Met pijn in het hart heb ik onlangs afscheid moeten nemen van mijn NARS Laguna. Mijn favoriete bronzer had ik helemaal opgebruikt (dit is inderdaad een primeur), maar vooraleer ik een nieuw exemplaar aankoop, wil ik alle andere bronzers in mijn stash een tweede kans geven. En zo was er de herontdekking van die andere bruine favoriet, namelijk Les Beiges van Chanel in #040!

IMG_0288

Les Beiges is het nieuwe paradepaardje van Chanel. Elke zomer worden een resem limited edition producten op ons losgelaten, maar het beige verhaal begon uiteraard met Les Beiges Healthy Glow Sheer Powders.

Ze zijn voornamelijk bedoeld als finishing powder, maar ik heb eentje in een donkere kleur gekocht als bronzer. Spijt heb ik nooit gevoeld, want de textuur van dit compact poeder is excellent. Met Les Beiges wil Chanel ons introduceren in een “eenvoudige en intuïtieve make-up stijl” en daar ga ik volledig mee akkoord. Het poeder is ontzettend fijn gemalen, brengt makkelijk aan en laat geen poederig resultaat na. De kans op oranje strepen op je gezicht met dit poeder is nihil. Je zou bijna echt geloven dat je met dit poeder zal stralen zoals Gisele Bündchen .

IMG_0321

Les Beiges in #040 leunt naar de warme en oranje kant van het kleurenspectrum, maar op mijn gezicht voegt het net de juiste hoeveelheid warmte en diepte toe. NARS Laguna geeft me die golden goddess glow, maar Les Beiges in #040 is een beter en natuurlijker alternatief voor overdag. Een SPF15 zit ook in dit poeder verwerkt, dus je bent ook een beetje beschermd tegen de zonnestralen.

IMG_0312

En voor de rest stelt Chanel ons uiteraard ook niet teleur. De poeders zitten in een klassieke Chanel verpakking, die voor de gelegenheid een beige kleurtje gekregen heeft. Binnenin vind je ook een half-moon dome shaped borsteltje, dat ik eerlijk gezegd links laat liggen. Les Beiges breng ik namelijk het liefst aan met een duo fibre brush.

Voor een heftig effect moet je niet bij Les Beiges zijn, maar mocht je ook op zoek zijn naar een natuurlijke bronzer: Les Beiges zal je niet teleurstellen. Heb jij ze al geprobeerd?