in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten Januari ’15 | MAC, Dior, Catrice & Meer van dat fijns

En ook in 2015 blijf ik mijn maandelijkse favorietenlijstjes opstellen. In november en december heb ik de boot gemist, dus vandaag krijg je mijn favoriete producten van november tot en met januari te zien. En ik bereid je alvast voor: het zijn er een pak!

Make-up, Skincare & Hair

Dior Star Foundation

Als ik “nieuw”, “Dior” en “foundation” in dezelfde zin hoor, dan ben ik wakker. Uiteindelijk heb ik een tijdje gewacht vooraleer ik de Dior Star foundation kocht, maar ik kan nu al niet meer leven zonder hem.

IMG_2772 (Copy)

Dior Star is op dit moment mijn favoriete Dior foundation. Op een stevige moisturizer ziet hij er beeldig uit. Hij werkt illuminating, maar bevat geen glitter of shimmer. Coverage is licht tot medium, maar kan je opbouwen zonder cakey effect. En zelfs zonder poeder blijft hij uren op zijn plek. Perfecte huid in een fles, dat is Dior Star.

NARS Sheer Glow Foundation

Maar op dagen wanneer ik meer dekking wil, gebruik ik mijn NARS Sheer Glow. Hij is verre van sheer, heel glowy zou ik hem ook niet noemen, maar natuurlijk ziet hij er wel uit.

IMG_2785 (Copy)

Qua textuur is hij dikker dan de Dior Star, maar de finish op mijn huid is heel gelijkaardig. NARS Sheer Glow is daarnaast al een jarenlange favoriet van me, omdat het de enige foundation is die letterlijk 15 uren op zijn plek blijft zitten. Beat that, Double Wear!

Anastasia Perfect Brow Pencil

Bij mijn wenkbrauwen bengel ik constant tussen poeder en potlood. Momenteel zit ik weer in een potlood-fase en dit dankzij het Anastasia Perfect Brow potlood.

IMG_2845 (Copy)

Velen zijn fan van de Brow Wiz, en dat begrijp ik volledig. Bij dit soort automatische potloden vind ik het alleen spijtig dat je veel geld betaalt voor weinig product. MAC Lingering: dat is mijn grote liefde, maar helaas gaat hij niet lang mee. Daarom gebruik ik meestal gewone wenkbrauw-potloden.

Het Perfect Brow Pencil is ideaal: zachter qua textuur dan ik gewend ben, maar door de wax blijft hij een lange tijd zitten en worden mijn wenkbrauwharen in de juiste richting begeleid.

MAC Fix+

Zoals je waarschijnlijk al opgemerkt hebt: het is winter. En tijdens het huidige seizoen is mijn huid volledig in de war. Mijn huid is compleet gedehydrateerd, maar mijn T-zone kan het niet laten om zo nu en dan in een discobal te veranderen.

IMG_2802 (Copy)

Een setting poeder kan ik nu niet gebruiken, omdat die mijn huid te veel uitdroogt. De ideale oplossing in mijn geval: MAC Fix+. Het fixeert mijn make-up, heeft het een zekere glow en houdt mijn T-zone onder controle.

De verpakking van Fix+ is onlangs veranderd, maar MAC belooft dat de samenstelling niet veranderd is. Wie heeft de nieuwe al geprobeerd?

MAC Prep and Prime CC Colour Correcting in Illuminate

Gehydrateerd lijken: dat is mijn doel tijdens de winter. De Prep and Prime CC Cream van MAC ligt al een tijdje in mijn kast, maar ik vond ‘m nooit fantastisch. Maar tijdens de zware feestdagen zag mijn huid er grauw uit (altijd een probleem voor mij als ik moe ben, want ik heb veel geel pigment in mijn huid). En aangezien deze CC Cream beweert net dat probleem op te lossen, haalde ik hem weer naar boven.

IMG_2807 (Copy)

Ik bracht Illuminate aan op de helft van mijn gezicht en keek daarna bij natuurlijk licht in de spiegel. Geen gezever: ik zag werkelijk een verschil. De helft met Illuminate zag er fris, gehydrateerd en jeugdig uit. De andere helft was nog steeds grauw. Verwacht geen mirakels, maar een subtiele verbetering is zeker merkbaar.

Daarna merkte ik op dat hij ook een zekere primer-capaciteit bevat. Poriën lijken kleiner, huid voelt gehydrateerd aan, foundation brengt vlotter aan en blijft zelfs langer zitten. Illuminate blijft tot het einde van mijn dagen in mijn dagelijkse make-up bak zitten.

MAC Paint Pot in Quite Natural

Ik geef het toe: ik ben aan het girl-crushen op Kylie Jenner. Helaas zijn de gelijkenissen tussen ons beide nihil. We hebben allebei twee ogen, een neus, een mond en daar stopt het.

IMG_2882 (Copy)

Om haar gigantische oogleden met perfecte crease te imiteren, gebruik ik MAC’s Paint Pot in Quite Natural. Hij voegt de perfecte hoeveelheid schaduw en diepte toe, zonder eruit te zien alsof je oogschaduw draagt.

Catrice Illuminating Blush in Kiss me Ken

Onlangs heb ik de giveaway gewonnen bij Mjay’s Beauty Cupboard (nogmaals bedankt!) en zo kreeg ik deze Catrice blush in mijn handen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar deze blush en ik: we zijn heel dikke vrienden geworden.

IMG_2902 (Copy)

Qua kleur lijkt hij heel hard op de MAC x Proenza Ombre Blush, en zoals jullie misschien weten: dat is mijn ideale roze. Ik heb die koele roze-tinten nodig om het geel pigment in mijn huid in balans te houden. Kiss me Ken is een beetje lichter qua kleur, maar op de huid valt het bij mij nauwelijks op.

IMG_2884-001 (Copy)

Op de koop toe bevatten de Illuminating Blushes een lichte hoeveelheid shimmer. Geen discobal-effect, maar wel genoeg om die gezonde blos op je kaken te toveren. Blij om te zien dat Catrice nog steeds goed bezig is.

En alles-in-één-swatch-arm. Van links naar rechts: Catrice Kiss me Ken - MAC Proenza Ombre Blush - MAC Prep & Prime Illuminating - MAC Paint Pot Quite Natural
Een alles-in-één-swatch-arm. Van links naar rechts: Catrice Kiss me Ken – MAC Proenza Ombre Blush – MAC Prep & Prime Illuminate – MAC Paint Pot Quite Natural

Rimmel x Rita Ora Nail Polish in 313 – Rita Rouge

Ik draag niet veel nagellak, maar onlangs heb ik wel de perfecte dupe van mijn favoriete nagellak aller tijden gevonden.

IMG_2929 (Copy)

Essie Wicked is perfect voor mij: goeie textuur en een interessante kleur. En nu blijkt Rita Rouge van Rimmel nog beter te zijn, want hij droogt veel sneller dan Essie Wicked. Op de koop toe zit de nagellak in een leuk flesje met de Rita Ora postzegel. En ja: haar nagels in de tekening zijn nog altijd afgestemd op de nagellak.

La Roche Posay Cicaplast Lèvres

De gewone Cicaplast, de Cicaplast Baume B5: ik kan niet zonder hen leven. En nu blijkt ook de Cicaplast Lèvres even geniaal te zijn.

IMG_2832 (Copy)

Ik heb deze lippenbalsem tijdens de zomer gekocht, maar toen was ik niet onder de indruk. Hij geeft minder hydratatie dan Carmex, en daarom doorstond hij niet mijn strenge procedure.

Maar onlangs waren mijn lippen in een heel slechte staat, want ze begonnen te scheuren. De horror! Carmex kan inderdaad heel goed hydrateren, maar hij bevat te weinig werkzame ingrediënten om de huid te herstellen. Daarom greep ik weer naar de Cicaplast Lèvres en die heeft mijn lippen in drie dagen hersteld. Gelukkige lippen heb ik nu weer.

Redken Hair Cleansing Cream

IMG_2936 (Copy)

Als je dit artikel gelezen hebt, dan weet je waarom .

4711 Acqua Colonia Lemon & Ginger Eau de Cologne

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb Eau de Cologne altijd geassocieerd met oude madame’kes. 4711 dacht dit waarschijnlijk ook, want zij hebben hun Eau de Cologne gepimpt met allerlei geurnoten.

IMG_2964 (Copy)

Zo kreeg ik voor mijn verjaardag de Eau de Cologne met citroen en gember. En de cadeau-gever kent me blijkbaar heel goed, want ik ben gek op frisse geuren. Hier is de oude madame’kes-geur ver te zoeken. Deze Eau de Cologne doet wegdromen naar de lente.

En leuke bonus voor mezelf: mijn exemplaar komt rechtstreeks uit de prachtige flagship store uit Keulen!

& Other Favorites

Emeli Sandé

Ik ben de grootste Spotify-fan. Maar soms voeg ik cd’s toe, en luister ik er uiteindelijk nooit naar. Dit was het geval met Our version of events van Emeli Sandé.

bron
bron

Maar ik zat weer in een nostalgische bui, en dan kan ik alleen luisteren naar muziek die mijn gemoedstoestand weerspiegelt (als ik naar Rage Against The Machine zit te luisteren, dan kan je best opletten ). Elke keer laat ik een traan bij het wondermooie Read all about it, maar alle andere nummers raken ook mijn gevoelige snaar. En aangezien dit een beauty blog is: ik ben gek op het kapsel van Emeli Sandé! Ooit heb ik iets gelijkaardigs gehad, maar nu krijg ik het toch niet over mijn hart om mijn lange manen af te scheren.

En dan nog denken dat we niet verouderen! Meer dan tien jaar geleden zag ik er zo uit ;) .
En dan nog denken dat we niet verouderen! Meer dan tien jaar geleden zag ik er zo uit  ;) .

Mistaken for Strangers

Eén broer is de frontman van de populaire groep The National. De andere broer woont nog bij zijn ouders en weet niet wat het leven van hem verwacht. Daarom geeft Matt zijn jonger broertje Tom de kans om mee op tournee te gaan als roadie. Maar Tom heeft een verborgen agenda, en wil een on the road-documentaire over The National filmen. Onderweg bereikt de documentaire een keerpunt, en worden de frustraties, onderhuidse spanningen en eeuwige broederliefde het ware onderwerp van deze documentaire.

Fan van The National of niet: dit is een documentaire, die je niet wil missen. Als je een broer of zus hebt, dan zit deze documentaire vol herkenpunten. De verwachtingen, het “in de voetstappen treden van”, de teleurstelling, maar evengoed door het vuur gaan voor elkaar: Tom en Matt weten ook hoe het voelt.

Handtas hanger

IMG_2979 (Copy)

Mijn mama kent me toch goed. Ik ben heel beschermend over mijn handtassen, en wil ze nooit op de grond zetten. Maar heel soms heb ik geen andere keus, en voel ik mijn hart breken wanneer ik de studs van mijn Alexander Wang Rockie over de grond hoor krijsen.

IMG_2990 (Copy)

Daarom kreeg ik van de mama het beste cadeau aller tijden: een handtas hanger. Waarschijnlijk is dit niet de officiële term, maar het is een soort van haak die je aan een tafel kan hangen, en daaraan kan je de handtas hangen. Wanneer je de haak niet meer nodig hebt, plooi je hem op en steek je hem in je handtas. Geniaal!

ASOS jurk

En nog eentje om af te sluiten. Elk seizoen koop ik één kledingstuk, dat ik uiteindelijk non-stop zal dragen. En meestal kan ik vooraf niet inschatten dat ik dit kledingstuk zo vaak zal dragen.

favorieten januari2 (Copy)

Deze winter is dit het geval bij deze knit dress van ASOS. Wanneer het op de kapstok hangt, ziet het eruit als een zak, maar eenmaal op het lichaam ziet het er best goed uit. De voorkant is heel simpel, maar de decolleté op de achterkant maakt het interessant. En je hebt geluk als je ‘m nu koopt, want hij staat in solden.

Pfoe, lange lijst! Welke producten hebben jullie met veel plezier gebruikt tijdens de voorbije maand?

16 Comments
 1. Mjay

  05/02/2015 08:27

  Oeh die Prep & Prime Illuminate ziet er goed uit! Leuk om te zien dat Kiss me Ken in je favorieten staat Ook hier een grote fan van Emeli trouwens

 2. ines

  05/02/2015 10:12

  Wauw die jurk! En die documentaire van the national wil ik best eens kijken

 3. Manon

  05/02/2015 12:00

  Mooie favorieten, Ja Emile Sande is ook een van mijn favoriet!

 4. Julie

  05/02/2015 13:38

  Mooie favorieten! Fijn dat je ook een mix hebt gemaakt van allerlei dingen!
  Wow, dat kapsel stond jou echt goed!

 5. Lys

  05/02/2015 16:33

  Haha, die handtashanger is geniaal! Als ik je beschrijving van Dior Star zo lees, doet hij me wat denken aan de Touche Eclat foundation van YSL. Ben nu wel benieuwd naar de Star foundation

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:37

   Ja, op mijn huid zijn ze heel gelijkaardig. Dior Star is qua textuur en finish wat creamier en dekkender, en de Le Teint Touche Eclat is een beetje meer dewy en bevat ook meer lichtreflecterende pigmenten. Als ik tussen beide moet kiezen, ga ik waarschijnlijk nog steeds voor Le Teint Touche Eclat, omdat hij op mijn huid langer blijft zitten en mijn kleur BD20 perfect voor mij is.

 6. Sarah

  05/02/2015 20:14

  Leuk die oude foto van je! MacFix+ wil ik ook echt graag eens proberen! xoxo

 7. Chahrazad

  05/02/2015 20:26

  Ik ben zo benieuwd naar de Dior foundation.

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:38

   Hij is héél goed! Perfecte foundation tijdens de winter voor mij.

 8. Jasmine

  05/02/2015 21:25

  Speciale jurk vooral de kleur is helemaal goed, en dat kapsel Vind ik helemaal Fo van ANTM. De nagellakkleur is ook echt perfect donker chique en je hebt meer hetzelfde met KJ dan je denkt, oorspronkelijk hadden jullie beiden donker haar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.