in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Jeans for curves

Shoppen voor kledij vind ik eigenlijk niet lastig. Ik weet wat ik graag zie, welke modellen bij mij passen, welke stukken ik makkelijk met mijn huidige garderobe kan combineren en welke winkels mijn maat hebben.

Maar jeans: da’s een apart geval. Sommige merken denken: we beginnen bij een maat 34, en dan doen we er bij elke maat een paar centimeters bij. Fout! Mijn contouren kan je niet vergelijken met die van een maatje 36. Ik heb bredere heupen, maar mijn taille is proportioneel-gewijs veel smaller. Mijn enkels zijn ook niet zoveel dikker dan die van een slanke vrouw (ik haat skinny jeans die los hangen te flapperen rond mijn enkels). Het is dus niet zo eenvoudig als een jeansbroek een paar centimeters groter te maken.

Nog een probleem: te veel stretch. Ik bekijk altijd de samenstelling van de stof. Meer dan 4 procent stretch (= elastane) en ik moet de broek niet hebben. Dit zijn de broeken die in het begin perfect passen, maar tegen het einde van de dag op een luier aan je kont lijken. Ik wil geen kont die vijf centimeter lager hangt. En je mag die broeken zoveel wassen als je wil: ze zullen nooit zoveel krimpen als nodig is.

En dan mijn laatste probleem: mijn dijen. Ik heb allesbehalve een thigh gap. Het is ook niet mijn wens om dit te hebben, maar mijn benen raken elkaar dus aan wanneer ik beweeg. In de zomer betekent dit de ‘chub rub’, in de winter slijtage aan de jeansbroek. Daarom weiger ik dure merken te kopen. Ik weet dat een broek die ik veel draag, gemiddeld een jaar meegaat. Goedkoop of duur: mijn dijen vernietigen de broek.

Je zou denken: mission impossible, maar ik heb doorheen de jaren wel een aantal favorieten gevonden. Het zijn ook modellen die elk seizoen opnieuw geproduceerd worden in elke mogelijke kleur, dus ik kan altijd een nieuw exemplaar kopen.

Ik draag maar twee modellen: skinny’s en mom/boyfriend/girlfriend-jeans. Hieronder vind je mijn favorieten!

Skinny Jeans

Toen ik mijn eerste Amelie online kocht, en ‘m thuis uitpakte, hoorde ik me luidop zeggen: daar geraak ik nooit van mijn leven in. Amelie bevat maar 2 à 3 procent elastane, maar River Island gebruikt een nieuw soort elastane, waardoor de jeansbroeken maximaal kunnen stretchen zonder hun vorm te verliezen. Ik citeer: “These superskinny jeans are crafted from a 4-way stretch fabric providing comfort, quality and shape”. Klinkt als een verkoperspraatje, maar serieus: dat werkt dus echt.

De stretch is zelfs zo goed dat ik bij de Amelie een maat kleiner kan gaan. Je hebt ook keuze qua lengte, en je vindt het model ook in de Curve afdeling.

Het is een model dat River Island elk seizoen produceert. Je vindt zowel de normale kleuren (zwart, blauw, wit …) als trend-based stukken (met parels, met patches, zo zot als je maar kan verzinnen, want het blijft tot slot River Island).

En deze met bloemblaadjes

ASOS: always to the rescue! Naar mijn mening is dit het beste model dat ze produceren. De ‘Sculpt me’ vind ik de extra centen niet waard en de ‘Lisbon’ komt maar tot aan de heupen.

Ridley is high rise, bevat 3 procent elastane en komt in verschillende lengtes. Je vindt dit model ook in de tall, petite, maternity en curve afdeling. Ridley is mijn go-to zwarte skinny jeans, sinds jaren. Ik heb al ontelbaar veel exemplaren versleten, maar ik koop elke keer een nieuw exemplaar.

Bij mij stretcht hij nooit te veel uit. Met mijn platte kont heb ik in dit model bijna een echte derrière. Hij houdt ook alles stevig op zijn plaats, waardoor je een beetje slanker lijkt.

Qua comfort vind ik de Amelie beter dan de Ridley, want hij is zachter van stof. Daarom verslijt de Amelie sneller tussen mijn dijen dan de Ridley, dus ze hebben allebei voor -en nadelen.

Mom/boyfriend/girlfriend jeans

Ik hou van mom jeans, maar ik heb niet graag dat de broek te baggy aan mijn kont is. Dan lijk ik nog korter en breder. Wederom de redder in nood: ASOS!

Dit is de meest flatterende mom jeans, die ik al gevonden heb. De Farleigh jeans heeft een hoge taille, heeft die bredere broekspijpen, maar is ook ‘slim fit’. Kort samengevat: ze passen als een skinny jeans rond je heupen en kont. Dit is de broek die je optisch langer maakt.

Als je op zoek bent naar de meest comfortabele jeans op de planeet: zoek niet verder. De GAP Best Girlfriend jeans bestaat uit een zachte stof, 2 procent elastane en voel je niet zitten.

GAP zegt dat de Best Girlfriend ‘easy through the hip and thigh’ is, en dat is het grootste verschil met de ASOS Farleigh. De Farleigh is een skinny jeans rond de heupen, de Best Girlfriend hangt losser. Om het pamper-poep effect te vermijden, bestel ik altijd een maat kleiner.

De Best Girlfriend is ook smaller aan de enkels, de Farleigh is meer recht naar beneden. Daarom vind ik de Best Girlfriend beter met hakken, maar op een luie dag (en dat zijn er veel) draag ik ‘m met sneakers.

Zoals altijd bij GAP: veel verschillende maten, en alle broeken zijn beschikbaar in regular, tall en petite. En het beste van allemaal: GAP heeft altijd een actie lopen (minstens 30 procent korting). Zo heb ik daar nog nooit de volle pot betaald.

Dit zijn mijn vier favorieten! Welke jeansbroeken dragen jullie het liefst?

2 Comments
  1. Manon

    06/03/2018 14:09

    Wauw die laatste jeans rock je echt goed

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen