in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Low Budget Oudejaarsavond Make-Up

2016: het klinkt futuristisch, maar binnen drie dagen is het zover. Dan start het nieuwe jaar, en laten we met ons allen hopen dat het ons beste jaar ooit wordt!

Om het nieuwe jaar in stijl te beginnen, heb ik een look vol glitter bedacht. En aangezien december al duur genoeg geweest is, is het een budget look geworden. Dit is mijn poepsimpele oudejaarsavond make-up look!

IMG_5206

De look draait volledig rond de glitter eyeliner onder de ogen. En aangezien glitter een zooitje op je gezicht kan veroorzaken (het discobal-effect), ben ik begonnen met de ogen.  Voor deze look heb ik maar één oogschaduw gebruikt, namelijk NYX mono oogschaduw in Beauty Queen. Ik bracht de oogschaduw over mijn volledige ooglid en ook onder mijn ogen aan. Voor de zwarte eyeliner heb ik L’Oréal Superliner gebruikt. Op mijn onderste waterlijn ging de bruine Rimmel Scandaleyes Kohl Liner.

IMG_5304

En dan komt de glitter. Ik heb geen glitter eyeliner gebruikt, omdat de meeste glitter eyeliners te weinig glitter bevatten. Zo eindig je met patchy stukken. Op de koop toe vind ik ze te duur, aangezien ik ze weinig gebruik. Daarom heb ik een hoop glitter pigments gebruikt. Ik zal niet liegen: de beste zijn van MAC, maar voor deze look heb ik een mix van Sleek Eye Dust, GOSH Mineral Colour Pigment en een oude, limited edition Essence glitter pigment gebruikt. Eén wijze tip: gebruik sowieso cosmetische glitter. Je wil geen “ik versier mijn kerstkaartjes hiermee” – glitter op je ogen aanbrengen. Qua kleur ging ik voor een mix van zilver en goud, maar met kleur zou deze liner even mooi zijn.

Hoe doe je de glitter kleven: als je een subtiel laagje glitter wil, kun je het pigment “foilen”. Dat doe je door je borsteltje met water nat te maken en dan door de glitter te draaien. Ik ging voor een volle laag glitter, dus ik heb transparante wimperlijm gebruikt. Met een wattenstaafje bracht ik een dun laagje wimperlijm onder mijn ogen aan, en daarna gebruikte ik een eyeliner brush om de glitter boven de wimperlijm aan te brengen.

IMG_5288

Voor wat extra bling (het is nu eenmaal oudejaarsavond) heb ik ook glittersteentjes aangebracht. Drie zilverkleurige steentjes bracht ik op mijn onderste wimperlijn aan, drie zwarte steentjes gingen onder mijn eyeliner. Hoe doe je dit: boven de glitter breng je nog wat stipjes wimperlijm aan. Daarna neem je de steentjes op met een pincet en duw je ze op de wimperlijm.

Ik heb geen valse wimpers aangebracht, omdat ik wou dat de focus op het onderste deel van mijn ogen lag. Voor mascara gebruikte ik de Essence Lash Mania mascara.

En dan volgt het vervelende deel: de glitter fall-out van je gezicht verwijderen. Daarvoor gebruik ik een stuk plakband. Eerst kleef ik het een paar keer op mijn hand, zodat het plakband niet op mijn gezicht blijft kleven. Daarna leg ik het plakband op de glitter en zo ga ik door tot ik elk glittertje verwijderd heb.

Bij een glitter look vind ik dat de rest van je gezicht eenvoudig moet blijven: nude lips, natuurlijke wenkbrauwen en een transparante foundation.

IMG_5258

Voor foundation heb ik Bourjois Healthy Mix Serum gebruikt. De concealer is mijn Koreaanse The Saem Cover Perfection Tip Concealer. Vijf euro kost hij, en ik gebruik hem momenteel meer dan mijn NARS Radiant Creamy Concealer (en je weet hoeveel ik van dit spul hou).

Contour en blush is het ELF duo in St. Lucia. Afpoederen deed ik met Rimmel Stay Matte.

Mijn wenkbrauwen heb ik heel natuurlijk bijgetekend met de geniale Sleek Eyebrow Stylist. Op mijn lippen draag ik tot slot Rimmel x Kate Moss in 03. Qua kleur is dit bijna de dupe voor MAC Honeylove.

Voilà, dit is mijn oudejaarsavond look! Ik moet wel zeggen: er zijn looks die er beter uitzien op foto, en er zijn er die er beter uitzien in het echte leven. Glitter is zeker en vast eentje die er beter uitziet in ’t echt. Op foto lijkt de glitter voornamelijk zilver, terwijl ik het meest goud gebruikt heb. Zo leek de eyeliner multidimensionaal en rijker qua kleur in ’t echt.

Welke make-up look zullen jullie overmorgen dragen?

5 Comments
 1. Manon

  29/12/2015 15:24

  Wat heb je een mooie look gemaakt!

 2. Ines

  29/12/2015 19:33

  Oh deze vind ik heel erg leuk

 3. Jana

  30/12/2015 09:02

  Mooie look! Zelf weet ik eigenlijk nog niet ga doen. Het wordt waarschijnlijk iets met mijn Naked 2 palette of mijn Narsissist palette. Misschien dat ik vanmiddag tijdens mijn studeerpauze wat begin te spelen met make-up

 4. Natasja

  05/01/2016 12:37

  Cute! I’m loving the sparkles leuk gedaan!

 5. Chinouk

  06/01/2016 19:44

  Mooie look! Ik zelf ging voor veel zilver en antraciet met zwart op de ogen. Ook had ik wat losse wimpertjes geplakt, gaf een heel leuk effect

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.