-slaap-in-een-tube : YSL’s Le Touche Eclat krijgt van mij veel koosnaampjes.

yves saint laurent touche eclat

Ik ben bezig aan mijn vierde Touche Eclat. Dat weet ik, omdat ik mijn lege pennetjes spaar. Ik krijg het niet over mijn hart om mijn gouden pennetjes in de vuilbak te gooien.

Mooie man, die Yves
Mooie man, die Yves

Yves Saint Laurent heeft de modewereld veranderd, maar ook de beautywereld gerevolutioneerd. Deze wereld werd in de jaren ’80 gedomineerd door matte en dikke foundations. Yves Saint Laurent bracht daar in 1991 verandering in en lanceerde zijn iconische Le Touche Eclat. Alle merken maken nu zo’n pennetje: Mac, Clinique, Dior, Maybelline, L’Oreal … Maar ik blijf de originele Touche Eclat nog steeds de beste vinden.

ysl touche eclat

touche eclat

Nu moet ik de waarschuwing geven die iedereen lijkt te geven: dit is geen concealer, mensen. Als je full coverage verwacht, dan zit je hier verkeerd. Corrigeren en reflecteren: dat doet Le Touche Eclat. Nu bestaan er 22 tinten (hoewel er maar 6 te koop zijn in België), dus er bestaat een corrigerende tint voor iedereen. Daarnaast vind je reflecterende pigmenten (geen glitter!) in Le Touche Eclat.

Ik gebruik tint 01, Rose Lumière. Mijn eerste pennetje was tint 02, Ivoire Lumière. Tint 02 is veel geler, en de verkoopster dacht nog in concealer-termen, dus daarom kreeg ik tint 02. Ik heb die opgebruikt, maar ik zag weinig effect. Na zelf researchwerk te doen over corrigerende kleuren, kocht ik tint 01.

Links: Touche Eclat 01 - midden: Giorgio Armani Master Corrector 02 - Rechts: Mac Select Moisturecover NC 20
Links: Touche Eclat 01 – midden: Giorgio Armani Master Corrector 02 – Rechts: Mac Select Moisturecover NC 20

Zoals je kan zien, is tint 01 een roze kleur. In mijn hoofd werkt roze voor mij, omdat: ik ben geel – mijn wallen zijn blauw – dit maakt een groene combinatie – roze is de tegenovergestelde kleur. Een roze corrector werkt ook veel beter voor me dan een perzik/oranje kleur. Als je veel last van wallen hebt, kan je eerst een concealer gebruiken en dan een beetje Touche Eclat er boven op. Daarnaast kan le Touche Eclat gebruikt worden op je jukbeenderen, cupido-boog, hoeken van je mond … Multifunctionaliteit (daar heb je weer dat woord) ten top.

Ik zal nooit iets zijn zonder mijn Touche Eclat. Niemand hoeft ooit nog te weten van mijn korte nachten.

Le Touche Eclat – 33.75 euro of 51.35 euro voor duo-pack. O.a. te koop bij Ici Paris XL en Feel Unique