Wat YSL zegt:

“Bogend op zijn expertise in make-up en verzorging gaat Yves Saint Laurent nog een stap verder in zijn visie op teint. Yves Saint Laurent ontwikkelde het Youth Liberator Serum Foundation, de 1ste anti-ageing foundation verrijkt met Glycanactif die de teint onmiddellijk laat stralen en de huid zichtbaar gladder en vitaler maakt.

De Youth Liberator Serum Foundation is vloeibaar en zacht als een serum. De huid wordt 24 uur lang gehydrateerd. De formule met SPF 20 en antioxiderende vitamine E helpt de huid te beschermen tegen licht geïnduceerde veroudering.”

YSL serum

Wat ik zeg:

Bij YSL heb ik altijd een ‘alles of niets’-gevoel. Ik adoreer hun Rouge Volupté-lipsticks, Shocking-mascara en Touche Eclat. Le Teint Touche Eclat, de foundation die ze vorig jaar gelanceerd hebben,  is één van mijn lievelingen. Hun Rouge Pur Couture-lipsticks doen me daarentegen weinig.

En nu komt YSL met een nieuwe foundation. Eentje die een uitloper is van het Youth Liberator-serum dat vorig jaar gelanceerd werd. YSL’s moederbedrijf L’Oréal had toen ontdekt dat de huid een Glycanactif bezit. Dit Glycanactif zorgt ervoor dat de huidcellen zich herstellen en nieuwe huidcellen geproduceerd worden en dit in alle lagen van de huid.

Naarmate wij ouder worden, nemen het aantal glycanen af en daalt de kwaliteit van het Glycanactif. Daardoor krijgen we rimpels en een doffe teint.

Met de Glyco-biologie die in het serum en de foundation terug te vinden is, zouden de glycanen in de drie lagen van de huid opnieuw gestimuleerd worden. Fabel of werkelijkheid: wie zal het zeggen.

ysl-forever-youth-liberator

Daarnaast bestaat deze foundation (net als Le Teint Touche Eclat) in drie ondertonen: Beige (neutraal), Beige Doré (warm – Mac equivalent: NC) en Beige Rosé (koel – Mac equivalent: NW).

Ik verwacht een foundation die dikker en zwaarder is qua structuur dan Le Teint Touche Eclat, en die de huid gehydrateerd doet aanvoelen. Een foundation die waarschijnlijk niet zal werken op een vette of gecombineerde huid, maar er prachtig zal uitzien op een droge of oudere huid. Waarschijnlijk wordt deze een concurrent voor Guerlain’s Parure de Lumière.

Kijken jullie uit naar deze foundation? Hij staat alvast op mijn verlanglijstje!

Vanaf 26 augustus te koop. Adviesprijs: 60 euro.