in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

What’s in my travel skincare bag

Londen, het blijft de liefde van mijn leven, maar zo nu en dan heeft een mens nood aan verandering. Daarom trok ik twee weken geleden naar Bilbao. De hoofdstad van het Baskenland, de thuishaven van het Guggenheim en de Spaanse stad met de vriendelijkste mensen: oh, Bilbao, het werd een mooie tijd. Terwijl jullie in België aan het wegwaaien waren, zat ik bij temperaturen van 28 graden in volle zon te genieten van een glas cava.

Mijn travel make-up bag heb ik al aan jullie getoond, en vandaag is het de moment voor mijn tasje vol huidverzorging. Op reis gaan betekent altijd twee dingen in het huidverzorgingsdepartement: 1. mijn routine downsizen, en 2. die vrolijke mini’s eindelijk gebruiken. Dit heb ik meegenomen naar Bilbao!


Die douchegel-en-shampoo-in-één combinaties die ze in het hotel staan hebben, vertrouw ik voor geen meter. Daarom neem ik altijd mijn eigen haarproducten mee.

IMG_6586 (Copy)

Voor de gelegenheid had ik een setje van Philip Kingsley met volume-producten gekocht. Zo krijg je een mini Elasticizer en een mini Body Building shampoo en conditioner.

Mijn andere volumeproducten, serums … heb ik niet meegenomen. Wat had ik wel nog mee: mijn Tangle Teezer en een Charles Worthington Texturising Spray.


Voor mijn lijf had ik meegebracht: een mini Rituals Magic Touch bodycrème, een niet zo mini NIVEA Sun Protect & Fresh SPF30, een Mixa Cold Cream handcrème en een La Roche Posay Cicaplast lippenbalsem.

IMG_6608 (Copy)

Ik kan me verschrikkelijk ergeren aan droge huid, en op reis probeer ik alle ergernissen te vermijden. De Rituals bodycrème biedt voldoende hydratatie zonder vettig aan te voelen, met de Mixa handcrème word ik wakker met zachte pollekes en wederom zonder dat vette gevoel, en met de lippenbalsem zijn ook mijn lippen gelukkig.

En aangezien ik niet graag bruin word en zo lang mogelijk jong wil lijken, gebruik ik ook een zonnecrème. Met de NIVEA zonnecrème krijg je wel die typische zonnecrème-geur (da’s de geur van zomer), maar niet het vette zonnecrème-gevoel.


En dan nog mijn huidverzorging. Heel lang was ik niet weg, dus maskers en overdreven veel serums heb ik niet meegebracht.

IMG_6616 (Copy)

Mijn cleanser werd de mini Peter Thomas Roth BHA Acne wash. Make-up verwijderen deed ik met de mini DHC Deep Cleansing Oil. Om de pollutie van de grote stad uit mijn poriën te krijgen, had ik ook mijn Clarisonic meegebracht.

IMG_6637 (Copy)

De oogcrème van dienst was de Vichy Idéalia. Mijn moisturizer overdag was de La Roche Posay Effaclar Duo. ’s Avonds gebruikte ik mijn Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM serum en mijn La Roche Posay Cicaplast Baume B5. De beste combinatie in de wereld, moet ik zeggen.

Overdag gebruikte ik ook een zonnecrème. Ik had het liefst een SPF50 meegebracht, maar de mijne was helaas op en ik had ook geen tijd meer om een nieuwe te kopen. Daarom werd het SPF30 met de Avène Cleanance Sun.


Dat was het zo, denk ik. Mijn tandenborstel en lenzenvloeistof zijn nu niet echt interessant om te tonen . Nu is het aftellen tot het groot verlof en dan mogen de mini’s weer naar boven komen.

Nemen jullie veel mee op reis? En hebben jullie al vakantie-plannen? Laat maar weten in de comments!

4 Comments
 1. Chahrazad

  23/04/2015 13:22

  Handig artikel. Ik heb net een pauze genomen van het inpakken. Het liefst neem ik alless mee!!

 2. Daphne

  23/04/2015 14:20

  Handig om te zien zeg!

 3. Natasja

  23/04/2015 23:18

  Oh, die Philip Kingsley kit spreekt mij aan!!

 4. Jana

  24/04/2015 20:02

  Leuk om eens te zien! Ik doe nog net iets minder mee maar sowieso bodylotion, handcrème en lippenbalsem!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.