in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

What’s in my bag?

Ik verlaat nooit mijn huis zonder handtas. En ik was ook jong toen Nicole Richie met haar grote handtassen ten tonele verscheen. Resultaat: sindsdien ging ik van standaard sjakoche naar gigantische sjakoche, die de afmetingen van een stevige weekendtas had. Sinds een jaar probeer ik te down-sizen, want mijn ouder wordende schouder kan geen tien kilo meer aan. Benieuwd wat ik nu nog elke dag meesleur? Lees dan gerust verder!

wang rockie

Bon: eerst een woordje uitleg bij the bag, itself. Ik ben al verschillende keren het hulpeloos slachtoffer geweest van pickpocketing, hoewel ik de meest anale persoon ben wanneer het aankomt op handtas-veiligheid. Ik laat nooit mijn handtas alleen, ik sluit ze altijd, ik hou ze voor mij in een grote mensen-massa, ik hou ze op mijn schoot in de trein en ik wil niet dat iemand anders mijn handtas vast houdt. Ik weet niet of ik iets uitstraal, maar ik ben al beroofd van portefeuilles, gsm’s, foto-camera’s en zelfs mijn volledige handtas. Aangezien mijn vorige beroving van eind vorig jaar gebeurde bij mijn enige handtas die niet dicht kan, heb ik me voorgenomen enkel nog handtassen te kopen die een rits hebben.

De handige geheime ritsen :)
De handige geheime ritsen

Dus vorige maand kocht ik mijn kleine Alexander Wang Rockie. Ik voel me ontzettend veilig met dit ding, want 1) niet-modekenners weten niet hoeveel deze handtas kost, en 2) de Rockie heeft de meest onhandige rits aller tijden. De rits gaat rond de tas, in een halve ovaal. Ik zweer het: je krijgt deze tas enkel open met twee handen en in volle concentratie. Daarnaast heeft hij aan de zijkant twee geheime zakjes. En op de koop toe kan ik hem dragen op mijn schouder en aan de hand. Perfect!

Dan over naar de inhoud. Niet zeer spectaculair, want het is een kleine tas. En nog een opmerking die ik zelf wil maken: ik ben waarschijnlijk de enige vrouw zonder make-up in haar handtas. Ik verwacht dat mijn make-up blijft zitten tot ’s avonds, dus ik heb geen behoefte aan handtas-make-up. Wat ik wel heb zitten, is:

IMG_9155

 • 1 portefeuille. Een langwerpig, zwart leren ding van ASOS. Vorig jaar werd mijn portefeuille van Michael Kors gestolen en sindsdien heb ik me voorgenomen geen dure portefeuilles meer te kopen.
 • 1 gsm. Een Samsung Galaxy Note III. Omdat ik elke dag pendel, heb ik veel nood aan vertier op de trein. Een tablet vind ik veel te groot en daarom heb ik een grote gsm.
 • 1 paar oortjes in bout-vorm. Omdat ik mijn vertier niet wil delen met een hele trein. Zorg voor je eigen vertier!

IMG_9175

 • 1 halve rol muntjes. Omdat ik van een frisse adem hou en iedereen rond mij waarschijnlijk ook.
 • 1 bril + 1 lenzenpotje. Omdat ik elke dag lenzen draag. Soms worden mijn ogen te moe en kan ik mijn lenzen niet meer inhouden. Dan is het heel handig om je lenzenpotje en bril bij te hebben.
Sleutel met sleutel is mijn favoriet. Hoe een mens toch plezier kan halen uit de kleine dingen!
Sleutel met sleutel is mijn favoriet. Hoe een mens toch plezier kan halen uit de kleine dingen!
 • 1 bos sleutels. Omdat deuren nu eenmaal open gaan met deze dingetjes.
De foto op mijn MOBIB-kaart is niet voor publicatie vatbaar!
De foto op mijn MOBIB-kaart is niet voor publicatie vatbaar!
 • 1 pakje zakdoeken. Omdat ik dit van mijn moeder heb overgenomen. Wij zijn de zakdoeken-leveranciers van het gezelschap. Wanneer iemand een zakdoek nodig heeft, komen ze altijd naar mij (of mijn moeder).
 • 1 NMBS abonnement. Ook wel een MOBIB kaart genoemd. Omdat de NMBS met de moderne tijd wil meegaan en overschakelt naar elektronische abonnementen. Die zit altijd in mijn geheime zij-zakje van mijn handtas.
Hoe pillen eruit zien, weten jullie wel :)
Hoe pillen eruit zien, weten jullie wel
 • 1 noodgevallen-zakje. Omdat ik een halve hypochonder ben en niet hou van droge huid. Daarin heb ik zitten: 1 mini handcrème, 1 lippenbalsem, een paar Dafalgans, een paar Imodiums, een paar Motiliums (en nog altijd geen hartaanval gehad) en een paar pleisters.

IMG_9189

 • 1 katoenen zak. Omdat ik veel te weinig ruimte in mijn handtas heb . Mijn katoenen zak komt iedere dag naar boven. En het is één van The Body Shop, dus ik krijg ook telkens extra punten wanneer ik daar iets koop.
 • Veel brol. Omdat ik altijd te lui ben om mijn kasticketjes, oude Metro-kranten en andere papiertjes onmiddellijk weg te gooien.

Geen spectaculaire vondsten, maar ik ben wel blij met mijn nieuwe en compacte manier van leven! Hoeveel sleuren jullie mee in jullie handtas?

28 Comments
 1. ryanne

  20/07/2014 08:52

  altijd leuk een ‘whats in my bag’ artikel. Herkenbaar ook, want ik neem ook nooit make up mee haha

 2. Daphne

  20/07/2014 10:36

  Herkenbaar van die treinkaartjes e.a. Ik gooi ook bijna nooit dingen weg haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:19

   Ik verplicht mezelf om zo één keer per maand mijn handtas volledig te legen. En dan vind ik altijd meer brol dan verwacht!

 3. Anouk

  20/07/2014 13:18

  Heel herkenbaar! Leuk artikel!

 4. Rebecca

  20/07/2014 13:45

  Práchtige tas! Heel handig inderdaad met die geheime ritsjes. Ben zelf nog nooit de dupe geweest van die aso’s die tassen leeg jatten maar lijkt me erg vervelend. Hoop dat de ritsjes zijn werk gaan doen hihi

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:20

   Bedankt! Ik wou dat ik alles in die geheime compartimenten kon steken, maar helaas

 5. Lieselot

  20/07/2014 13:55

  Hoh, je tas is echt een bijoetje :D! Heel herkenbare inhoud, inclusief de oude kasticketjes en andere prullen :)! Ik neem trouwens ook altijd een extra draagzak mee, just in case of unexpected shopping

 6. Mademoiselle Sophistiqué

  20/07/2014 14:30

  Ah hij is zo mooi! Ik draag ook nooit make-up bij me, ik verwacht ook dat het gewoon de hele dag blijft zitten. Tenzij dat ik ergens een giant puist heb ofzo, dan sleep ik wel concealer mee. En lipstick natuurlijk.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:36

   Ja hé, ben er zo blij mee! En het leer is ook heel zacht, maar dik en stevig tegelijkertijd!
   Zelfs bij een gigantische puist laat ik de concealer thuis. Geen mooi zicht, maar bon :).

 7. FSHN Forward

  20/07/2014 17:13

  Leuk om te lezen! Ik heb ook altijd een tas bij me!

 8. DQ

  20/07/2014 23:34

  Ik vind dit altijd leuk om te zien! Leuke tas heb je ook. X

 9. Sara - Window On My Wardrobe

  21/07/2014 09:13

  Echt superleuk om te lezen Jasmijn! Ik hou echt van je schrijfstijl, heerlijk gewoon!
  Eerst en vooral, wat een prachtige Wang heb je, echt een topper! Ten tweede, Oh my freaking God, ben je al zo vaak beroofd geweest! Wat een nachtmerrie :s echt niet te geloven dat je zo oplettend bent en nog bestolen wordt.
  En haha die rommel, mijn handtassen steken er ook vol van, die vervelende kasticketjes toch altijd!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   21/07/2014 11:00

   Haha, bedankt! Je doet me bijna blozen. Ja, ik ben de meest beroofde persoon die ik ken. En dit is ook ontzettend vervelend, want dan moet je telkens een nieuwe identiteitskaart, nieuwe betaalkaarten … aanvragen. En op de koop toe moet ik er nog voor betalen ook!

 10. Kiss & Make-up

  21/07/2014 11:39

  Ik ben van nature een curieuzeneus, dus dit soort artikels vind ik geweldig eh Heel leuk om te zien!

 11. Jana

  22/07/2014 11:27

  Oh no, zo vreselijk dat je al zo vaak bestolen werd! Je Rockie is echt prachtig! En zelf heb ik behalve een lipstick en lippenbalsem ook nooit make-up mee!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/07/2014 11:50

   Inderdaad! Ik lijk misschien té overbeschermd over mijn handtas, waardoor anderen denken dat ik heel veel geld bij me heb, of zo. Wat dus niet het geval is

 12. Birte

  22/07/2014 20:29

  Aaaah, ik vind dit echt een supermooie tas… Zo random trouwens dat je al zo vaak beroofd bent! Ik heb dat zelf nog maar één keer voorgehad, in Amsterdam. Hopen dat dat zo blijft :-).

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:40

   Haha, ik ben er ook best blij mee Ja, de diefstallen blijven me maar achtervolgen. Tegen mijn tachtigste ben ik de meest beroofde persoon ooit.

 13. Eva

  23/07/2014 13:04

  Ik heb ook een zwak voor mooie handtassen!
  Zo jammer zeg dat je al zo vaak bestolen bent Ik kan het goed geloven dat je extra let op eentje met ritssluiting, doe ik ook meer en meer. Voelt een stukje veiliger.

 14. Ellen Vanderpoorten

  17/08/2014 19:34

  Oh wat een leuke what’s in my bag! Ik heb ook standaard imodium in mijn zak, ik kan niet zonder naar buiten, haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.