in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – TIGI S-Factor True Lasting Colour Hair Oil

Ik hou van olie, zowel in mijn kookpotten als in mijn make-up cabinet. Met olijfolie krijg ik makkelijk mijn borstels schoon en zacht, met Cleanse Off Oil verwijder ik mijn make-up in speedtempo en met een gezichtsolie zoals Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate wordt mijn huid heel zacht.

En ook in mijn haar gebruik ik een ton olie. Ik heb talloze haarolie-producten gebruikt. Van Moroccanoil naar L’Oréal Extraordinary Oil: ik heb het allemaal in mijn haar gesmeerd. Maar sinds een aantal jaren heb ik één favoriet die ik steeds opnieuw koop. Maak kennis met mijn TIGI S-Factor True Lasting Colour!

tigi s factor true lasting hair colour

Ik heb best wel sterk haar, maar mijn haarpunten zijn momenteel heel zwak. De reden hiervoor: drie keer je haar bleken van zwart naar jommekes-blond is ongezond. De eerste keer was in 2010. Toen ging ik hardcore blond. Inderdaad, dat was een grote flater. Twee dagen later ging ik naar donkerbruin. Mijn haar voelde droger aan, maar het was nog oké.

© Jef Nys. Het was te pijnlijk om een foto van mezelf toe te geven :-)
© Jef Nys. Het was te pijnlijk om een foto van mezelf toe te voegen

Twee jaar later wou ik een ombre. Ik ging naar een gereputeerd salon in ‘t stad (voor de Nederlanders onder ons: dat is Antwerpen) en zei dat het onderste deel van mijn haar reeds beschadigd was van die vorige bleach-sessie. Ik werd arrogant op mijn plaats gewezen met de woorden: ‘dat doet er niet toe’. Oké, ik vertrouwde op hun vakmanschap en mijn haar werd wederom toegetakeld met 40 vol. waterstofperoxide. Toen ik naar buiten ging, was ik tweehonderd euro armer en één slechte ombre rijker. Je zag namelijk die vreselijke ombre-lijn in mijn haar. En op de koop toe: mijn haar was nu ook zo droog als stro.

Een jaar later en na talloze DIY-pogingen om mijn ombre te herstellen, verzamelde ik al mijn moed bij elkaar en maakte ik een afspraak bij het TIGI Bed Head kapsalon in Antwerpen. Er werd ein-de-lijk naar mijn haar-geschiedenis geluisterd en de “lijn” werd met alle zachtheid bijgewerkt naar een deftige ombre. Mijn haarpunten zijn nog steeds van dubieuze kwaliteit, maar met de juiste producten kan ik het de baas.

IMG_5763

TIGI S-Factor True Lasting Colour Hair Oil ontklit mijn haar en maakt het zachter, glanzender en sterker. Meer hoeft een product voor mij niet te doen. Na het wassen gebruik ik telkens een paar pompjes op mijn handdoekdroog haar. Ik warm eerst het product op tussen mijn handen en daarna werk ik het in mijn haar van ongeveer het midden tot aan de punten. Op second/third day-hair of als ik nog meer glans wil (bijvoorbeeld als ik mijn haar gekruld heb), gebruik ik nog een pompje olie.

Op mijn haar werkt deze olie beter dan Moroccanoil. Het absorbeert sneller, waardoor de olie niet blijft plakken aan mijn handen (wat ik productverspilling vind). Daarom heb ik minder product nodig. En op de koop toe ruikt het – zoals bij alle TIGI producten – heel lekker!

Het verschil is best wel duidelijk, denk ik. En het is heel moeilijk om je eigen haar te fotograferen :-)
Het verschil is best wel duidelijk, denk ik. En het is heel moeilijk om je eigen haar te fotograferen

Dit product werkt ook als heat protector. Persoonlijk merk ik daar weinig van op, maar het is een leuke bonus. Het zou ook je haarkleur opfrissen en maken dat je kleur langer behouden wordt. Ik ben geen goede persoon om dit te beoordelen, want ik heb veel rood pigment in mijn haar, en wanneer het ontkleurd wordt, slaat het oranje/geel uit. Dan moet de kapster ten aanval trekken met toners en semi-permanente spoelingen om mijn kleur minder cartoon-achtig te maken. Die spoelingen wassen redelijk snel uit het haar, waardoor mijn haar na een paar weken sowieso een oranje waas krijgt.

Bij dit product kan ik maar twee nadelen opsommen. Eerste nadeel: de prijs. Ongeveer 25.00 euro voor 100 milliliter valt mee in vergelijking met Moroccanoil (ongeveer 41.00 euro), maar het is nog steeds veel geld. Met mijn hoeveelheid haar gaat een flesje ongeveer 3 maanden mee, dus op jaarlijkse basis is dit niet goedkoop.

Het tweede nadeel is de dop op de fles. Het flesje is volledig uit plastic vervaardigd, wat ik positief vind (Moroccanoil zit in een glazen fles). Het heeft ook een pomp, fantastisch! Maar dan komt de dop. Die dop zit altijd maar semi-vast. Als ik op reis ga, ben ik gegarandeerd mijn dop in mijn koffer kwijt en zit alles bedekt onder de olie. Dat kan beter, TIGI!

IMG_5758

Gebruiken jullie haarolie? En welke haarolie is jullie favoriet?

TIGI S-Factor True Lasting Colour Hair Oil – 24.51 euro. Onder andere te koop bij Feel Unique.

9 Comments
 1. BeautyGlitter

  21/04/2014 15:09

  Wauw klinkt echt als een top product! Haarolie gebruik ik voornamelijk in de zomer, zelf wissel ik graag af tussen die van L’Oreal en pure Arganolie!

  • Jasmijn Cherubijn

   21/04/2014 16:53

   Ik heb van nog mensen gehoord dat ze pure arganolie gebruiken. Moet ik ook eens proberen

 2. Sara - Window On My Wardrobe

  21/04/2014 18:15

  Ik gebruik de haarolie Mythic Oil van L’Oréal en ben er echt megatevreden mee! trekt goed in je haar, is vloeibaar en verzwaart het haar niet.

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   21/04/2014 20:00

   Ik heb de Extraordinary Oil van L’Oréal al geprobeerd, maar nog niet de Mythic Oil. Die klinkt wel goed, zoals jij hem beschrijft!

 3. Fashion meets Beauty

  21/04/2014 22:14

  Klinkt goed! Vandaag hou ik een link party op mijn site waar je je artikelen kunt promoten en nog meer blogs kunt ontdekken! Doe je mee?

  • Jasmijn Cherubijn

   22/04/2014 09:23

   Het is dan ook een goed product Ik doe nooit mee aan link parties, maar ik volg je blog nu wel op bloglovin’!

 4. Kiss & Make-up

  22/04/2014 09:56

  Wat goed dat je zoveel resultaat zag! Ik moest echt wel lachen met die Jommekesfoto, lol Zo’n droog strooien dakje, huh?

  • Jasmijn Cherubijn

   22/04/2014 09:58

   Ik had toen ook een rechte froefroe laten knippen, dus ik was werkelijk Aziatisch Jommeke

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.