Weer een check op mijn Harry Potter-checklist: ik heb éin-de-lijk de Harry Potter Studio in Londen bezocht!

Twee jaar geleden ben ik met een mede-Harry Potter aficionado naar Parijs gereden om de rondreizende Harry Potter-tentoonstelling te bezoeken. Wisten wij veel dat ze vorig jaar in Brussel ging staan. Wat kan ik zeggen: “After all this time? Always”.

Toen vorig jaar iedereen de tentoonstelling in Brussel ging bezoeken, stonden wij in Londen aan de gigantische Warner Bros. Studios. We moesten een tijdje in de rij aanschuiven, maar de tour maakte alles goed.

Ik heb eindelijk mijn eerste green screen-ervaring achter de rug (zoals u hieronder ziet. Voor alle duidelijkheid: ik ben nr. 3492). Eigenlijk mag je zelf geen foto’s in de green screen-ruimte maken, maar de gierige rebel in mezelf werd wakker, want ik was echt niet van plan om 15.00 pond voor een foto te betalen.

Wat valt er nog te beleven: je kan butterbeer drinken (vond ik niet zo lekker), op de Knight Bus springen en het huis van uncle Vernon bezoeken.

Je ziet voornamelijk veel filmsets: the great hall (die eigenlijk niet zo groot is), aan tafel bij Voldemort, Diagon Alley …

En je krijgt ook veel info over de making-of van special effects. Dat neemt de magie voor mij weg: konden kaarsen maar echt zweven en kon Buckbeak maar echt bestaan. Kort samengevat: Ik wou dat de wereld van Harry Potter echt bestond

Als je dan toch in Londen bent: breng dan zeker een bezoekje aan the House of Minalima. MinaLima is het duo dat alle graphic designs en illustrations voor Harry Potter ontworpen heeft. Je kan het huisje gratis bezoeken en er limited edition graphic designs kopen (zo mooi, maar zo duur).

Volgende check op mijn Harry Potter-checklist: een tattoo. Het design hou ik nog eventjes voor mezelf, maar ik weet zeker dat het mooi zal worden!

De Harry Potter Studio in Londen: zijn jullie er al geweest?