in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favoriete lichaamsproducten tijdens de zomer

De titel spreekt nogal voor zichzelf: vandaag toon ik je mijn favoriete lichaamsproducten tijdens de warme zomermaanden. Heel decadent is mijn routine niet, want bij lichaamsproducten hou ik me vast aan het principe: zolang het werkt, is het goed voor mij. Mocht je fan zijn van de lichaamsproducten van Chanel en co: mijn respect heb je, maar persoonlijk kan ik niet zo veel geld uitgeven aan lichaamsverzorging. Een foundation van 60.00 euro: geen probleem, maar een body butter van 25.00 euro: dat feestje gaat niet door .

WASH & GO

Qua douchegels ben ik geen moeilijke mens. Zolang het niet te artificieel of te fel ruikt en het mijn huid niet uitdroogt, ben ik al een tevreden gebruiker. Ik gebruik al jaren de douchegels van The Body Shop, omdat ik een sucker ben voor fruitige geuren en ze vaak in promo staan.

IMG_8242 (Copy)

Wanneer mijn huid droog aanvoelt (jullie zonnekloppers maken dit waarschijnlijk vaak mee), zoek ik mijn redding bij Rituals. De schuimende douche olie heb ik ooit cadeau gekregen en heeft me heel aangenaam verrast. Het is inderdaad een olie, die begint te schuimen wanneer het in contact komt met water. Mijn huid voelt gehydrateerd, maar niet overdreven glibberig aan.

SCRUBBEN, DIE HANDEL

Hier en daar een stuk droog vel op de benen: sexy is het niet. Daarnaast gebruik ik vaak diep hydraterende producten op mijn huid, en na een tijdje laten die een residu achter. Scrubben tijdens de zomer is dus voor mij een must.

IMG_8249 (Copy)

Voor een gewone scrub-beurt gebruik ik de Rituals Sakura lichaamsscrub. Er zitten oliën in, het scrubt stevig en het werkt.

IMG_8269

Maar voor mijn benen haal ik één keer per week mijn speciale’ke boven, namelijk de Collistar Reshaping Mud-Scrub SOS Critical Areas. Dit is mijn enige decadente uitspatting, maar weet je: dit ding werkt. De Mud-Scrub is niet zomaar een scrub. Nee, het is een behandeling voor de benen. Modder doet wonderen voor de huid, maar ik had het nog nooit geprobeerd op mijn benen. De Mud-Scrub breng je aan, laat je drie minuten inwerken en spoel je daarna af. De scrub korrels zijn niet heel grof, maar je voelt het product echt werken. De eerste keer toen ik het gebruikte, dacht ik dat mijn benen in de fik stonden, maar nee: het was de modder . Qua cellulitis heb ik nog niet veel verschil opgemerkt, maar na de Mud-Scrub ziet mijn niet-cellulitis huid er wel strakker en ongelofelijk stralend uit. Hydraterend is hij niet, maar toch maakt ie mijn huid niet droog. ’t Is een wonder, dames en heren.

VOCHT IN DE HUID TRANSPORTEREN

Oftewel hydrateren met een moisturizer . Zelfs tijdens de zomer gebruik ik stevige hydraterende producten, omdat de huid op mijn lichaam heel droog kan worden. De laatste tijd gebruik ik één product non-stop: MIXA Cold Cream voedende body milk.

IMG_8284 (Copy)

Ik kan echt geen obsessief geparfumeerde lichaamsproducten gebruiken, want ik krijg daar ontzettende hoofdpijn van. De body milk van MIXA ruikt neutraal, heeft een pomp en doet zijn werk heel goed. Wat heeft een mens meer nodig?

THE J. LO GLOW

Meestal ben ik graag zo bleek mogelijk, maar deze zomer heb ik al de drang gevoeld om bruin te zijn. Aangezien ik zo weinig mogelijk zonneschade wil oplopen, heb ik mijn toevlucht gezocht bij zelfbruiners.

IMG_8295 (Copy)

Voor mijn lichaam gebruik ik de Sephora Tinted Self-Tanning Body Mist (of in het Frans: Brume Autobronzante Teintée Corps). De zelfbruiner spuit je op het lichaam, en na geklungel met crèmes, doekjes en gels is dit een zeer gebruiksvriendelijke oplossing. De kleur valt heel makkelijk op te bouwen en blijft iets minder dan een week zichtbaar.

Voor mijn gezicht gebruik ik de Collistar Self Tanning Regenerating Magic Mask. Je brengt het ’s avonds aan en ’s ochtends word je wakker met een J.Lo glow. Hét product voor de ongeduldige dames onder ons.

 BESCHERMEN IS BETER DAN BOTOX

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar binnen tien jaar wil ik geen droge pruim zijn. En wat moet een mens dan doen: de huid beschermen tegen zonnestralen.

Winter of zomer: ik draag altijd een SPF op mijn gezicht, maar op mijn lichaam gebruik ik het alleen tijdens de zomer. Heel kieskeurig ben ik niet; zolang ik het in het Kruidvat vind, is het oké.

IMG_8346 (Copy)

Momenteel gebruik ik de producten van Byron Bay, een nieuw merk in België dat afkomstig is uit Australië. De verpakking met de kralen zou dan ook de surfer dudes en chicks moeten aanspreken.

De Invisible Sunspray is echt invisible. Ik haat dat plakkerig zonnecrème gevoel, maar bij dit product merk ik daar niets van op. Het droogt heel snel in de huid en alles voelt weer normaal aan. En op de koop toe kan je hem ook gebruiken op een natte huid.

En mocht ik intens in de zon gezeten hebben (wat maximum één keer per maand gebeurt), dan gebruik ik de Byron Bay Aftersun met verkoelende aloë vera.

POEZELIGE VOETJES

Wanneer het weer het toelaat, draag ik sandalen. En vieze voeten in mooie sandalen is ook geen zicht. Voor mijn voeten gebruik ik de Scholl Velvet Smooth. Ik gebruik hem nu al twee zomers en kan met een gerust hart zeggen dat hij de investering waard is.

IMG_8363 (Copy)

Voetcrème: daar geef ik mijn geld niet aan uit. Ik gebruik producten die ik al liggen heb, zoals de Elizabeth Arden 8 Hour Cream, La Roche Posay Cicaplast Baume B5 en de MIXA Cold Cream handcrème (hé: voeten zijn nu eenmaal de handen van de benen).

LET IT BURN

En voor de rest probeer ik me weinig zorgen te maken rond mijn “beach body”. Ik heb nooit een strak beach body gehad, zal het waarschijnlijk nooit hebben en dit jaar is het de eerste keer dat ik daar geen problemen mee heb.

Het enige wat ik extra doe tijdens de zomer, is de mighty squat challenge. Mocht je hem nog nooit gedaan hebben: let it burn!

Welke producten gebruiken jullie het liefst tijdens de zomer? En willen jullie ook mijn favoriete zomerse make-up producten zien?

6 Comments
 1. Manon

  21/07/2015 10:53

  Ja de Rituals olie , die vind ik zo lekker! Bij ons is die bijna op haha.

 2. Julie

  21/07/2015 12:06

  Fijne producten gebruik je! Ik ben ook fan van de douchegels en olie’s van TBS en Rituals!

 3. Amy

  21/07/2015 12:31

  Allemaal heel erg herkenbaar, haha. Vooral die Sakura scrub gebruik ook met veel liefde op dit moment! Verder vind ik de producten van Rainpharma bij dit weer ook wel prettig, vooral hun A Zest Of Happiness lijn is zo heerlijk fris en dat is wel aangenaam nu.

 4. Chahrazad

  21/07/2015 20:20

  Scholl Velvet Smooth was vd week in de aanbieding, maar ik twijfelde.
  Ik heb nu wel spijt haha.

 5. Jasmine

  22/07/2015 21:31

  Kom maar op met die zomerse makeup Ik denk dat ik die zonnebrand zelfs heb gezien in Byron Bay :p Yah die challenge ken ik, zo much fun. Handen van de benen LOL

 6. Chinouk

  25/07/2015 14:34

  Ik ben precies zo! Gebruik altijd handcreme of Nivea creme (blauwe pot) op mijn voeten. Die Scholl pedi vijl lijkt me wel wat, ik gebruik nu een vijl van Tweezerman – ook niet verkeerd maar het duurt lang. Mijn favoriete anti-zonnebrand is van Nivea en aftersun van Garnier (smells so good). Ik heb dit jaar ook de aftersun van Etos bij me op vakantie, die is ook fijn. Voor normale bodylotion gebruik ik het liefst baby producten, ruiken het mildst en toch prettig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.