in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Getting up close and very personal about an OOTD

Toen Moeder Natuur schoonheidsprijzen uitreikte, stond ik niet op de eerste rij. Ik heb geen dubbele oogleden, ik heb geen mooie huid en ik ben verre van slank. Vanaf het moment dat ik bewust leefde tot op vandaag ben ik heel onzeker geweest over mijn uiterlijk. Een mollige baby is nog koddig, maar vanaf je zes jaar moet je rank en slank zijn. Een kind met overgewicht staat niet mooi op de communie-foto’s. Een kind met overgewicht kan geen ballet doen. Een kind met overgewicht kan die bombastische jurkjes met tule niet dragen. Een kind met overgewicht moet dus eigenlijk de schuld van de ouders zijn, toch? Nee, bij mij was dit niet geval. Ik kreeg gezond eten voorgeschoteld en vanaf mijn acht jaar ging ik al naar een diëtiste. Bij mij was dit een bijna seniele vrouw die elke week zei dat ik te dik was. Veel goeds deed dit niet voor mijn zelfvertrouwen.

En toen kwamen de moeilijke puberjaren. Omkleden bij de turnlessen was een hel. Bij de zwemlessen vroeg ik een ziektebriefje aan mijn dokter.  Het andere geslacht vond me niet aantrekkelijk. Ik ging opnieuw naar een diëtiste, probeerde daarna elk dieet uit, maar nog steeds was ik die dikke.

Vanaf het hoger onderwijs ging alles wat beter. Mijn zelfvertrouwen begon te groeien, maar was nog steeds niet op punt. Kiezen voor een lerarenopleiding is één van de slechtste keuzes in mijn leven geweest, want een dikke stagiaire is een makkelijk doelwit. Toen ik begon te werken, koos ik bewust voor een job buiten het onderwijs en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Collega’s en vrienden hebben je graag voor wie je bent, niet voor hoe je eruit ziet. Mijn gebrek aan zelfvertrouwen blijft me wel achtervolgen. Sommige dingen durf ik nog steeds niet te doen.

En toen begon ik een blog. Voor iemand met weinig zelfvertrouwen is dit een heuse stap vooruit. Ik weet niet hoe veertien-jarigen het doen, want ik vind het nog steeds lastig. Ik moet namelijk mijn niet-perfect gezicht op foto laten zien. Mijn dikke kaken kan ik niet wegwerken, maar als ik mezelf vanuit bepaalde hoeken fotografeer, valt het nog mee. Maar dan begon ik andere details te zien: als ik een nagellak wou demonstreren, zag je mijn brede vingers. Als ik mijn haar wou tonen, zag je mijn heupen. Als de camera iets te laag stond om een portret-foto te nemen, zag je mijn bovenarmen. Dat werd croppen en nogmaals croppen, om zoveel mogelijk vet van de foto te halen. Een outfit of the day werd dus zo goed als onmogelijk.

Op de dag wanneer ik dit schrijf, ben ik in een goede bui. Ik weet niet of deze blogpost online gaat (als je dit leest, dan is het gebeurd ), maar ik moest mijn angsten van me afschrijven. Met de jaren heb ik mezelf ongeveer leren aanvaarden. Alle diëten gecombineerd ben ik ongeveer 50 kilo afgevallen. In ware jojo-stijl zijn ze er ook weer bijgekomen. Momenteel ben ik niet op dieet, en ik schaam me niet meer voor wie ik ben. Daarom krijg je een random outfit of the day van me. Het is mijn casual sunday outfit, die niet heel hoogstaand is, maar zo zie je me zoals ik ben.

In de toekomst krijg je misschien nog wat outfits of the day van me en zie je waarschijnlijk mijn dikke vingers bij nagellak-swatches, want het voelt best wel bevrijdend aan. Ik ben een heel gesloten persoon in het echte leven. Mijn familie weet ongeveer dat ik niet altijd lekker in mijn vel zit, maar daar spreek ik nooit over. Van mijn vrienden weet ik zelfs niet of zij weten hoe ik mij voel. Deze info over mezelf op het internet delen, voelt minder beangstigend aan.  Als ik een negatieve comment krijg, dan is dat zo. Ik ken jou niet persoonlijk, en jij mij niet.

Enfin, hier ben ik. In al mijn glorie.

IMG_4148-003

En aangezien dit een semi-OOTD post is, geef ik je nog wat info over wat ik draag.

Ripped Jeans T-shirt
BOOHOO (out of stock)
Ketting
Six
Horloge
Michael Kors (oud model)
Handtas
Balenciaga Part Time Regular Hardware in Gris Poivre (LE kleur van SS 2012)
Sandalen
New Look (out of stock) (het was een extreem warme zondag in september die dag)

IMG_4090 (Copy)

IMG_4039 (Copy)

IMG_4095 (Copy)

IMG_4097 (Copy)

Deze blogpost is uitgedraaid op een slechte Flair-reportage, waarvoor mijn excuses. Ik vraag geen medelijden van jullie. Ik heb dit enkel en alleen voor mezelf geschreven, maar ik moest hem online plaatsen om over die drempel te gaan. Vanaf overmorgen ga ik weer op een vrolijk elan door, maar voor vandaag zal je het met dit moeten doen. Take it or leave it: dit is wie ik ben.

53 Comments
 1. BeautyLoves

  04/10/2014 08:00

  Het is altijd moedig om jezelf zo bloot te geven, zeker op het internet. Ik weeg nu toevallig enkele kilootjes minder dan jij, maar ook ik denk elke keer: oh god, mijn eigen gezicht zo online zetten, is dat wel een goed idee? Wat als…? Maar dan denk ik: is het leven niet te kort om mij daarover zorgen te maken?
  Dus: het is jouw blog, zet erop wat jij wilt, en als iemand het niet wilt lezen of zien, dan moeten ze maar wegklikken. Nèh.

 2. Liselot

  04/10/2014 09:15

  Heel dapper van je! Ook al ken ik je niet persoonlijk, ik ben trots! Het is een grote stap en belangrijk voor jezelf! Hoe jij bent is hoe mensen je moeten aanvaarden en willen ze dit niet, dan zegt dat meer over hen dan over jou! Dat is toch hoe ik door het leven ga

  Xoxo, Lisel

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:11

   Wijze raad, bedankt! Ik mis jouw blog à propos! Misschien kan je weer beginnen

  • Liselot

   17/11/2014 12:10

   Veel te laat antwoord maar om één of andere reden geen melding hiervan gekregen -___-
   Hihi is lief, maar ik stak er te veel tijd in en verwaarloosde mijn studies =/ Dus heb ik het bij een instagramaccount gehouden en mijn focus op het afstuderen gelegd

  • Jasmijn Cherubijn

   20/11/2014 20:49

   Ah, dat begrijp ik! Kruipt inderdaad veel tijd in bloggen, hé. Maar fijn dat ik je toch nog een beetje kan volgen op Instagram

 3. Mayara Esther

  04/10/2014 09:41

  Ik vind het echt dapper van je dat je je verhaal met ons deelt. Eigenlijk zijn we allemaal wel onzeker maar het is aan ons zelf om het te verbeteren en dat doe je goed. Ik vind jou outfit erg mooi en je figuur ook, iedereen heeft een eigen prachtige figuur (we zijn allemaal uniek).

 4. Lien

  04/10/2014 09:49

  Ik vind het echt heel knap dat je dit durfde online te zetten. Je hoeft je ook helemaal niet te schamen voor wie je bent, je bent een uniek persoon en daar mag je best trots op zijn! Trouwens, je outfit is echt leuk! Helemaal fan van de ketting

 5. Maaike

  04/10/2014 10:08

  Aaah Jasmijn! Wat een prachtig en dapper artikel! Geen zorgen, je bent een beauty zowel van buiten als binnen, believe me! En wat een toffe outfit!

 6. inspiredbylifee

  04/10/2014 10:12

  Allereerst super kan van je dat je zo een artikel schrijft. Mooie outfit heb je aan en jij bent ook prachtig

 7. bymarlayne

  04/10/2014 10:23

  Wat knap dat je dit allemaal durft te vertellen! Ik vind je echt een prachtige vrouw met een onwijs leuke kledingstijl!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:13

   Dankjewel! Vond het ook sterk van jou dat je durfde je gezicht op je blog te tonen!

 8. Ik volg jou nog niet zo lang, feit dat ik jou ben gaan volgen is omdat ik zie dat er sterk persoon schrijft. Eentje die durft. That I like!

  Ik hoop dat je je vrij en gelukkig gaat voelen. Trek je niet aan het ideaal beeld van buiten is. Het innerlijk is wat telt.

 9. Kiss & Make-up

  04/10/2014 14:18

  Nee! Geen excuses! Vind het echt knap dat je dit post! Het van je afschrijven is een ding. Het delen met de wereld is iets anders. Respect dus. Ik vind het echt vreselijk om te lezen dat je zo’n moeilijke kindertijd en jeugd hebt gehad en dat je je zo slecht in je vel voelde. Maar het feit dat dit hier nu vandaag online staat betekent dat je die periode hebt afgesloten en eindelijk blij bent met wie en hoe je bent. En terecht ook. Echt waar, ik vind je prachtig. Je hebt zo’n mooi gezicht en zo’n geweldige ogen! En van die ‘slechte huid’ zie ik helemaal niks. Je bent van ver gekomen, zowel mentaal als fysiek, en je mag trots zijn. Als iedereen maat XS was en er hetzelfde uitzag zou de wereld maar een saaie plek zijn.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:15

   Enfin, misschien heb ik me iets te over-dramatisch uitgedrukt Ik werd niet gepest, maar had vooral last van mezelf. Maar dankjewel voor de lieve complimentjes!

  • Kiss & Make-up

   07/10/2014 18:14

   Last hebben van jezelf is ook niet plezant eh

 10. Kirsty

  04/10/2014 16:26

  Wat gaaf dat je deze OOTD gewoon online hebt gezet! Ik herken het onzekere wel, alleen heb ik het alleen met mijn huid; ik heb hele erge acne gehad en nu nog steeds wat littekens daarvan en ik voelde mij soms echt the Bride of Frankenstein zonder make-up op. Inmiddels vind ik mijzelf gelukkig al wel een stuk mooier (mede ook doordat mijn huid gewoon ontzettend verbeterd is al), maar no make-upselfies schrikken mij behoorlijk af. Ik vind het superknap dat jij zover bent dat je ondanks je onzekerheden toch foto’s van jezelf en je lichaam online durft te zetten. En die onzekerheid is ook nergens voor nodig, ik vind je een prachtige vrouw!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:16

   Dankjewel, Kirsty! En jouw onzekerheid is ook nergens voor nodig. Jouw FOTD’s zijn prachtig!

 11. Mademoiselle Sophistiqué

  04/10/2014 17:35

  Jasmijn toch! Ik snap je twijfels volledig, ik twijfel ook altijd over alles aan mezelf. Maar ik moet toch even zeggen dat ik je van in het begin een prachtige vrouw vond. Oke, je voldoet niet aan ons schoonheidsideaal maar serieus. Wie wel? Je hebt een ontzettend knap en vriendelijk gezicht en uit onze mailconversaties weet ik dat je ook nog eens een schat van een mens bent. Don’t worry. You’re beautiful! Serieus. En je outfit is helemaal fab!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:17

   Ah Sophie, je bent toch een lief kind! Dankjewel!

 12. Jasmine

  04/10/2014 19:53

  Taking it met beide handen! Ik vind het heel moedig van je om het toch online te plaatsen na het struggle verhaal van je te hebben gelezen. Als diëtiste in spe kan ik niet geloven dat die vrouw zo bruusk handelde, niet wat er wordt aangeleerd.Ik kan je enkel toejuichen Jasmijn en open staan voor meer! Ik ben ervan overtuigd dat andere mensen heel veel aan je OOTD’s zouden hebben aangezien kleding kopen met een voller figuur niet altijd even makkelijk is.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:19

   Vijftien jaar geleden was ze al ouder dan 60, dus de aanpak zal ondertussen veranderd zijn En maar best ook!

 13. Jana

  04/10/2014 20:48

  Super dat je zelfvertrouwen beetje bij beetje groeit en dat je jezelf wat meer durft ‘blootgeven’, mooi geschreven. You look beautiful! (En uw handtas is echt supermooi!!!)

 14. Runway World JL

  04/10/2014 23:16

  Ach meid je ziet er prachtig uit! Bedankt voor je eerlijke review, dit is voor jou bevrijdend om te schrijven en voor mij om te lezen. Omdat ik steeds dacht dat ik het enige meisje was dat het oké vond om een maatje meer te hebben. Ik ben een meisje met overgewicht, maar zeker niet een meisje zonder zelfvertrouwen. Vind je dat niet leuk, dan is daar de deur, denk ik altijd. Ik vind het heel moedig van je dat je dit artikel online hebt gezet, en hoop dat je zelfvertrouwen meer en meer blijft groeien. Ik zou ook veel vaker een ootd artikel doen. Het is niet omdat we een maatje meer hebben, dat we ons niet weten leuk te kleden. Mensen die dit oordeel hebben moeten gewoon het tegendeel bewezen worden. Dus ga zo door. Ik vind je blousje en tas echt geweldig. Liefs

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:21

   Dankjewel! Als ik jouw OOTD’s zie, zie ik altijd een prachtige vrouw. We hoeven ons nergens over te schamen, maar sommige dagen is dat makkelijker dan andere

 15. Mjay

  05/10/2014 14:34

  Vind het echt heel moedig van je om zo’n persoonlijk artikel online te zetten, waarvoor mijn credits! Maar eerlijk? Er is werkelijk niets om je voor te schamen! Niemand zou zich ooit mogen schamen voor hoe hij/zij er uit ziet En al helemaal niet mogen excuseren, niet ten opzichte van mensen die je kent noch ten opzichte van onbekenden die je blog bezoeken omwille van je writingskills Voor mij kom je dan ook helemaal niet als gesloten over. Wel als een straffe madam die weet waar ze het over heeft en sterk in haar schoenen staat! Keep on goin’ girl! Vind je stijl overigens heel mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:23

   Open over make-up ben ik inderdaad, maar stel me een persoonlijke vraag en ik klap toe als een mossel Vind het superleuk dat je mijn writing skills entertainend vindt. En ik ben ook blij dat ik je blog heb leren kennen na ons Londen-tips-uitwisseling!

 16. Ryanne

  05/10/2014 17:20

  Onwijs veel respect dat je dit online zet! Het is echt nergens voor nodig, je ziet er prachtige uit! Mooie outfit, mooie tas .. Jaa wauuw

 17. Chinouk

  05/10/2014 20:19

  Ahh meis toch, hoeft toch niet! Iedereen voert zijn eigen strijd, of het nou om gewicht gaat of iets anders.. Je ziet er onwijs leuk uit op de foto’s! Vooral je sandaaltjes vind ik erg leuk, zoiets wil ik echt voor volgende zomer!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:24

   De New Look, hé! Altijd een topper! En ze zitten nog comfortabel ook.

 18. Danique

  05/10/2014 22:36

  Ik vind het super dat je toch je outfit online zet! Zelf heb ik ook geen maatje 36 en vindt het heerlijk om OOTD’s te zien van vrouwen die er tiptop uitzien, ongeacht hun gewicht. Je bent een knappe vrouw, getalenteerd (de manier waarop jij schrijft verdient echt een applaus!) en met dit artikel toon je dat je ook nog eens dapper bent! If someone tries to bring you down it only means you’re above them

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:26

   Dankjewel, zal ik onthouden! Tiptop zag ik er niet uit, want ’t was in een vlaag van zinsverbijstering dat ik de foto’s gemaakt heb, haha. En omkleden zat er echt niet in!

 19. Sara - Window On My Wardrobe

  06/10/2014 19:44

  Ik begrijp maar al te goed hoe jij je voelt, en inderdaad, soms is het zoveel gemakkelijker om op het internet je hart te luchten dan in real life. Je hebt het soms echt eens nodig.
  Heel knap dat je je gevoelens online zet, en ik vind dat je een hele leuke stijl hebt zeg!

  Ik ben ook altijd mega-onzeker geweest, en dat had niets met m’n gewicht te maken maar met iets totaal anders (het is je misschien al opgevallen, misschien ook niet) en ik twijfel al heel lang om het echt een online te zetten, maar dan blok ik het weer af, want ik wil er eigenlijk zo min mogelijk aan denken. Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik weet allesinds dat het niet gemakkelijk is. Daarom; dikke pluim voor jou lieve meid!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:27

   Het lucht op, moet ik zeggen. En het helpt dat ik enkel positieve comments krijg! Als je er klaar voor bent: gewoon verstand op nul zetten en die blogpost typen. En daarna twintig paniek-aanvallen krijgen vooraleer het artikel online gaat

 20. Michaela

  06/10/2014 20:36

  Wat goed dat je er over kan schrijven, lucht zeker een hele hoop op he? Ik vind het in ieder geval super dapper dat je dit verhaal kan delen, ik herken me op sommige punten ook heel erg dus dan weet ik dat ik niet de enige ben! Win-win situatie voor ons beide! En je moet vaker ootd’s posten, je bent een prachtige vrouw en je hoeft je helemaal nergens voor te schamen! ♥♥

  • Jasmijn Cherubijn

   07/10/2014 11:28

   Dankjewel! Als ik nog eens een goeie dag heb, zal ik nog een OOTD maken

 21. saarenzo

  07/10/2014 15:24

  Knap dat je dit durft te schrijven. En ik snap dat je onzeker bent, maar het is echt niet nodig. Ik vind je namelijk mooi, precies zoals je bent. En daarnaast ook nog eens heel leuk. De eerste keer dat ik je korte beschrijving onder je profielfoto las, was ik al gelijk fan van je blog en door je leuke schrijfstijl ben ik dat nog steeds. En een maatje meer betekent echt niet dat je minder mooi bent. Zowel innerlijk als uiterlijk zijn belangrijk en op beide vlakken zit dat bij jou helemaal goed

 22. Natasja

  07/10/2014 20:43

  Wat een mooie en inspirerende post. Je bent prachtig en ik kijk nu ook uit naar je toekomstige nagel en outfit posts! Ik bent trots dat jij je beetje bij beetje je angsten durft te overkomen. Keep it up! En als je een luisterend oor zoekt.. je weet me te vinden

  • Natasja

   07/10/2014 20:45

   Oh ja! Helemaal vergeten te zeggen dat ik je outfit mooi vind en die ketting <3333

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 18:58

   Dankjewel! Op de meeste dagen gaat het prima met mij, maar zo nu en dan heb ik een echte kak-dag. ‘k Zal dan eens bij jou komen uitjanken

 23. Birte

  08/10/2014 21:55

  Hahahaha, ‘een slechte Flairreportage’. Daar ben ik het niet mee eens, you look gorgeous!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 19:00

   Haha, op het eind dacht ik echt: zelfs in de Flair jankt niemand zo hard. Maar bon, daarvoor heb ik nu eenmaal een blog

 24. Lieselot

  08/10/2014 23:52

  Maar Jasmijn toch. Ik had helemaal geen idee dat jij je zo onzeker in je vel voelde. Jij bent het meisje dat altijd facelooks maakt om U tegen te zeggen en zo’n vrolijk snoetje heeft :)! Die onzekerheid is dus nergens voor nodig, want jij bent echt zoveel knapper dan je zelf denkt! Laat die OOTDs dus maar komen (en alsjeblieft ook nog veel van die mooie facelooks), I’m staying tuned :)! En als dat bepaalde mensen niet aanstaat: their loss. Dan moeten ze ‘hem maar bollen’ met een simpele muisklik op het kruisje rechtsboven. You don’t need that kind of negativity in your life!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/10/2014 19:01

   Op make-up vlak ben ik relatief zelfzeker, maar voor de rest is het een ander verhaal ‘k Ben blij dat je niet afhaakt door mijn klaagzang!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen