in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Chanel, L’Oréal en Amazon aankoopjes

Ik heb mijn eigen raad opgevolgd en mezelf op Valentijn getrakteerd op een shoppingtripje.

chanel l'oreal haul
L’Oréal was een merk dat nooit mijn aandacht trok. Ik gebruik hun iconische haarspray en heb hun eyeliner uitgetest, maar voor de rest boeide het merk me niet. Dat veranderde toen L’Oréal producten van haar dochterbedrijven aan een budgetvriendelijke prijs begon te produceren: Armani Luminous Silk werd L’Oréal True Match Foundation en YSL Glossy Stains vonden we in het Kruidvat terug als L’Oréal Rouge Caresse.

Onlangs bracht L’Oréal Nude Magique uit, een foundation die de perfecte dupe voor Armani Maestro foundation zou zijn. De Maestro foundation heb ik nooit gekocht, want 63.50 euro voor een foundation is er zelfs voor mij over. Maar 13.99 euro wou ik wel uitgeven aan een dupe. Toen ik naar het Kruidvat ging, was er net stapelkorting op L’Oréal, dus ik kocht de Nude Magique foundation in 110 Warm Ivory en een Infallible eyeshadow in 015 Flashback Silver.

l'oreal nude magique

De textuur van deze foundation kan op zijn zachtst vreemd genoemd worden. Ik goot de foundation uit het kleine (20 ml., best wel gierig van L’Oréal), mat glazen, pomploze flesje en de foundation verspreidde zich over mijn hele hand. De textuur is heel waterig, maar tezelfdertijd “plakt” de onderste laag onmiddellijk aan de huid. Dit komt waarschijnlijk door de oliën die in deze foundation zitten.

Ik heb deze foundation nog maar één keer gebruikt, maar ik kan zeggen dat deze foundation aanbrengen ook een interessante ervaring is. Je hebt weinig nodig (en ik zat daar met een hand vol foundation) en door de vreemde textuur kon ik hem het best aanbrengen met mijn vingers.

Het resultaat is heel natuurlijk, maar je kan nog steeds medium dekking krijgen. Ik heb deze foundation niet afgepoederd en hij bleef – letterlijk – door weer en wind goed op zijn plaats. Het meest opmerkelijke vond ik “het gevoel”. Mijn huid voelde zo zacht aan! Waarschijnlijk komt dit door alle siliconen (dimethicone staat bovenaan de ingrediëntenlijst), maar het was een effect dat ik nog nooit had meegemaakt.

l'oreal infallible flashback silver

Moet je kijken naar deze schoonheid. L’Oréal Infallible eyeshadows zijn de dupe voor Armani Eyes To Kill. Enig verschil: Armani rekent je 39.50 euro aan, terwijl L’Oréal het kan voor 11.99 euro.

l'oreal infallible flashback silver

Ik koos voor L’Oréal Infallible in Flasback Silver. Infallible eyeshadows zijn zoals een los pigment, maar dan in vaste vorm. Nu denk je vast: hmm, een gewone pressed eyeshadow dus. Dat dacht ik ook totdat ik dit potje in mijn handen kreeg. De textuur is wederom vreemd. Het voelt heel zacht aan, maar je krijgt het effect van een los pigment. De kleur is zilver, maar met een sterke lila glans. Het resultaat is kortom verbluffend.

Flashback Silver op ooglid - MAC Smut in buitenste ooghoek - MAC Cork in de crease
Flashback Silver op ooglid – MAC Smut in buitenste ooghoek – MAC Cork in de crease
Foundation: L'Oréal Nude Magique - Oogschaduw: L'Oréal Flashback Silver - Lippen: MAC Kinda Sexy
Foundation: L’Oréal Nude Magique – Oogschaduw: L’Oréal Flashback Silver – Lippen: MAC Kinda Sexy

Mijn volgende stop was mijn lokale parfumerie. Ik had nog een cadeaubon liggen (dank u, je-weet-wel-wie-je-bent) en wou wat nieuwe lentespulletjes kopen. Resultaat: ik kwam buiten met 2 lippenstiften en 1 gezichtspoeder/bronzer/schoon doosje.

chanel healthy glow 40

Ik was aan het kijken naar Guerlain Terracotta-bronzers toen de verkoopster me zei dat Chanel “een goede kleur” voor mij had. Ze toonde me het relatief nieuw Healthy Glow-poeder in nr.40 (43.65 euro) en zei dat dit me een “belle mine” zou geven. Ik kon enkel antwoorden: uhu. Wat is een belle mine in godsnaam? Een mooie mijn? (Eventjes mijn vriend Google geraadpleegd en blijkbaar betekent het: avoir bonne mine = er goed uitzien)

Ervan uitgaand dat ik er ging uitzien als een schone mijnwerker kocht ik dit poeder. Thuis bracht ik het aan en wow: dit poeder is zeer fijngemalen en het is inderdaad een goede kleur voor mij: niet te Oempa Loempa-achtig, niet te kil en ook niet te donker. Doordat het zo fijngemalen is, ziet het er heel natuurlijk uit. Ik gloei alsof ik net ben teruggekeerd uit de Caraïben.

links: Rouge Allure Fougueuse - Rechts: Rouge Allure Velvet La Diva
links: Rouge Allure Fougueuse – Rechts: Rouge Allure Velvet La Diva

En toen zag ik de lippenstiften uit Chanels lentecollectie. Ik had ze bij menig bloggers zien voorbij komen, maar in het echt zijn ze nog zoveel mooier. Ik heb me ingehouden en 2 kleurtjes gekozen.

Links zie je Chanel Rouge Allure in Fougueuse (29.70 euro) en rechts Chanel Rouge Allure Velvet in La Diva (29.70 euro). Ik hou van Rouge Allure lippenstiften en deze zijn geen uitzondering. Ze zijn gepigmenteerd, blijven goed zitten en zijn semi-mat. La Diva is een magenta lippenstift met een heel koele ondertoon. Fougueuse is minder koel, maar is nog steeds een fel roze lippenstift. Beide kleuren kunnen zowel als stain als full-on gedragen worden en hebben als grootste bonus dat ze de vermoeidheid uit mijn gezicht slaan.

Chanel Healthy Glow Powder 40 - L'Oréal Infallible Flasback Silver - Chanel Rouge Allure Fougueuse - Chanel Rouge Allure Velvet La Diva
Chanel Healthy Glow Powder 40 – L’Oréal Infallible Flasback Silver – Chanel Rouge Allure Fougueuse – Chanel Rouge Allure Velvet La Diva

Terug thuis begon ik aan mijn tweede shoppingtocht, online op Amazon. Hanne van Snow White Glamour had het boek van Miranda Hart aan zichzelf cadeau gedaan voor Valentijn en zei dat het hilarisch was. Telkens ik in een slechte bui ben, kijk ik naar Miranda: die serie is hilarisch! Daarnaast zijn de situaties die Miranda mee maakt, vaak te herkenbaar . Ik geef het toe, ik hou gewoonweg van die vrouw (en Gary ♥)!

Bij Amazon bestelde ik haar boek en het derde seizoen van Miranda. Ik wacht al maanden op de dvd van het derde seizoen met Nederlandse ondertitels, maar ik was het wachten beu en kocht dan maar de versie zonder ondertitels.

Amazon kennende zal ik mijn portie humor deze week in huis hebben.

miranda

Hebben jullie iets gekocht of gekregen op Valentijn? Of heb je iets ‘such fun’ gedaan (een mopje voor de Miranda-kenners)? En willen jullie reviews over iets lezen?

5 Comments
 1. beautymindedbe

  21/02/2014 10:51

  Leuke producten heb je daar! Van Les Beiges ga je denk ik heel tevreden zijn (mijn mening lees je hier: http://www.beautyminded.be/les-beiges-de-chanel/)

  • Jasmijn Cherubijn

   22/02/2014 08:37

   Ik ben inderdaad al heel tevreden van het poeder! Serieus aan het overwegen een lichtere kleur te kopen om te gebruiken als setting powder.

 2. BeautyGlitter

  22/02/2014 11:58

  Aaah de Chanel lipsticks zijn echt prachtig, met name de kleur Diva!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/02/2014 12:17

   Ja hé, het is nu al één van mijn favoriete lippenstiften. Wederom bedankt voor je bezoek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen