in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

No Make-up Make-up According to Girls

Ik heb me onlangs weer op de dating-markt gegooid (nee, vraag me niet hoe dat gaat). Opvallend genoeg heb ik al een paar keer te horen gekregen: “jij bent mooier zonder make-up”. Excuseer? Wat hoor ik daar? En dan moet ik altijd in mijn vuistje lachen, want zij hebben me nog nooit zonder make-up gezien.

Wat bedoelt het andere geslacht daar wel mee: ik zie je liever zonder rode lippen, paarse oogschaduw en oranje kaken. Maar eigenlijk hebben mannen en vrouwen een compleet verschillend idee van no make-up make-up. Wij (enfin, ik toch) willen eruitzien alsof Moeder Natuur in opperbeste bui was op onze geboortedag. Ze heeft ons een perfecte huid en feline ogen gegeven, een contour waarop Kim Kardashian jaloers zou zijn en lippen waarbij je zou twijfelen: zijn die opgespoten of niet? Noem het de getemperde versie van Kylie Jenner en Charlotte van Geordie Shore.

Bij mannen betekent no make-up make-up: jij komt met je roze kaken en natuurlijk perfecte huid van de set van Downton Abbey. Volgende week geef ik mezelf een no make-up make-up make-over (dat is veel make na elkaar) zoals de mannen het graag zien, maar vandaag doe ik het op mijn manier.

IMG_3087 (Copy)

Een dikke, full coverage foundation is zowel in de mannelijke als vrouwelijke wereld een no-go. Maar wij zijn nogal gehecht aan een perfecte basis. Ik hou van foundations met een lichte textuur, die medium dekking geven en die er net niet dewy uitzien. Dat zijn ook die foundations, waarbij ik complimentjes over mijn huid krijg. Voorbeelden zijn Armani Luminous Silk, YSL Le Teint Touche Eclat en Dior Star. Vandaag heb ik die laatste gebruikt. Als concealer onder mijn ogen zit Collection Lasting Perfection. Op mijn onzuiverheden heb ik MAC Studio Finish Concealer gebruikt. Je wil een concealer met maximale dekking, zodat je weinig moet gebruiken om resultaat te krijgen.

Om weer dimensie in mijn gezicht te krijgen, heb ik een lichte contour en highlight gezet met Tom Ford Shade and Illuminate. Cream producten zijn in deze “ik ga zogezegd au naturel” – situaties je beste vriend. Voor blush kan ik je deze tip geven: niemand heeft van nature fuchsia of oranje kaken. Als blush heb ik NARS Sex Appeal gebruikt. Da’s de meest natuurlijke blush voor mijn huidskleur. Afpoederen heb ik niet gedaan, maar ik heb wel Fix+ gespoten.

En dan nu een volledige alinea over de wenkbrauwen. Die dag wou ik de ombre brow/Instagram brow proberen. Het is een heel vreemde vorm, maar veel vrouwen vinden dit nu dé ideale wenkbrauw. Wat heb je nodig: perfect geëpileerde en getrimde wenkbrauwen. Vervolgens heb je twee kleuren wenkbrauwpotlood, een spoolie en een gel nodig. Bij mij waren dit Essence Eyebrow Designer in Dark Brown, Rimmel Eyebrow Pencil in Black/Brown en MAC Brow Set in Show-Off. Met de lichtste kleur teken je een lijn boven en onder je wenkbrauwhaar (de horror, ik weet het). Vervolgens kan je die lijnen met een spoolie blenden. Om in te vullen gebruik je langs de voorkant de lichtste kleur, en vanaf de boog naar beneden de donkerste kleur. Vooraan staat er een subtiel lijntje onder de wenkbrauw om de vorm te accentueren. Daarboven kleur je niet in, maar breng je alleen wat wenkbrauw-gel aan. Om de vorm extreem strak te krijgen, gebruik je concealer. Ik vond het enorm veel werk voor een vreemd resultaat. Het leek alsof ik constant verbaasd keek!

IMG_3181-001 (Copy)

Geen oogschaduw betekent voor mij no make-up. Om toch wat diepte creëren heb ik de Paint Pot in Quite Natural gebruikt. Met een blending brush bracht ik de kleinste hoeveelheid product aan langs de buitenkant, in de crease en onder de ogen.

Om mijn ogen zo groot mogelijk te krijgen, gebruikte ik een nude kohl potlood (MAC Chromagraphic Pencil NC15/NW20) op mijn onderste waterlijn. Bovenaan heb ik zwarte kohl aangebracht op de waterlijn en tussen de wimpers. Geen mens die dat met het blote oog ziet, maar het geeft wel de illusie van een volle bos wimpers.

Aangezien enorme wimpers onze natte droom zijn, heb ik moeten vals spelen. De valse wimpers zijn van de Primark, en zijn iets te decadent voor mijn ogen. Maar bon, tegen dat ik dat besefte, was het al te laat.

IMG_3094 (Copy)

En dan hebben we nog de lippen. Wederom heb ik vals gespeeld en ze ietwat groter gemaakt met het Bourjois Lèvres Contour Edition potlood in Funky Brown. We gaan kortom de Kylie Jenner tour op. Daarboven bracht ik MAC Honeylove aan. We willen geen gloss of shimmer in de buurt van ons lippen, want da’s nu eenmaal onnatuurlijk. Om extra dimensie toe te voegen, heb ik een witte oogschaduw gedept in het midden van mijn lippen. Zo bereikte ik twee doelen: mijn lippen leken voller en mijn lippenstift werd nog matter.

En in de Instagram selfie wereld ziet dit er zo uit.
En in de Instagram selfie wereld ziet dit er zo uit.

De wimpers zijn erover, maar zonder hen zou dit best wel een natuurlijke look kunnen zijn. Ik moet wel toegeven: voor een no make-up make-up look heb ik best wel veel producten gebruikt en duurde het extreem lang om alles aan te brengen. Wat vinden jullie ervan?

28 Comments
 1. Mjay

  13/02/2015 09:07

  Heel erg mooie naturel look, vind ik! Maar van de wenkbrauwen ben ik inderdaad ook niet zo’n fan, to be honest. Zoals je ze bij dat artikel van Katy Perry lashes had vind ik ze het mooist bij jou

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:23

   Dat was eigenlijk een heel vreemd moment, want die wenkbrauwen zagen er beter uit op foto dan in ’t echt. Maar ’t is best dat ze altijd afwassen, want vind het wel leuk om elke keer met mijn wenkbrauwen te experimenteren . Ooit vind ik de perfecte vorm!

 2. Oh de wimpers zijn lovely! Oh well mannen, die willen geen heftige kleuren. Point not taken.

  Hier een enorme fan van Armani foundation by the way!

 3. Nathalie

  13/02/2015 13:02

  Mijn no make-up look neemt toch ook wel 10-15 min in beslag (wat goed meevalt eigenlijk :D) en zeker 20 producten geloof ik, hmmmz maar de meeste mannen hebben dat niet door hoor #iwokeuplikethis

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:24

   Woeh, da’s inderdaad heel snel! Ik ben nogal een trage make-up aanbrenger, moet ik toegeven.

 4. Sarah

  13/02/2015 13:05

  Haha, ik vind het altijd zo grappig dat voor een no make-up look je juist vaak veel make-up nodig hebt! Ik vind jouw look wel echt prachtig geworden! Alleen de wimpers zijn inderdaad iets te voor een no make-up look. De lippenstift vind ik ook echt geweldig! xoxo

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:26

   Ja, Honeylove is echt mijn perfecte kleur. Ik kan niet zonder die lippenstift leven!

 5. Lys

  13/02/2015 16:10

  Inderdaad verbazend hoe lang je over zo’n look doet. En dan zijn er mensen die erin slagen een 5-minute of 5-product makeup challenge te doen – allemaal leugens! Het resultaat mag er wel zijn. Vind de lipstickcombinatie super

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:27

   Als je een goeie huid hebt, dan denk ik dat de 5 minute make-up challenge best wel te doen is. Maar met mijn vel: ik heb al meer dan tien minuten nodig om alles te bedekken!

 6. Natasja

  13/02/2015 16:14

  Het ziet er heel mooi uit en je hebt het licht en natuurlijk gehouden. I love that. Het hoeft niet altijd dramatisch (though that is fun!!). Alleen vind ik de naam “no makeup makeup” altijd zo… meh. Lekker tegenstrijdig mensen. Let’s just call it.. natuurlijk(er)?

 7. Chahrazad

  13/02/2015 16:38

  Wat een ge-weldige look heb je er van gemaakt!! Apart eigenlijk dat je voor een natuurlijke look meer tijd kwijt bent.

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:29

   Ja, alles moet perfect geblend zijn, en dat duurt bij mij een tijdje.

 8. Jasmine

  13/02/2015 19:47

  Zijn er nu ook al zulke uitgebreide wenkbrauwtrends? Ah toch goed dat ik jou blog lees Jasmijn, want anders was mijn kennis gestopt in 2013. Je ziet er erg mooi uit en stralend. De wimpers zijn echte eyecatchers – missie geslaagd. Oeh de dating wereld, ik blijf toch nog even in rustige bliss met mijn net over de twintig jaar

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:31

   Haha, helaas is het dating-moment aangebroken bij mij! Vroeger had ik ook geen behoefte om te daten, maar opeens is het veranderd. Je zal het ook wel voelen wanneer de tijd rijp is .

 9. Emma

  15/02/2015 00:26

  Echt een mooie look, subtiel met een mooie lip. Zo draag ik mijn make-up eigenlijk het liefst. En je wimpers vind ik persoonlijk mooi hoor, zo als ik het zo zie op foto vind ik ze helemaal niet overdreven.

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:32

   Da’s vooral, omdat ik van nature bijna geen wimpers heb. En wanneer ik mezelf dan met zoveel wimpers zie, is het altijd een beetje schrikken .

 10. Lieselot

  15/02/2015 12:02

  Supermooie look :)! Ik weet dat het niet echt naturel is maar die fake wimpers vind ik erg mooi :)! Ben je tevreden van de kwaliteit van de Primark wimpers? Kylie Jenner lips staan je trouwens fantastisch :D!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:39

   Ja, ze vallen echt heel goed mee en zeker voor die prijs! Ze brengen makkelijk aan, hebben niet die plastic glans en zijn herbruikbaar. En ze hebben een transparante strip, dus da’s een grote bonus. Misschien is het nu veranderd, maar toen ik deze kocht, had ik niet veel keuze qua modellen. Vind de feline vorm bij deze (kort vanbinnen, lang vanbuiten) heel mooi, maar op mijn oogvorm zijn ze niet heel natuurlijk. Ik gebruik liever wimpers met een criss cross motief, maar die hadden ze niet.

   De haren bij dit model zijn heel lang, maar aangezien ik heel veel ruimte heb tussen wimperrand en wenkbrauw, kan ik ze nog net dragen. Ik zou nu niet speciaal naar de Primark gaan voor deze wimpers, maar als je er dan toch bent, dan zou ik wel een paar kopen. Ze kosten maar 1.5 euro of zoiets .

 11. Lia

  16/02/2015 11:34

  It looks so natural and fresh

 12. Danielle

  18/02/2015 13:15

  Die lipkleur staat je goed!

 13. Chinouk

  18/02/2015 22:05

  Ik zeg: missie geslaagd! Je ziet er prachtig uit en die wimpers geven het een sexy twist. Voor de no-makeup makeuplook gebruik ik zelf graag een transparante foundation en dekkende concealer (perfecte combo!), bronzer/blush (vaak wat heftiger aangezet, maar goed geblend), wenkbrauwgel, bruine oogschaduw als eyeliner, mascara, een huidskleur oogschaduw om mijn oogleden egaal van tint te maken en te ‘brightenen’, Guerlain Meteorites (geeft een glow zonder glitterig te zijn) en een lipliner waarmee ik mijn hele lippen in kleur (boldly bare van MAC is een echte my lips but better kleur, net als vintage rose van Catrice). Hier ben ik ongeveer een kwartiertje mee bezig :D. Tien minuten als mijn wimpers meewerken.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:53

   Woeh, een kwartier?! Ik ben ongeveer een kwartier bezig met alleen mijn foundation en concealer, haha!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen