in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Vampy lips

Het is weer die tijd van het jaar: herfst. En in make-up land betekent dit maar één ding: dark lips. Ik heb niet de grootste, niet de mooiste en zeker niet de meest symmetrische lippen, maar een donkere lip draag ik ontzettend graag. Noem het mijn overblijfsel uit mijn gothic-periode. Donkere lippen vind ik een eenvoudige manier om me snel een ander look aan te meten. De combinatie-mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Daarom toon ik je vandaag mijn drie favoriete donkere lippenstiften!

IMG_3482 (Copy)
Je m’excuse voor de staat van mijn lippenstiften, maar hé: zo zie je ten minste dat ik ze gebruik!
 • MAC – Matte Lipstick in Smoked Purple

MAC is de kampioen der donkere lippenstiften, maar ik vond het oneerlijk om enkel MAC lippenstiften te vermelden. Enerzijds omdat het een redelijk saai artikel zou worden, anderzijds omdat ik – onbewust – extreem veel over MAC schrijf. Daarom bespreek ik enkel mijn grootste MAC favoriet!

IMG_3651 (Copy)

En die favoriet is MAC Smoked Purple. Dit is een PRO kleur, maar ook voor ons gewone stervelingen is hij te koop bij de MAC Pro Store in Antwerpen en in de online shop. Smoked Purple is een vampy donkerpaars, met rode ondertoon. Aubergine-kleur zou je het kunnen noemen. De finish is mat, en hij is ook droger dan de meeste matte MAC lipsticks.

Dit is de meest intense en donkerste kleur van de hoop. Als je niet graag opvalt, laat je deze kleur best links liggen. Smoked Purple zorgt voor meer dan een statement lip.

 • Estée Lauder – Pure Color Envy in Insolent Plum

De nieuwe Pure Color Envy lipsticks van Estée Lauder zijn een schot in de roos. Ontzettend gepigmenteerd, creamy, long wearing én met een magnetische klik in de verpakking. Alles wat ik van een high end lipstick verwacht.

IMG_3638

Insolent Plum is een plummy/berry kleur met een hint van paars. Hij is zeker en vast niet zo paars als Smoked Purple, en dat maakt Insolent Plum een stuk gemakkelijker om te dragen.

De finish is heel creamy en hydraterend. Extreem glossy zou ik hem niet noemen, maar je krijgt wel een zekere glans. Het hyaluron-zuur in de lippenstift pompt je lippen op en verhoogt het comfort-niveau. Dit is de lippenstift als je op ’t gemak donkere lippen wil verkennen.

 • Charlotte Tilbury – K.I.S.S.I.N.G. Lipstick in Night Crimson

Mocht je Charlotte Tilbury nog niet kennen: shame on you! Zij is verantwoordelijk voor ongeveer elke cover van het voorbije decennium, waarbij ik dacht: zo sexy wil ik er ook uitzien. De veel besproken foto van Kate Moss en Rihanna: die heeft zij gedaan. De wenkbrauwen van Cara Delevingne: die mag zij aanraken. De make-up line van Tom Ford: die heeft zij mogen ontwerpen.

Maar vorig jaar heeft Charlotte Tilbury haar stempel gedrukt op een eigen make-up line. De meeste lippenstiften zijn vernoemd naar bekendheden. Zo heb je de So Marilyn, de Nude Kate en de Penelope Pink. Maar de donkerste in haar collectie is Night Crimson.

IMG_3627 (Copy)

Night Crimson is een sexy bordeaux rood. Hij is niet zo donker als ik verwacht had, maar het is al een serieuze stap vooruit als je van het standaard rood komt. In de tube lijkt hij een bruine ondertoon te hebben, maar op de lippen valt het nauwelijks op. De formulering is zacht, gepigmenteerd en creamy. Op mijn lippen blijft hij een aardige tijd zitten, maar niet zo lang als de vorige twee.

Als je het MAC equivalent van Night Crimson zoekt, dan moet het Diva zijn. Naast elkaar geswatched zie ik nauwelijks een verschil. Enkel de formulering is anders: MAC is mat en Night Crimson is creamy.

 • Valsspelerij – Kohl potlood

Als je maar één keer een donkere lip wil dragen of je wil het eerst proberen voor je een donkere lippenstift koopt: ik begrijp dat je niet zo veel geld aan een éénmalige lippenstift wil uitgeven. Daarom kan je zelf experimenteren met dingen die je thuis liggen hebt.

Links: RiRi Woo - Rechts: RiRi Woo + kohl
Links: RiRi Woo – Rechts: RiRi Woo + kohl

Vorig jaar ging ik met Halloween voor de Twilight-vampier look. Dit betekende mijn lichtste foundation met daarop hopen glitter gestrooid, en op de lippen een donkerrode kleur. Ik had toen nog geen donkere lippenstift in mijn arsenaal zitten, en daarom combineerde ik MAC RiRi Woo (een standaard rode lippenstift met blauwe ondertoon) met een zwart kohl potlood. Als het goed genoeg is voor mijn ogen, is het ook goed voor mijn lippen! De kohl bracht ik enkel in de buitenste hoeken aan en vervaagde het naar het midden met mijn vingers. Het resultaat beviel me heel goed!

MAC Smoked Purple - Estée Lauder Insolent Plum - Charlotte Tilbury Night Crimson - MAC Diva - MAC RiRi Woo - MAC RiRi Woo + kohl
MAC Smoked Purple – Estée Lauder Insolent Plum – Charlotte Tilbury Night Crimson – MAC Diva – MAC RiRi Woo – MAC RiRi Woo + kohl

Hebben jullie nog aanraders voor me?

46 Comments
 1. Mjay

  06/10/2014 08:41

  Insolent Plum is echt prachtig! Top idee ook met die kohl

 2. inspiredbylifee

  06/10/2014 09:53

  Ik ben benieuwd hoe die Kohl bij je staat!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 10:55

   Ongeveer zoals op de swatch. Maar je kan zelf dimensie toevoegen, aangezien je het middenstuk van je lippen fel-rood kan laten.

 3. Danique

  06/10/2014 10:34

  Wat een slimme truc met het kohl potlood! Nu wil ik meteen al mijn lipsticks ermee combineren, hihi

 4. Denise

  06/10/2014 10:38

  Wauw wat een prachtige kleuren ! Perfect voor het najaar ! X

 5. Michaela

  06/10/2014 10:42

  Im loving the vampy lips! Op mijn wishlist staat nog de nyx lip cream transylvania, vind hem zo mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 10:57

   Jaaa! ‘k Heb die onlangs bij iemand gezien, en hij is prachtig! En nog redelijk goedkoop ook!

 6. Mayara Esther

  06/10/2014 11:24

  Waaauw Smoked Purple van MAC is prachtig, ik heb even swatches gezocht bij mensen met getinte huid en hij staat perfect! Volgens mij heb ik een nieuwe product voor in mijn wish-list.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 10:58

   Ja, ik denk dat die kleur inderdaad bij veel huidskleuren past! Zou je ook goed staan

 7. Lys

  06/10/2014 12:17

  Diva is mijn absolute favoriet voor deze tijd van het jaar. Insolent Plum van EL staat op de wishlist ik ben ook nog benieuwd naar Scarlet Empress van NARS! Al heb ik die nog nooit in het echt gezien dus weet niet of die zó speciaal is naast Diva of andere donkerrode lipstick

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 10:59

   Aha, eentje dat ik nog niet ken! ‘k Heb eventjes swatches opgezocht, en ik denk dat hij lichter en meer roze is. Maar ’t ziet er ook een topper uit!

 8. Anouk

  06/10/2014 12:44

  Oh wauw wat een toffe kleuren! Die van Esteé Lauder vind ik echt heel erg pretty!

 9. Nice vampy statement kleurtjes. Ik hou ervan.

 10. Chinouk

  06/10/2014 15:36

  Ah wat had ik graag een foto gezien van je vampierenlook hihi. Ik draag zelf nooit dit soort kleuren, ik vind dat ik de lippen er niet voor heb..

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:02

   ’t Was speciaal, haha. Ik had ook nog wat vampierenbeetjes gemaakt met liquid latex, maar onderweg ben ik die verloren

 11. Jasmine

  06/10/2014 18:35

  Omg Smoked purple and Night crimson!! Zeer grote liefhebber van de dark stuff! Zo uit mijn hoofd weet ik er even geen, maar zeker even in het Max Factor of Rimmel schap piepen.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:03

   Zal ik doen! Die Max Factor lippenstiften stonden je supergoed!

 12. Sara - Window On My Wardrobe

  06/10/2014 19:35

  Prachtig, zo’n donkere lipsticks! Ik durf het alleen nog niet zo goed aan, maar bij jou is het zeker heel erg mooi!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:04

   Gewoon proberen, ’t zou je ook wel staan! En da’s het voordeel van make-up: als het niet mooi is, was je het gewoon af

 13. DQ

  07/10/2014 10:23

  Wauw super mooi! Ik draag zelf niet zo snel van dit soort donkere kleuren op mijn lippen, maar vind het wel heel tof. X

 14. Bouchra

  07/10/2014 11:56

  Oh wauuuw wat een prachtige kleuren staan ertussen! Ik zou wel een keer zo’n vampy kleur willen proberen X

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:51

   Gewoon doen! ’t Is heel leuk om ermee te experimenteren!

 15. saarenzo

  07/10/2014 15:18

  Wauw, die van Estée Lauder is echt prachtig, mijn favoriet uit het rijtje. En handige tip om kohl te gebruiken.

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:51

   Ja, die is nog heel draagbaar, hé. En je kan hem ook nog perfect tijdens de zomer gebruiken!

 16. Kirsty

  07/10/2014 15:33

  Wat een gave kleuren allemaal! Heel slim ook die tip van het kohl potlood!

 17. Melanie

  07/10/2014 16:08

  Oh wauw, wat een prachtige lipsticks!!

 18. Emmy

  07/10/2014 17:07

  Ik wil heeel graag nog een mac lipstick. Deze van mac ziet er prachtig uit zeg wauw Liefs Emmy

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:53

   Ja, de meeste zijn heel goed! Smoked Purple zou een goeie aanwinst zijn

 19. Maaike

  07/10/2014 18:19

  Oh, wat een prachtige lipsticks! Ik ben helemaal fan van donkere, berrykleurige lippen! Wat gaaf dat je een lipstick van Charlotte Tilbury hebt! Ik ben compleet verliefd op haar prachtige producten!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:54

   De rose gold verpakking doet het ‘m, hé! ‘k Moet wel zeggen dat de verpakking goedkoper aanvoelt dan het lijkt. Ik had de lippenstiften een stuk zwaarder en steviger verwacht.

 20. Natasja

  07/10/2014 20:37

  rouge noir van chanel rouge allure. stalker en black metal dahlia van OCC. Van de laatste 2 heb ik een review geschreven, mocht dat je interesseren. Verder kan ik geen andere lippenstiften zo uit mijn hoofd noemen. But I’d love to talk about with you later on! Je tip met een kohl potlood is geniaal, trouwens!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:55

   Heb onmiddellijk je reviews opgezocht! Black Dahlia vind ik prachtig! Rouge Noir heb ik ook, en op anderen vind ik hem prachtig, maar op mezelf lijkt hij soms raar. Ofwel is het mijn verbeelding

  • Dian

   15/10/2014 20:19

   Ooh nu ben ik toch wel benieuwd, hoe is Rouge Noir in vergelijking met Night Crimson? Ik heb Night Crimson besteld en ik twijfel nu of ik Bruised Plum van Tom Ford of Rouge Noir er bij neem. Rouge Noir is een stuk vriendelijker voor de bankrekening dan Bruised Plum, maar ik ben bang dat hij misschien te veel op Night Crimson lijkt…

  • Jasmijn Cherubijn

   19/10/2014 10:17

   Sorry voor het late antwoord, maar ik moest de voorbije dagen lang werken. Bruised Plum heb ik niet, maar ik heb swatches gemaakt van Night Crimson en Rouge Noir. Voor mij lijken ze niet heel hard op elkaar. Rouge Noir is een stuk donkerder, en hij neigt ook meer naar de paars-bruine kant. Omdat Rouge Noir zo donker is, lijkt Night Crimson bijna frambozen-rood. Mijn Rouge Noir is een Rouge Coco, maar ik veronderstel dat de Rouge Allure nog een stuk intenser is.

   Image and video hosting by TinyPic

   Image and video hosting by TinyPic

  • Dian

   20/10/2014 22:48

   Wow wat een verschil, dankjewel! Ik heb meteen rouge noir maar besteld… Ik kon het niet laten.

  • Jasmijn Cherubijn

   21/10/2014 18:55

   Veel plezier ermee!

 21. Lieselot

  08/10/2014 23:55

  Amai, die MAC Diva is een bijoetje! Top idee met het kohl potlood ook :)!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:56

   Ja, Diva is prachtig! Ik voel me direct een gesofisticeerde madam, en ook een beetje een diva, met die lippenstift!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.