in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Marc Jacobs Genius Gel Super-Charged Foundation

Hybride foundations die zich tussen huidverzorging en make-up bevinden: ze zijn dagelijkse kost geworden. Eerst was er de bestorming van de markt met BB creams en later met CC creams. Daartussen lanceerde YSL zijn Youth Liberator Serum Foundation met Glycanactif (ik bedacht me net: ze hadden het beter Youth Serum Liberator genoemd: dan was het de YSL foundation van YSL ) en werden By Terry’s Sheer Expert en Cover Expert foundations met hyaluronic acid populairder dan ooit. Een foundation uitbrengen zonder huidverzorgingsingrediënten is verleden tijd.

En toen lanceerde Mr. Marc Jacobs zijn hoog geanticipeerde make-up collectie. In mijn Sephora-haul konden jullie al zien dat ik zijn Lolita – oogschaduwpalette en Genius Gel foundation kocht. Een foundation die én anti-aging werkt, én long-wearing is, én de huid doet stralen: ik moest hem wel kopen! Ondertussen is hij uitvoerig getest en kan de foundation onderworpen worden aan een review!

Erase the past, perfect the present, and protect the future. Formulated with lifestyle ingredients and Buoyancy Gel™ technology, Genius Gel Super-Charged Foundation creates a weightless, natural veil that never settles into fine lines. An infusion of Soft Focus Powder reflects light to minimize imperfections, while revitalizing multi-vitamins provide supreme hydration for even application and luxurious wear. (klinkt dit niet goddelijk? Lifestyle ingredients: hoe blijven ze het verzinnen )

marc jacobs genius gel

Marc Jacobs’ verpakkingen zijn heel stijlvol. Deze Genius Gel Super-Charged foundation zit in een mat glazen verpakking met pompje (dat hebben we graag) en een zwart, plastic dop. Ik heb gehoord dat de verpakking van Marc Jacobs’ make-up collectie gebaseerd zou zijn op een black lacquer tafel die hij in zijn huis staan heeft (weetje van de dag). Je krijgt een standaard 30 ml. product. Het voelt aan als een luxe product, en dat mag ook voor de prijs van 42.50 euro.

marc jacobs genius gel

Deze foundation bestaat in 16 kleuren, prima gedaan! Ik heb de derde lichtste kleur, no. 22 Bisque Light. Dit is een light-medium kleur met warme ondertoon. De kleur is een goeie match op mijn NC20 – huid. Na een paar minuten begint hij op mijn huid te oxideren en krijgt hij een peachy ondertoon. Ik heb al erger meegemaakt, dus het stoort me niet te hard.

20140411_202524
Links: Marc Jacobs Genius Gel 22 – Bisque Light. Rechts: MAC Select Moisturecover Concealer NC20

Toen ik deze foundation voor het eerst aanbracht, gebruikte ik één pompje. Wat ik niet verwacht had: met één pompje foundation krijg je een heel lichte dekking. Wat me ook opviel: deze foundation is zwaar geparfumeerd. Met een tweede laag krijg je een lichte tot medium dekking. Full coverage zal je met deze foundation nooit bereiken.

Aangezien deze foundation een gel-structuur heeft, is hij niet loperig. Daarnaast zorgen de poedermoleculen ervoor dat de Genius Gel foundation heel snel droogt. Daarom moet je relatief snel met deze foundation werken. Anders krijg je een oneffen effect. Die “even application” vanuit de omschrijving is dus niet altijd waar. Wanneer de foundation droog is, krijg je een natuurlijke satin finish.

Van een stevige massa gesproken.
Van een stevige massa gesproken.

Maar dan komt het niet zo leuke deel van het verhaal: na één uur begon deze foundation zich te hechten aan alle droge velletjes die het maar kon vinden. Eerlijk toegegeven: mijn huid was toen niet in een gehydrateerde bui. Ik had een paar dagen een straf middel genaamd Epiduo gebruikt tegen mijn relatief milde acne, maar ik veronderstelde dat deze foundation hydraterend werkte. Daarnaast werkt het anti-aging, dus ik dacht dat deze foundation ook geschikt was voor een oudere en drogere huid.

Toen mijn huid ongeveer normaal was, gebruikte ik deze foundation opnieuw. Ditmaal vond hij weinig droge plekjes, maar bleef hij niet heel lang zitten. Tegen het einde van mijn werkdag was hij verdwenen. Deze foundation zou dus kunnen werken op een vette huid, maar dan zal je veel setting powder nodig hebben.

1. Enkel moisturizer. 2. Foundation en wenkbrauwgel. 3. Foundation, wenkbrauwgel en mijn nieuwe favoriete rode lip: Dior Addict Fluid Stick 753 Open Me.
1. Enkel moisturizer.
2. Twee pompjes foundation (geen concealer of poeder) en wenkbrauwgel.
3. Foundation, wenkbrauwgel en mijn nieuwe favoriete rode lip: Dior Addict Fluid Stick 753 Open Me.

Genius Gel is een foundation voor op die goeie huid-dagen. Die foundations moeten er ook zijn, en als mijn huid zich nogmaals gedraagt, zal ik hem zeker opnieuw dragen. Maar eerlijk is eerlijk: voor deze prijs stelt de Genius Gel foundation me teleur. Hij levert geen uitzonderlijke prestaties of resultaten. Deze foundation bevindt zich in het prijs-segment van kanjers zoals YSL Le Teint Touche Eclat en Armani Luminous Silk. En op dat niveau is oké niet goed genoeg.

Marc Jacobs Genius Gel Super-Charged Foundation – 42.50 euro. In Europa te koop bij Sephora Frankrijk

8 Comments
 1. Anouk

  25/04/2014 08:45

  Wat jammer dat de foundaton tegenvalt, dat had ik niet verwacht. En dat voor die prijs. Je hebt wel een duidelijke en fijne review geschreven!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/04/2014 21:04

   Dankjewel! Het is fijn om dat te horen Het is geen slechte foundation, maar voor die prijs verwacht ik vuurwerk op mijn gezicht.

 2. Kiss & Make-up

  26/04/2014 13:32

  Awww, wat stom dat hij oxideert De swatch zag er zo mooi geel uit, which is what I need.

  • Jasmijn Cherubijn

   27/04/2014 10:24

   Op mij oxideerde hij inderdaad, maar foundations doen dit nogal snel bij mij. Misschien kan het bij jou anders zijn!

 3. Mme Sophistique

  27/04/2014 10:59

  hmm voor dat geld, no thanks mister. Ik ben dol op Marc, maar zijn make-up weet mij precies niet te bekoren.. Ik heb sowieso liever wat meer dekking en dat oxideren is helemaal een no no

  • Jasmijn Cherubijn

   27/04/2014 11:06

   Zijn Lolita oogschaduw-palette is fantastisch, maar deze foundation is inderdaad geen topper. En dat zeg ik met pijn in het hart, want ik hou zo hard van Marc Jacobs als designer.

 4. Eva

  29/04/2014 08:42

  Mmm… Ik denk niet dat deze geschikt zou zijn voor mijn huid omdat hij zo geparfumeerd is.
  Het resultaat vind ik anders wel mooi hoor

  • Jasmijn Cherubijn

   29/04/2014 20:00

   Bedankt! Dit zijn foto’s van toen hij net aangebracht was, en dan lijkt het nog oké. De miserie start bij mij na een paar uren, maar misschien ben ik de enige met dit probleem?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.