in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

TAG – Vijf producten onder vijf euro

Een paar weken geleden werd ik door Beautyglitter getagd om mijn vijf favoriete producten onder de vijf euro op te sommen. Het leek me een uitdaging, want je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt: budget-producten zijn niet zozeer mijn specialiteit. Daarnaast bestaat er weinig budget make-up in België. Als je naar Londen gaat, vind je merken zoals Collection 2000 en No.7 en zelfs de meeste Rimmel-producten kosten daar minder dan vijf pond.

IMG_5871
Heeft nog iemand opgemerkt dat de oude vijf euro – briefjes opeens in het niets verdwenen zijn?

Ik heb mijn eigen make-up stash doorzocht, het Kruidvat meermaals bezocht en ook online geshopt. Uiteindelijk heb ik zelfs tien producten onder vijf euro gevonden. Daarom heb ik twee lijstjes gemaakt: één met producten die enkel online minder dan vijf euro kosten en/of enkel online te koop zijn en een tweede lijstje met producten die je in België in de winkel vindt. Dit zijn mijn favoriete producten onder de vijf euro!

 •  In de winkel

Carmex lip balm – 3.00 euro (Delhaize)

IMG_5783

Dit is mijn favoriete lippenbalsem! Hij is goedkoop, hij zit in een praktische tube, hij is zuinig en hij werkt. Elke avond breng ik een dikke laag aan vooraleer ik in bed kruip. Wanneer ik wakker word, heb ik de zachtste lippen ooit.

Hij bestaat in verschillende verpakkingen (potje, tube en stick) en in verschillende smaken (original, kersen, framboos …). Ik kies altijd de goeie ouderwetse original in tube-vorm.

Je vindt hem niet in veel winkels terug, maar ik kan hem kopen in mijn plaatselijke Delhaize en hij kost rond de 3.00 euro. Als je geen Delhaize in de buurt hebt, kan je hem ook online kopen (eBay, Asos …).

Catrice Camouflage Cream – 2.99 euro (Kruidvat)

IMG_5814

Catrice Camouflage Cream is één van de beste concealers op deze wereld, punt. Op puistjes en hyperpigmentatie werkt hij beter dan veel high end concealers (en ik heb er al veel uit geprobeerd). Hij kost 2.99 euro in het Kruidvat, maar ik zou hem zelfs kopen als hij 29.99 euro kostte.

Grootste nadeel: er bestaan maar drie kleuren. Ik kan zowel 001 als 002 gebruiken, dus er zitten geen kleuren bij voor de hele lichte en de donkere huid. Swatches kan je hier terugvinden.

Catrice Eyebrow Stylist – 2.59 euro (Kruidvat)

IMG_5820

Met mijn triestige wenkbrauwen heb ik elke dag wenkbrauwpotlood nodig. Catrice Eyebrow Stylist is één van mijn favoriete wenkbrauw-producten om verschillende redenen:

 • de kleur is heel koel. Ik haat warme wenkbrauwen!
 • de verpakking is heel handig. Aan de ene kant heb je het potlood en aan de andere kant een spoolie (de mijne is wat groggy).
 • de textuur: niet te hard, niet te zacht, niet te waxy. Prima!

HEMA oogschaduwborstels – prijzen tussen 3.00 en 4.00 euro (HEMA)

IMG_5808

Laten we eerlijk zijn: sommige borstels van de HEMA zijn ronduit afschuwelijk. Ongeveer alle gezichtsborstels zou ik links laten liggen, maar bij de oogschaduwborstels kan je een paar toppers vinden. Mijn favorieten zijn de blending brush en HEMA’s equivalent van de MAC 239.

Ik heb deze blending brush al meer dan vijf jaar en ik kan dus met een gerust hart zeggen dat hij van goeie kwaliteit is. De haren zijn niet te hard, de vorm blijft behouden en de haren vallen niet uit. Het is niet de beste blending brush op deze planeet, maar hij is meer dan oké. Soms komt de hendel los, maar die kan je makkelijk opnieuw erin plakken.

De platte kwast met roze hendel is niet zo stevig als de MAC 239, maar voor die prijs verwacht ik dit ook niet. Ik heb hem al een paar jaar en ook deze borstel blijft in tiptop vorm.

Met de roze borstel en de blending brush kan je al heel diverse ooglooks creëren. Als je nog maar net met make-up begint of je gebruikt weinig oogschaduw, zou ik liever deze borstels kopen dan borstels bij MAC. En ik ben ook van het principe: als je met deze HEMA-borstels een mooie ooglook kan maken, dan kan je het met elke borstel. Toen ik begon, had ik ook enkel deze borstels. Een aantal jaar later heb ik mijn eerste MAC-borstel gekocht (dat moment staat nog in mijn geheugen gegrift).

NYC Eyelash Curler – 3.99 euro (Kruidvat)

IMG_5885

Nu gebruik ik de queen of eyelash curlers, namelijk die van Shu Uemura (ja, ze is inderdaad haar geld waard), maar lange tijd heb ik geweigerd zoveel geld uit te geven aan een stuk metaal. Toen gebruikte ik mijn NYC wimperkruller en ik vind dit nog steeds een prima ding. Mijn wimpers gaan ervan omhoog en dat is ook zijn enige nut.

Het enige nadeel: op mijn platte oogleden is zijn vorm wat te bol. Daarom trekt hij wat aan mijn binnenste wimpers.

 •  Online

Rimmel Professional Eyebrow Pencil – 3.89 euro (Feel Unique)

IMG_5825

Je hebt hem al voorbij zien komen bij mijn favorieten van februari: het fantastische Rimmel Professional Eyebrow Pencil. Rimmel heeft puik werk geleverd bij dit wenkbrauw-potlood. De kleur Black/Brown is perfect voor mij en het kammetje vind ik heel handig. Online vind je hem onder de vijf euro, in het Kruidvat kost hij een beetje meer.

ELF Contourblush & Bronzing Poeder St. Lucia – 4.00 euro (ELF)

IMG_5849

Persoonlijk heb ik wat problemen met ELF (stop met merken na te apen en ontwerp zelf iets!), maar ik moet toegeven dat ze een mooi blush-bronzer duo gemaakt hebben. Uiteraard hebben ze hun inspiratie bij NARS gehaald, zowel qua verpakking als kleuren, maar het duo is heel gepigmenteerd, is universeel flatterend (maar eigenlijk hebben we dit ook aan NARS te danken) en voelt duurder aan dan 4.00 euro.

KIKO Infinity Eyeshadow – 4.99 euro (Kiko)

IMG_5867

Voor 4.99 euro krijg je “maar” één oogschaduw, maar wat voor één! KIKO was dé ontdekking van 2013 voor mij. Hun Palette Clics-system kan je vullen met deze Infinity oogschaduwen. Ik heb ondertussen al een palette met 4 pans en een palette met 9 pans. Het kleurenaanbod is ongelofelijk, de textuur fantastisch en de color pay-off bijna bovennatuurlijk. Als je op zoek bent naar een goedkoper MAC-equivalent, dan kan ik KIKO ten zeerste aanraden.

ELF HD Blush Showstopper – 4.00 euro (ELF)

IMG_5851

ELF heeft met dit product wederom het warm water niet uitgevonden, en ze hebben zelfs hun best niet gedaan om een nieuwe naam te verzinnen. De verpakking, de kleur en het product: het geheel is de copycat van de oude Make Up For Ever HD Blush.  Maar ik moet wederom toegeven: ELF is een prima na-aper! Deze liquid blush is serieus gepigmenteerd. Je hebt de kleinste hoeveelheid product nodig (wanneer je denkt dat je te weinig hebt, zal je nog te veel hebben)  en het is een mooie, matte en draagbare kleur.

Rimmel Scandaleyes Kohl Kajal Black – 2.87 pond (ongeveer 3.47 euro) (Amazon UK)

IMG_5840

Rimmel is de laatste jaren heel goed bezig! Ik ben fan van hun foundations, hun Apocalips en nu ook van hun Scandaleyes kohl-potlood. Het is niet steeds eenvoudig om een goed kohl-potlood te vinden:

 • de textuur mag niet te hard noch te zacht zijn.
 • de kleur moet goed gepigmenteerd zijn.
 • je moet het product goed kunnen smudgen, maar nadien moet het product zichzelf setten.

Dit kohl-potlood voldoet aan al deze voorwaarden en mag daarom de perfecte afsluiter zijn van deze vijf producten onder vijf euro – tag!

Weten jullie nog budget-vriendelijke aanraders?

11 Comments
 1. DreamerKirsten

  23/04/2014 12:23

  Wat een leuke lijst met producten! Ik moet dringend eens iets bestellen bij E.L.F. denk ik

  • Jasmijn Cherubijn

   23/04/2014 15:24

   ELF heeft inderdaad goede producten! Ik zou het alleen nog fijner vinden als ze stopten met andere merken na te apen.

  • DreamerKirsten

   23/04/2014 16:36

   Ja ik las het dat dat je stoort… Zou inderdaad wel leuker zijn als ze hun eigen lijn meer zouden ontwikkelen… Ook jammer dat je pas vanaf 75 euro gratis verzending krijgt..

  • Jasmijn Cherubijn

   23/04/2014 16:56

   Haha, het stoort me inderdaad hard Hun verzendkosten zijn inderdaad aan de hoge kant. Ik heb de vorige keer 6.95 euro verzendkosten betaald.

  • DreamerKirsten

   23/04/2014 16:58

   Ja ik heb het gezien dat ze zoiets bedragen. Maar om 75 euro (in één keer) bestellen vind ik ook wat teveel van het goede

 2. Eva

  23/04/2014 13:34

  Leuk lijstje! Die wimperkruller van NYC ziet er grappig uit met die ressor
  Je hebt gelijk, in de UK (of zelfs VS) is het aanbod aan ‘budget’ make-up veel ruimer.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/04/2014 15:25

   Ik ben nog nooit in de VS geweest, maar hopelijk komt het er ooit van! De NYC wimperkruller kan je inderdaad wel apart noemen Maar ik moet zeggen: die ressor werkt prima!

 3. inspiredbylifee

  23/04/2014 17:46

  Die camouflage cream van Catrice wil ik nog wel een keer proberen

  • Jasmijn Cherubijn

   23/04/2014 17:57

   Hij is heel goed! Hopelijk vind je een kleur die goed bij je past

 4. Kiss & Make-up

  24/04/2014 12:21

  Mooie selectie! Die Catrice concealer is inderdaad echt een toppertje, maar voor mij is het dus ook een probleem dat ik de juiste kleur niet heb

  • Jasmijn Cherubijn

   24/04/2014 13:07

   Bedankt! Spijtig dat je geen goede kleur gevonden hebt. Hopelijk ontwikkelt Catrice algauw wat meer tinten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.