in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Going Sky High with TIGI

In het haar-departement mag ik niet klagen. Mijn punten zijn beschadigd, maar dit is mijn eigen schuld. Van nature heb ik sterk haar, en vooral dik haar. Maar dik haar betekent ook zwaar haar. Ik krijg moeilijk volume aan mijn wortels, omdat mijn haar te veel doorweegt. Met een deftige blow dry ziet mijn haar er het mooist uit, maar ik heb nooit zin om dit zelf te doen. Ondertussen heb ik een paar trucjes gevonden om mijn haar snel de lucht in te krijgen.

Iedereen kent de droogshampoo-methode, maar ikzelf ben daar geen grote fan van. Het plakt, het is mat en de volgende dag moet ik mijn haar wassen. Haar-mousse kan ook niet op mijn sympathie rekenen. Ook dit plakt en de volgende dag moet ik wederom mijn haar wassen. Er schieten inderdaad nog weinig opties over. Ik kan niet wachten tot ik wat Oribe-producten te pakken krijg, maar zolang Oribe niet internationaal verzendt, maak ik duchtig gebruik van deze TIGI-producten. Maak kennis met TIGI Bed Head Small Talk, Superstar Blow-Dry Lotion en Superstar Queen for a Day Thickening Spray.

tigi volume products

Het is extravagant om drie producten in je haar te gebruiken, maar ik doe dit enkel wanneer ik massief volume wil. Op een standaard werkdag gebruik ik zelfs zero volume-producten. Maar bon, daar hebben we het vandaag niet over .

Mijn gigantisch haar-routine begint met gewassen en handdoek-droog haar. Zoals steeds doe ik wat leave-in conditioner of serum op mijn haarpunten. Daarna volgt ster-product nummer 1: Small TalkSmall Talk zit in een paarse bol en wordt omschreven als een ‘3-in-1 Thickifier, Energiser, Styliser’. Uit het pompje komt een stevige witte massa. Dit is het dikste product van alle drie, maar mijn haar plakt er niet van wanneer ik weinig product gebruik. Ik heb een groot hoofd en veel haar, en heb zelf minder dan een pompje nodig. Small Talk smeer ik enkel bovenaan: van aan de wortels tot 10 centimeter naar beneden. Het geeft onmiddellijk body en textuur aan mijn haar. Wanneer ik mijn haar opzij gooi, blijft het daar liggen. Een veelbelovend begin!

tigi small talk

Daarna is het tijd voor ster-product nummer 2: Queen for a Day Thickening Spray. Oké, kan ik eerst eventjes zeggen dat de TIGI-mensen altijd goeie namen verzinnen? En nu door met de review Queen for a Day zit in een haarspray-fles en je spuit het in je haar, zoals haarspray. Dit spuit ik over mijn volledige haarbos. Het heeft een heel lichte textuur, plakt niet en je haar weegt niet door. Als je dan een beetje in je haar cruncht, voel je al dat je haar extra textuur heeft. Zelfs nu je haar nog nat is, lijkt het al veel volumineuzer.

tigi superstar

En wanneer je echt onnozel veel volume wil hebben, dan moet je ster-product nummer 3 gebruiken: Superstar Blow-Dry Lotion. Dit product heeft – zoals de naam doet vermoeden – een lotion textuur. Je drupt het uit de fles en brengt het met je handen aan. Je voelt het wederom niet in je haar zitten. Door Superstar Blow-Dry Lotion krijg je niet enkel volume. Nee, je haar zelf voelt dikker aan! Het is heel vreemd, maar elk haar lijkt breder. Superstar Blow-Dry Lotion werkt ook als heat protector en zou je haar zelfs sneller doen drogen. Heel veel verschil merk ik niet op, maar waarschijnlijk helpt het een beetje.

tigi superstar blow dry lotion

Bij Superstar Blow-Dry Lotion moet ik jullie wel verwittigen: dit spul laat je haar ontzettend klitten. Op dag één is alles tiptop oké, maar na een nachtje slaap heb ik meer klitten in mijn haar.

Daarna pak ik de haardroger, hang ik met mijn hoofd naar voor en ben ik tien minuten bezig met blazen. Vervolgens smijt ik mijn haar naar achter en zie ik een volle bos glanzend haar. Mijn punten ontklit ik met mijn Tangle Teezer, maar mijn kruin laat ik met rust. Je wil het effect niet uit je haar borstelen. Als je dan nog meer effect wil, kan je een heel klein beetje Queen for a Day Thickening Spray op je droog haar spuiten en je haar wat crunchen. En als ik er volledig voor ga, krul ik tot slot mijn haarpunten.

BeFunky_null_2.jpg-002

Het klinkt als veel werk, maar alle producten in mijn haar smeren/spuiten/masseren duurt nog geen vijf minuten. Houden jullie van volumineus haar? En welke producten gebruiken jullie het liefst?

TIGI Bed Head Small Talk – 18.66 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

TIGI Bed Head Superstar Blow-Dry Lotion – 16.32 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

TIGI Bed Head Superstar Queen for a Day Thickening Spray – 16.32 euro. O.a. te koop bij Feel Unique.

16 Comments
 1. Kirsty

  28/07/2014 16:00

  Ik vind volumineus haar erg mooi, maar bij mij is het nogal lastig om volume te creeëren; ik heb fijn haar, maar wel veel en het is zo stijl dat bijna alles wat ik er mee doe meteen weer uitzakt haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/07/2014 18:57

   Deze producten zouden dan waarschijnlijk ook helpen!

 2. Birte

  28/07/2014 21:26

  Dat ziet er goed uit! Ik ben eigenlijk altijd al tevreden geweest van de TIGI-producten die ik heb uitgetest, alleen vind ik ze soms iets té sterk ruiken…

  • Jasmijn Cherubijn

   29/07/2014 18:58

   Ze hebben inderdaad een heel specifieke geur, maar bij deze drie valt het nog mee

 3. Mme Sophistique

  29/07/2014 10:26

  moohooi! ik heb zelf nog nooit tigi gebruikt, ik zweer bij bumble and bumble, en meestal ben ik ook echt een sucker voor kerastase en redken

  • Jasmijn Cherubijn

   29/07/2014 18:58

   Ik heb nog nooit iets van Bumble and Bumble geprobeerd, maar ben wel zeer benieuwd!

 4. Lieselot

  29/07/2014 12:54

  Het lijken me erg goede producten (en inderdaad, geniale namen ;)!). Ik hou heel erg van volumineus haar, maar spijtig genoeg heb ik zelf supersluik haar dat moeilijk in model is te brengen. Soms gebruik ik wat volumepoeder maar omdat ik het een beetje te plakkerig vind, laat ik het meestal maar zo en breng ik mijn haren in model bij het drogen met de haardroger.

  • Jasmijn Cherubijn

   29/07/2014 19:00

   Mijn haar valt ook recht naar beneden En volumepoeder heeft inderdaad een vreemd koelend en plakkerig gevoel!

 5. Chinouk

  29/07/2014 20:49

  Wat heb jij mooi haar! Ik heb een viertal producten geprobeerd van Tigi en alles was het nét niet. Jammer! Het zijn ook de geuren van Tigi, ze zijn altijd too much naar mijn zin. Maar wat fijn dat ze zo goed voor jou werken!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/07/2014 20:50

   Dankjewel! ‘k Zal mijn kapsalon laten weten dat ze goed werk leveren Ik weet ook niet waarom, maar TIGI is het enige merk dat effect heeft op mijn haar. Maar de geur is inderdaad zeer aanwezig!

 6. De Dotties Dagboek

  30/07/2014 01:32

  Oh wauw dit lijken me fijne producten. Ik kan zelfs niet geloven dat ik hier nog niet eerder van had gehoord. De verpakking vind ik stiekem ook heel erg leuk!

 7. Sara - Window On My Wardrobe

  30/07/2014 09:52

  I looooove hairposts! Ik heb echt heel erg vervelend haar (lees: het doet echt nooit wat ik wil) en in heb ook geen Kardashian haardos helaas. Ik ben altijd op zoek naar goede volumeproducten en deze klinken echt supergoed!! Ik weet niet welke ik zou aanschaffen! Misschien heb jij een tip voor me? Mijn haar is niet dik, heeft enkele rare slagen erin, maar de bovenste laag ligt altijd heel plat. Mijn puntjes zijn ook vaak droog en mijn haar klit ook erg snel.

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   05/08/2014 13:44

   Dan zou ik de spray kiezen! Je voelt het niet in je haar zitten en je kan het zowel op droog als nat haar gebruiken.

 8. Amber

  07/08/2014 18:29

  Wat doe je mij(n portemonnee) aan!? Ik heb zelf ook vrij dik en zwaar haar en ik krijg met geen mogelijkheid volume in mijn haar. En als ik dat dan wel krijg, zakt het binnen 10 minuten weer in. Dit klinkt veel belovend, maar best prijzig zo alle drie samen.Je hebt een super leuke blog, ik ben je gaan volgen op Bloglovin!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/08/2014 18:48

   Haha, sorry! De spray vind ik het fijnst. Daar kan je mee beginnen en dan opbouwen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.