Het MAC Eye Shadow x 15 / Warm Neutral palette: het was geen liefde op het eerste gezicht. Pre-made MAC palettes zijn meestal slechter van kwaliteit, en ik vond de prijs voor dit palette aan de hoge kant. Bovendien vond ik de kleuren allesbehalve innovatief: je kan eerlijk gezegd voor elk kleur een dupe vinden.

Maar ik was in Londen, MAC had daar net hun prijzen verlaagd (da’s nog altijd niet bij ons gebeurd) en de pond stond bespottelijk laag. Met andere woorden: ik heb dit palette op de kop kunnen tikken voor ongeveer 55.00 euro (49.50 pond). In België kost het 116.00 euro.

In Londen op hotel gebruikte ik dit palette voor de eerste keer. Geen goede tweede indruk. Ik kon de kleuren blenden, maar ik eindigde met een muddy combinatie op mijn oogleden.

Ik ging naar huis, vergat dat ik het palette had (oeps), en heb het pas drie maanden geleden terug boven gehaald. Ik zocht een warme, matte, bijna-oranje oogschaduw voor in de crease, en aha: de tweede kleur in de laatste rij is daarvoor perfect! De look werkte ik af met dit palette, en ik had een warme, smoky eye.

Sindsdien weet ik hoe ik dit palette moet gebruiken, want er zijn een aantal valkuilen. Ten eerste: niet alle kleuren in dit palette zijn warm. Vooral in de middelste rij bevinden zich veel koele kleuren. Die rij laat ik voortaan met rust.

In de eerste twee rijen vind je lichte kleuren met veel shimmer. Zij zijn niet allemaal van de beste kwaliteit. De matte kleuren doen het daarentegen veel beter (eeuwige liefde voor MAC Brule).

De laatste twee rijen zijn mijn vriendjes: dit zijn de aardse tinten die ik nodig heb. Ze zijn gepigmenteerd, blenden makkelijk: alles wat je van een MAC oogschaduw verwacht. Ik had graag nog een andere donkere kleur en mat zwart in het palette gezien, maar de bovenste kleur in de laatste rij maakt alles goed.

Zou ik dit palette aanraden? ’t Is een moeilijke. Ik zou zeker en vast geen 116.00 euro aan dit palette besteden. Met dat geld zou ik zelf een MAC palette samenstellen (de pans kosten tussen de 13.00 en 18.50 euro. In mijn tijd was de prijs voor alle pans dezelfde. Hoe de tijden toch veranderen).

Maar als je ook in Londen bent en de pond staat nog steeds laag: ga ervoor. Naar mijn mening is het betere kwaliteit dan de Urban Decay Naked-palettes en NARS-palettes, maar ik werk dan ook ontzettend graag met MAC oogschaduw.

De MAC Eye Shadow x 15 palettes: zou jij ze kopen?