in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Sunday Beauty Routines

Zondag noem ik Jasmijn-dag. Het is de enige dag waarop ik praktisch nooit moet werken en dan word ik graag een paar uren met rust gelaten. Dan kruip ik in mijn bad, verzorg ik mijn haar, doe ik mijn nagels en probeer ik de schade van een week stress te herstellen.

zondag bij jasmijn cherubijn

Mijn zondagse routine begint met mijn haar. Ik maak mijn haar vochtig en breng dan mijn favoriete Philip Kingsley Elasticizer Extreme pre-shampoo treatment/haarmasker aan. Ik heb maanden geleden al over dit masker geschreven en ik gebruik het nog steeds. Ik merk het steevast op als ik het masker een week niet gebruikt heb. Mijn haar is dof, raakt makkelijker in de knoop en ziet er futloos uit. Na het aanbrengen draai ik mijn haar in een knot en laat het een paar uren marineren.

philip kingsley elasticizer extreme

Daarna is het tijd om de vuile kwasten te reinigen. Ik ben best trots op mezelf dat mijn kwastjes iedere week liefde krijgen en weer mooi gemaakt worden. Omdat ik het altijd ‘s voormiddags of in de vroege namiddag doe, zijn ze steeds droog tegen de volgende ochtend, zodat ik ze opnieuw kan gebruiken.

brushes

Ik haat nagels lakken, maar als ik het doe, doe ik het goed. Daarom lak ik maar één keer per week mijn nagels en dat is op zondag. Terwijl ik naar een filmpje of naar YouTube kijk, worden de nagels gevijld, gebuft, gedissolvant, gebasecoat, gelakt, opnieuw gelakt en getopcoat. Ik gebruik altijd dunne lagen nagellak en laat ze steeds goed drogen vooraleer ik een nieuwe laag aanbreng. Daarom chippen mijn nagels niet tijdens de week.

Nails Of The Week met Essie Mini's: First Base Coat - Essie Chinchilly - Good to Go Topcoat
Nails Of The Week met Essie Mini’s: First Base Coat – Essie Chinchilly – Good to Go Topcoat

Vooraleer ik in bad ga, is mijn gezicht aan de beurt. Als mijn wenkbrauwen geëpileerd moeten worden of als het snorretje een serieuze moustache geworden is, dan is dit nu de moment om dat gezichtshaar te verwijderen.

Daarna breng ik minimum één gezichtsmasker/behandeling aan. Ik kies het product in functie van mijn huid.

Mijn beste vrienden
Mijn beste vrienden

En dan is het eindelijk tijd voor het bad. Momenteel gebruik ik The Body Shop Coconut Body Scrub en één of andere fruitige The Body Shop douchegel (ja, zelfs in bad). Als body butter gebruik ik Rituals Honey Touch.

IMG_4171

Mijn haar was ik met Tigi Bed Head Urban Anti-Dotes Recovery Tween Level 2 Shampoo & Conditioner. De producten die ik daarna gebruik, vind je terug in deze blogpost.

tigi bed head urban antidotes level 2

De gezichtsproducten die ik daarna gebruik, zijn opnieuw afhankelijk van week tot week. Als ik nog een extra vorm van exfoliatie wil, gebruik ik Alpha H Liquid Gold. Als mijn huid wat droog of gevoelig is na alle exfoliatie, gebruik ik La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Als ik extreme hydratatie wil, smeer ik een dikke laag Elizabeth Arden Eight Hour Cream.

Daarna zie ik er uit als een halfgekookt kreeftje, maar dan ben ik volledig ontspannen en klaar voor een nieuwe week!

PS: mocht nu de vraag bij jou rijzen hoe ik eruit zie met gezichtsmasker en 2 prachtige knotten vol witte smurrie, dan kan ik daar een antwoord op geven. Zie hier mijn vreselijk sexy smoel!

Sexy smoel ... of niet! :-)
Sexy smoel … of niet!
3 Comments
  1. Oh I love Sundays! Het is bij mij al een tijdje geleden dat ik echt nog eens tijd voor mezelf heb gehad, maar ik denk dat ik morgen toch ook weer eens voor zulk een ritueel ga gaan, want nu ik je post hier lees, krijg ik daar zooooo veel zin in!

    • Jasmijn Cherubijn

      10/03/2014 12:56

      Iedereen heeft zo nu en dan wat me-time nodig! Hopelijk heb je een fijne zondag gehad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen