in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Make-up on Sick Days

Mottige dagen heb ik achter de rug. Ik loop namelijk al een week met een verkoudheid rond. ’t Is zo eentje dat net niet erg genoeg is om naar de dokter gaan, maar wel vervelend genoeg om de huid rond mijn neus te verknoeien.

Om een enigszins gezonde indruk te maken op mijn werk en andere sociale verplichtingen, heb ik make-up moeten gebruiken. Dit is hoe ik mijn ziektekiemen camoufleer!

IMG_1633

SKINCARE

Wanneer ik ziek ben, droog ik compleet uit en is de rozijnen-look niet ver weg. Maar wanneer mijn huid ongelukkig is, ben ik dat ook. Daarom verplicht ik me elke dag om me naar de badkamer te slepen en deze producten op mijn huid te kletsen.

Make-up verwijderen doe ik met een voedende make-up remover, zoals de Emma Hardie Cleansing Balm. Een minuut met de Clarisonic aan de slag gaan, zie ik niet zitten wanneer mijn zetel mij roept. Daarom een snelle reiniging met alleen de handen en La Roche Posay Effaclar Cleansing Gel.

Overdag gebruik ik La Roche Posay Cicaplast met een extra laag Cicaplast Baume B5 op mijn neus en bovenlip. ’s Nachts is dit een voedend serum, een dikke laag Cicaplast Baume B5 over mijn hele gezicht en een klodder Elizabeth Arden 8 Hour Cream op mijn neus.

Wanneer mijn huid een dieptepunt bereikt heeft, gebruik ik een scrub (MAC Volcanic Ash Exfoliator) en een voedend masker (Rituals Intensive Moisturising Mask -> het best bewaarde geheim van Rituals à propos). Zo verwijder ik de meeste droge velletjes rond mijn neus.

MAKE-UP

Droog en vaal: da’s mijn huid wanneer ik een verkoudheid heb. Dit is één van die momenten in mijn leven wanneer ik een primer nodig heb. De laatste dagen heb ik MAC Prep+Prime CC Colour Correcting in Illuminate gebruikt.  Mijn huid lijkt hiermee onmiddellijk helder.

Bij foundations sta ik altijd voor een moeilijke keuze: ga ik voor een sterke dekking, met het risico na een paar uur te eindigen met een rode neus en voor de rest een perfect gezicht. Of ga ik voor een lichte dekking, zodat het minder opvalt wanneer de foundation rond mijn neus verdwijnt.

De "ik kijk zogezegd naar een interessant voorwerp, maar eigenlijk gaap ik naar een lege muur" foto
De “ik kijk zogezegd naar een interessant voorwerp, maar eigenlijk gaap ik naar een lege muur” foto

Ditmaal ging ik voor een goede medium dekking met Chanel Perfection Lumière. Deze bracht ik aan met een buffing brush, en daarna duwde ik de foundation in mijn huid met de RT Miracle Complexion Sponge, die doordrenkt was met MAC Fix+. Door de spons en Fix+ krijg je een flawless resultaat, en blijft de foundation ook langer zitten.

Concealer was opnieuw NARS Radiant Creamy Concealer op onzuiverheden. Onder mijn ogen heb ik altijd serieuze wallen wanneer ik ziek ben. Daarom een combinatie van Armani Master Corrector en Clinique Airbrush Concealer.

Leven in de brouwerij brengen doe ik met een liquid blush. Dit is Daniel Sandler Watercolour Blush in Cherub. Hopen highlighter heb ik gebruikt. Wederom een liquid product, namelijk BECCA Shimmering Skin Perfector in Pearl.

Poeder heb ik niet nodig wanneer mijn huid droog is. Om alles extra te fixeren, heb ik met Fix+ rond gespoten.

Mijn ogen wil ik zo snel mogelijk opmaken. Als basis Urban Decay Primer Potion, en daarna wat basic contouring met het Sleek palette in Au Naturel. De oogschaduw heb ik op het einde omhoog getrokken, om de illusie te geven van wakkere ogen.

IMG_1594

Geen kohl potlood, maar wel een wing met een liquid liner om mijn ooghoeken nog meer omhoog te krijgen.

Mascara is Pür Minerals Big Look Mascara. Op mijn wenkbrauwen heb ik Anastasia Perfect Brow Pencil en MAC Brow Gel gebruikt.

Mijn droge lippen kregen een laag Carmex met daarboven een laag Clinique Chubby Stick Intense in Grandest Grape.

IMG_1679

Eén ding is zeker: met een verkoudheid blijft je make-up nooit een hele dag zitten. Mocht je het zien zitten, dan kan je de huid rond je neus bijwerken met een extra laagje foundation. Aangezien je niet afgepoederd hebt, moet dit makkelijk blenden.

En ik was echt nog ziek, zoals de niet zo gezonde "before" kan getuigen.
En ik was echt nog ziek, zoals de niet zo gezonde “before” kan getuigen.

Hoe zit het bij jullie? Gebruiken jullie make-up wanneer jullie ziek zijn? En hebben jullie goede tips bij verkoudheden?

3 Comments
 1. Chahrazad

  22/10/2015 13:21

  Wauw. Als ik zo naar je before en after foto kijk, dan zie ik duidelijk een verschil. Goed gedaan!

 2. Layla Rosita

  22/10/2015 19:03

  Wat ben je mooi opgemaakt! Mijn huid wordt ook altijd zo droog als ik een sick-day heb. Ik heb meestal dan ook echt geen zin om iets aan mezelf te doen, maar het is beter van wel! Ik ben overigens ook helemaal weg van die La Roche Posay Cicaplast Baume, heerlijk!

  Love, Layla Rosita

 3. DQ

  22/10/2015 19:40

  Ik draag niet altijd make up als ik ziek ben, maar wil me wel altijd gewoon aankleden, ook met het idee dat hoe zieker ik me gedraag (in bed liggen in pyjama) hoe erger ik me zal voelen. Als ik wel make up draag als ik ziek ben is het meestal alleen beetje foundation en mascara. X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.