in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten juli ’15 | Pür Minerals, YSL & Meer van dat fijns

Shame on me: sinds maart heb ik mijn maandelijkse favorieten niet meer aan jullie getoond. Maar aha, vandaag komt daar verandering in! Hou u vast aan de takken van de bomen, want het zijn er een hoop .

MAKE-UP

Pür Minerals Big Look Mascara

Een primeur, dames en heren! Voor de eerste keer in mijn hele leven (en ik loop al een tijdje op deze aardbol rond) heb ik een favoriete mascara. Mijn korte, koppige, “ik weiger te krullen” wimpers hebben eindelijk een vriendje gevonden.

IMG_8925

De Big Look Mascara heb ik ooit gratis ontvangen bij een Feel Unique bestelling, en – zoals steeds – verwachtte ik weinig van dit cadeau. Was mijn verbazing groot toen ik opmerkte dat deze mascara lengte geeft, een krul vasthoudt en nooit klontert. Voor het volume leg ik eerst een laag van YSL Shocking mascara op mijn wimpers, en daarna tien lagen van dit spul. Daarna zou je bijna denken dat ik een normale bos wimpers heb.

YSL Le Teint Touche Eclat

Wanneer ik een foundation volledig leegmaak, dan kan je wel stellen dat ik er gek op ben. Vorig jaar heb ik een fles van Le Teint Touche Eclat op gebruikt, maar het heeft geduurd tot vorige maand vooraleer ik een nieuwe fles kocht. En oja, de liefde is opnieuw groot.

IMG_8950

Le Teint Touche Eclat is zonder twijfel één van mijn top drie foundations. De kleur BD20 is de beste match die ik al ooit gevonden heb. De lichtreflecterende pigmenten creëren de waan van een perfecte huid. En op de koop toe blijft hij bij mij een volledige dag op zijn plek zitten.

 NARS Laguna

Er is iets vreemds met mij aan de hand: zo nu en dan voel ik de drang om zo bruin mogelijk te zijn. Mijn geisha-fantasie is momenteel veilig opgeborgen.

IMG_8959

Met mijn bronzers wissel ik vaak af, maar ik keer altijd terug naar NARS Laguna. Kijk naar die pan: meer hoef ik niet te zeggen.

NYX Slim Lip Pencil in Mauve

Ik ben nog bezig aan de 30 day lip challenge, dus ik mag dit potlood nog een paar dagen niet meer aanraken, maar daarna draag ik het waarschijnlijk elke dag.

IMG_7990

Mauve is de dupe voor MAC Soar, en dat is uiteraard de kleur van Kylie Jenner. Mocht je ook de illusie van opgezwollen lippen willen opwekken: Mauve is the way to go.

 Chanel Illusion d’Ombre Ebloui x MAC Woodwinked

Na al die jaren ontdek ik zelfs nu nog onverwachte combinaties. En mijn nieuwe favoriete combinatie is Chanel Illusion d’Ombre in Ebloui met MAC oogschaduw in Woodwinked.

IMG_8994

De gesofisticeerde Ebloui breng ik over het volledige ooglid aan en blend ik in de crease. Daarna duw ik Woodwinked op ongeveer twee derden van mijn ooglid. Blenden doe ik met dezelfde borstel, waarmee ik Ebloui heb aangebracht.

Woodwinked brengt de warme tonen van Ebloui naar boven. Ebloui blijkt de perfecte crease kleur bij Woodwinked te zijn. En wanneer ik in een wilde bui ben, breng ik MAC Sketch in de Outer V aan. Niet om te stoefen met mezelf, maar het ziet er echt goed uit .

 

SKINCARE & HAIR

La Roche Posay Pigmentclar Serum

Een serum tegen hyperpigmentatie dat écht werkt, hoera! Een paar maanden geleden heb ik een aanval van acne gehad, maar nu zit ik nog steeds met de bruine vlekken.

IMG_9004

Het Pigmentclar serum is geen wonder. Het veegt niet alle hyperpigmentatie-vlekken in één week weg, maar na een paar weken zie ik wel al een heuse vooruitgang. Dankzij de combinatie van salicylzuur, ferulinezuur, hyaluronzuur, ginkgo en niacinamide (= vitamine B3) krijgt mijn huid op verschillende vlakken elke dag een verwenbeurt met het Pigmentclar Serum. Mijn hyperpigmentatie lijkt minder diep qua kleur te zijn, mijn acne blijft beter onder controle en de rimpels vervagen lichtjes dankzij het hyaluronzuur.

La Roche Posay Effaclar A.I.

La Roche Posay Effaclar Duo gebruik ik nog steeds met veel plezier, maar tijdens zware periodes heb ik straffer spul nodig. Effaclar A.I. is eigenlijk een spot treatment, maar tussen jij en ik gezwegen: ik gebruik het over mijn hele gezicht.

IMG_9022

Onzuiverheden worden veel sneller aangepakt met de Effaclar A.I. Ze komen sneller naar boven en genezen ook beter. Het is een stuk heviger dan de Effaclar Duo, want na wekenlang gebruik was mijn huid een beetje over-geëxfolieerd (bij mij betekent dit altijd: iets wat lijkt op een verbrande neus). Mocht je Effaclar A.I. ook willen proberen: traag opbouwen als je een heel gevoelige huid hebt.

MIXA Voedende Body Milk

Mijn favoriete lichaamsproducten tijdens de zomer heb ik al uitgebreid besproken, maar vandaag wil ik de MIXA body milk toch nog eens extra in de bloemetjes zetten.

IMG_9070

Ik ben ondertussen begonnen aan mijn tweede fles, en ik ben nog steeds gek op dit spul. Mijn huid is heel droog en bovendien heb ik last van KP, maar met de MIXA body milk kan ik alles onder controle houden.

Olaplex

In mijn blogpost over mijn nieuwe haarkleur heb ik Olaplex al vermeld, maar nu kan ik met zekerheid zeggen dat het zijn geld waard is.

IMG_8635 (Copy)

Toen ik bij de kapster op bezoek was, zei ze dat mijn haar niet alleen droog, maar ook leeg was. En dat klopt, want daarom gebruik ik 500 volumeproducten om leven in mijn haar te krijgen. Sinds mijn Olaplex-behandeling is mijn haar voller, sterker en zachter. Ik moet minder hydraterende producten gebruiken en soms kan ik zelfs mijn volumeproducten links laten liggen. Mijn gespleten haarpunten heeft Olaplex niet hersteld (maar ik weet niet of er een product bestaat waarmee dat lukt), maar voor de rest ben ik serieus onder de indruk.

& OTHER FAVORITES

Wrap dresses

Soms kan ik echt weigeren om me te kleden naar mijn figuur. Zolang ik me goed in mijn vel voel, draag ik wat ik wil. Maar zo nu en dan denk ik: allez, Jasmijn, doe een effort. En dan wordt het de iconische wrap dress.

favorieten juli2

In ’t zwart, groen of grijs: ik heb ze allemaal. De wrap dress is zonder twijfel het meest flatterende kledingstuk voor mijn lijf. Mocht je ook eentje zoeken: mijn favoriete wrap dress merken momenteel zijn ASOS, Little Mistress en Missguided.

New Look Sandalen

Een zomer zonder sandalen: dat bestaat niet. En dit jaar loop ik rond met een paar van de New Look (elk jaar loop ik precies rond met een paar van daar ).

IMG_9050

Ze zijn perfect voor de boho-vibes die momenteel door modeland waaien, en op de koop toe lopen ze nog comfortabel ook.

Dit was het voor deze maand! Welke producten hebben jullie met veel plezier in juli gebruikt?

8 Comments
 1. Manon

  28/07/2015 11:37

  die lippencil van NYX is zo mooi!

 2. Natasja

  28/07/2015 11:49

  Zeg die lippotlood ziet er wel heel gaaf uit. Ik ga die eens proberen te vinden en te testen

 3. Mjay

  28/07/2015 15:11

  Haha een hele (mooie) waslijst! Ik ga de producten van Mixa ook eens uit proberen denk ik

 4. Chinouk

  28/07/2015 15:36

  Leuke & fijne producten, dat Olaplex vind ik nog steeds erg interessant! Mijn favoriete mascara is al jaren Maxfactor Masterpiece, heel fijn voor seperatie en verlenging. Krul heb ik al, volume helaas niet maar als ik het probeer te ‘faken’ wordt het een vreemde, plakkerige boel. Mijn favorieten van juli zijn o.a. de Blue Blood Gel van Neoderma en een waterprood potloodje van Dior.

 5. Jana

  28/07/2015 20:16

  Die mascara heb ik een aantal jaar geleden ook gehad. Ik vond die ook supergoed!

 6. Jasmine

  29/07/2015 17:15

  That’s my girl: tien lagen mascara minstens Mauve ziet er verdomd goed uit en inderdaad wrap dresses staan super bij jouw figuur, heb er ook zo eentje voor enkel chique gelegenheden

 7. Jessica

  01/08/2015 23:06

  Ik kreeg een allergische reactie op effaclar duo, dus ik weet niet of ik de effaclar a.i. da wel moet uitproberen…

  • Jasmijn Cherubijn

   03/08/2015 09:57

   Da’s spijtig! Was het een echte allergische reactie of purging? Of reageer je allergisch op een bepaald ingrediënt? Effaclar A.I. bevat inderdaad veel dezelfde ingrediënten als Effaclar Duo, dus misschien laat je hem inderdaad best links liggen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.